Yii Framework Forum: Crud ile Yönetim Paneli - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Crud ile Yönetim Paneli Crud ile Yönetim Paneli

#1 User is offline   mirimiran 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 13-January 16

Posted 14 January 2016 - 08:33 AM

Arkadaşlar Yii framework ile Yönetim Paneli oluşturmaya çalışıyorum. Bunun için Yii frameworkun sağladığı CRUD generator den oluşturmak istiyorum ama crud ile yapmaya çalıştığımda her seferinde yeni bir controller sayfası oluşturuyor ama ben tek bir controllerdan bunu yapabilir miyim?. Yani admin paneline giriş yaptığımda linkim http://localhost/websitem/admin oluyor ve ben menuler linkine tıkladığımda link yapım http://localhost/web...m/admin/menuler olmasını istiyorum ve crud generator un fonksiyonlarını kullanmak istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım. Bilgi verirseniz sevinirim.
0

#2 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 185
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 14 January 2016 - 08:50 AM

View Postmirimiran, on 14 January 2016 - 08:33 AM, said:

Arkadaşlar Yii framework ile Yönetim Paneli oluşturmaya çalışıyorum. Bunun için Yii frameworkun sağladığı CRUD generator den oluşturmak istiyorum ama crud ile yapmaya çalıştığımda her seferinde yeni bir controller sayfası oluşturuyor ama ben tek bir controllerdan bunu yapabilir miyim?. Yani admin paneline giriş yaptığımda linkim http://localhost/websitem/admin oluyor ve ben menuler linkine tıkladığımda link yapım http://localhost/web...m/admin/menuler olmasını istiyorum ve crud generator un fonksiyonlarını kullanmak istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım. Bilgi verirseniz sevinirim.


Crud ile oluşturduğun controller sadece ilgili tablo ile ilgili işlemleri yapar (delete,update,view,index)...

Tabiki bir controller'da diğer tablolar ile ilgili işlemleri yapabilirsin. Fakat diğer tablolara ait işlemleri yapman için controller içinde farklı actionlar oluşturman gerekir. Yada aynı action içerisinde farklı değişkenler ile işlemlerini gerçekleştirebilirsin.
0

#3 User is offline   mirimiran 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 13-January 16

Posted 14 January 2016 - 09:08 AM

View PostMcQueen, on 14 January 2016 - 08:50 AM, said:

Crud ile oluşturduğun controller sadece ilgili tablo ile ilgili işlemleri yapar (delete,update,view,index)...

Tabiki bir controller'da diğer tablolar ile ilgili işlemleri yapabilirsin. Fakat diğer tablolara ait işlemleri yapman için controller içinde farklı actionlar oluşturman gerekir. Yada aynı action içerisinde farklı değişkenler ile işlemlerini gerçekleştirebilirsin.



Anladım ama ben link yapısına takıldım her tablo için crud yaptığımda bana her seferinde bir controller oluşturuyor. Admin sayfasında http://localhost/websitem/admin iken menu tablosu için crud yaptığımda http://localhost/websitem/menuler linkine gitmem lazım ben bu linke değilde http://localhost/web...m/admin/menuler linkine gitmek istiyorum. bunu nasıl düzeltebilirim onu merak ediyorum.
0

#4 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 185
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 14 January 2016 - 09:12 AM

View Postmirimiran, on 14 January 2016 - 09:08 AM, said:

Anladım ama ben link yapısına takıldım her tablo için crud yaptığımda bana her seferinde bir controller oluşturuyor. Admin sayfasında http://localhost/websitem/admin iken menu tablosu için crud yaptığımda http://localhost/websitem/menuler linkine gitmem lazım ben bu linke değilde http://localhost/web...m/admin/menuler linkine gitmek istiyorum. bunu nasıl düzeltebilirim onu merak ediyorum.


