0 follower

Fluxul de dezvoltare

In acest moment avem definite conceptele fundamentale ale Yii. Acum putem arata fluxul obisnuit de dezvoltare atunci cand se creaza o aplicatie web cu ajutorul Yii. Fluxul presupune ca am facut analiza cerintelor aplicatiei si designul ei.

  1. Cream scheletul structurii de directoare. Pentru a accelera acest pas, poate fi folosita unealta yiic descrisa in Crearea primei aplicatii Yii.

  2. Configuram application. Acest pas este facut prin modificarea fisierul de configurare al aplicatiei. Acest pas poate necesita scrierea unor componente (ex. componenta user).

  3. Cream o clasa model pentru fiecare tip de date care trebuie administrate. Din nou, yiic poate fi folosit pentru a genera automat clasa active record pentru fiecare tabela de interes din baza de date.

  4. Cream o clasa controller pentru fiecare tip de cerere utilizator. In general, daca o clasa model trebui sa fie accesata de catre utilizatori, ar trebui sa aiba o clasa controller corespunzatoare. Unealta yiic poate de asemenea sa faca acest pas automat.

  5. Implementam action-uri si view-urile lor corespunzatoare. Acest pas implica din partea noastra programare cu adevarat.

  6. Configuram filtre necesare de action-uri in clasele controller.

  7. Cream teme daca este necesar.

  8. Cream mesaje traduse daca este necesara internationalizarea.

  9. Identificam date si view-uri care pot fi introduse in cache si aplicam tehnici de caching.

  10. In final, facem optimizari si apoi facem publica aplicatie.

Pentru fiecare din pasii de mai sus, pot fi create si executate test cases (cazuri de test).

Found a typo or you think this page needs improvement?
Edit it on github !