0 follower

Ce este Yii

Yii este o platforma PHP bazata pe componente de mare perfomanta pentru dezvoltarea aplicatiilor Web de orice fel. Permite reutilizarea la maxim a codului scris si poate accelera drastic procesul de dezvoltare. Numele Yii (pronuntat /i:/) inseamna usor, eficient si extensibil.

1. Cerinte

Pentru a rula o aplicatie bazata pe Yii, trebuie sa avem un server Web care pune la dispozitie minim versiunea 5.1.0 de PHP.

Pentru programatorii care vor sa foloseasca Yii, intelegerea programarii orientata pe obiecte (POO) ajuta foarte mult, pentru ca Yii este o platforma pura POO.

2. La ce foloseste Yii cel mai mult?

Yii este o platforma de programare Web generica ce poate fi folosita pentru dezvoltarea unei game foarte largi de aplicatii. Deoarece este foarte mica, si echipata cu solutii de caching sofisticate, este folositoare in special pentru dezvoltarea aplicatiilor cu trafic foarte mare: portaluri, forumuri, sisteme de genstiune continut (CMS), sisteme e-commerce, etc.

3. Cum se compara Yii cu alte platforme PHP?

Ca cele mai multe platforme PHP, Yii este o platforma MVC.

Yii exceleaza, fata de celelalte platforme PHP, la capitolele eficienta, feature-uri si documentatie. Yii a fost inca de la inceput foarte atent proiectata pentru a fi utila dezvoltarii serioase de aplicatii Web. Nu este nici un rezultat al vreunui proiect, nici un conglomerat de componente third-party. Este rezultatul experientei bogate a autorilor in dezvoltarea aplicatiilor Web. In aceeasi masura este rezultatul unei investigari atente ale celor mai populare aplicatii si platforme de programare Web.

Found a typo or you think this page needs improvement?
Edit it on github !