Aşağıdaki sayfayı incelemeni öneririm.

http://www.yiiframew...1/en/topics.url
0

#5 User is offline   mirimiran 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 13-January 16

Posted 14 January 2016 - 09:38 AM

View PostMcQueen, on 14 January 2016 - 09:12 AM, said:

Aşağıdaki sayfayı incelemeni öneririm.

http://www.yiiframew...1/en/topics.url



hocam ben aslında düzgün anlatamıyorum. Yii için Url Management yapmışım sadece mvc mantğında merak ettiğim şey http://localhost/websitem/admin iken menü için crud kullandığımda http://localhost/websitem/menu oluyor ben bu şekilde kontroller olmasını istemiyorum http://localhost/websitem/admin/menu şeklinde olsun yani menu controller değilde method olsun istiyorum. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.
0

#6 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 185
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 14 January 2016 - 09:48 AM

View Postmirimiran, on 14 January 2016 - 09:38 AM, said:

hocam ben aslında düzgün anlatamıyorum. Yii için Url Management yapmışım sadece mvc mantğında merak ettiğim şey http://localhost/websitem/admin iken menü için crud kullandığımda http://localhost/websitem/menu oluyor ben bu şekilde kontroller olmasını istemiyorum http://localhost/websitem/admin/menu şeklinde olsun yani menu controller değilde method olsun istiyorum. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.


Ben derdinizin ne olduğu iyi anladım. Verdiğim örnekler dede derdinize çare var aslında. tekrar örnek vereyim.

admin controller'ınızın içine şöyle bir fonksiyonu manuel oluşturursanız işinizi görür.

public function actionMenu(){
// yapmak istediğiniz işlemler.
$this->render('menu'); //views/admin içine menu.php 
}


yada menu modeli ile crud oluşturduğunuzda ortaya çıkan linki route yapabilirsiniz.

Bunun için config de aşağıdaki örneğe benzer işlemler yapabilirisiniz.

'components'=>array(
        ......
        'urlManager'=>array(
            'urlFormat'=>'path',
            'rules'=>array(
                'menu'=>'admin/menu', //yada tam tersi olabilir 'admin/menu'=>'menu'
            ),
        ),
    ),

0

#7 User is offline   mirimiran 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 13-January 16

Posted 14 January 2016 - 10:10 AM

View PostMcQueen, on 14 January 2016 - 09:48 AM, said:

Ben derdinizin ne olduğu iyi anladım. Verdiğim örnekler dede derdinize çare var aslında. tekrar örnek vereyim.

admin controller'ınızın içine şöyle bir fonksiyonu manuel oluşturursanız işinizi görür.

public function actionMenu(){
// yapmak istediğiniz işlemler.
$this->render('menu'); //views/admin içine menu.php 
}


yada menu modeli ile crud oluşturduğunuzda ortaya çıkan linki route yapabilirsiniz.

Bunun için config de aşağıdaki örneğe benzer işlemler yapabilirisiniz.

'components'=>array(
        ......
        'urlManager'=>array(
            'urlFormat'=>'path',
            'rules'=>array(
                'menu'=>'admin/menu', //yada tam tersi olabilir 'admin/menu'=>'menu'
            ),
        ),
    ),


Hocam dediğiniz şekilde yaptım verdiğiniz linki de inceledim ama yine menu yü controller olarak görüyor
Benim yapmak istediğin menu yü method olarak alması
0

#8 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 185
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 14 January 2016 - 10:15 AM

/admin/menu olarak girmeyi denediğinizde ne yapıyor?

urlmanager'daki rules'ı buraya yapıştırabilir misiniz?
0

#9 User is offline   mirimiran 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 13-January 16

Posted 14 January 2016 - 10:40 AM

View PostMcQueen, on 14 January 2016 - 10:15 AM, said:

/admin/menu olarak girmeyi denediğinizde ne yapıyor?

urlmanager'daki rules'ı buraya yapıştırabilir misiniz?



'urlManager' => array(
'urlFormat' => 'path',
'showScriptName' => false,
'caseSensitive' => false,
'rules' => array(
'<controller:\w+>/<id:\d+>' => '<controller>/view',
'<controller:\w+>/<action:\w+>/<id:\d+>' => '<controller>/<action>',
'<controller:\w+>/<action:\w+>' => '<controller>/<action>',
'menulerimiz'=>'admin/menulerimiz',
),
),
0

#10 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 185
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 14 January 2016 - 10:43 AM

'urlManager' => array(
'urlFormat' => 'path',
'showScriptName' => false,
'caseSensitive' => false,
'rules' => array(
'menulerimiz'=>'admin/menulerimiz', // başa almayı deneyin.
'admin/menulerimiz'=>'menulerimiz', // yukarıdaki çalışmazsa bunu deneyin
'<controller:\w+>/<id:\d+>' => '<controller>/view',
'<controller:\w+>/<action:\w+>/<id:\d+>' => '<controller>/<action>',
'<controller:\w+>/<action:\w+>' => '<controller>/<action>',
),
), 

0

#11 User is offline   mirimiran 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 13-January 16

Posted 14 January 2016 - 10:51 AM

View PostMcQueen, on 14 January 2016 - 10:43 AM, said:

'urlManager' => array(
'urlFormat' => 'path',
'showScriptName' => false,
'caseSensitive' => false,
'rules' => array(
'menulerimiz'=>'admin/menulerimiz', // başa almayı deneyin.
'admin/menulerimiz'=>'menulerimiz', // yukarıdaki çalışmazsa bunu deneyin
'<controller:\w+>/<id:\d+>' => '<controller>/view',
'<controller:\w+>/<action:\w+>/<id:\d+>' => '<controller>/<action>',
'<controller:\w+>/<action:\w+>' => '<controller>/<action>',
),
), 



Hocam 'admin/menulerimiz'=>'menulerimiz' bu şekilde bu şekilde actionMenulerimiz tıklandığında Menu controllerin altındaki işlemler açılıyor tamam ama bu şekilde menu controllerin içindeki crud fonksiyonlarının tüm linklerini düzenlemem lazım artı 1 tane menu değil 10 larca menu olacak bu şekilde işlemler baya uzayacak daha kısa bir yolu yok mu bunun
0

#12 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 185
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 14 January 2016 - 10:55 AM

View Postmirimiran, on 14 January 2016 - 10:51 AM, said:

Hocam 'admin/menulerimiz'=>'menulerimiz' bu şekilde bu şekilde actionMenulerimiz tıklandığında Menu controllerin altındaki işlemler açılıyor tamam ama bu şekilde menu controllerin içindeki crud fonksiyonlarının tüm linklerini düzenlemem lazım artı 1 tane menu değil 10 larca menu olacak bu şekilde işlemler baya uzayacak daha kısa bir yolu yok mu bunun


'urlManager' => array(
'urlFormat' => 'path',
'showScriptName' => false,
'caseSensitive' => false,
'rules' => array(
'admin/menulerimiz'=>'menulerimiz',
'admin/menulerimiz/<action:\w+>/<id:\d+>'=>'menulerimiz/view', // buna benzer bişiler olması lazım. aşağıdaki mantıkla deneyerek çözebilirsiniz. başka bir yoluda malesef yok.
'<controller:\w+>/<id:\d+>' => '<controller>/view',
'<controller:\w+>/<action:\w+>/<id:\d+>' => '<controller>/<action>',
'<controller:\w+>/<action:\w+>' => '<controller>/<action>',
),
), 

0

#13 User is offline   mirimiran 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 13-January 16

Posted 14 January 2016 - 10:58 AM

View PostMcQueen, on 14 January 2016 - 10:55 AM, said:

'urlManager' => array(
'urlFormat' => 'path',
'showScriptName' => false,
'caseSensitive' => false,
'rules' => array(
'admin/menulerimiz'=>'menulerimiz',
'admin/menulerimiz/<action:\w+>/<id:\d+>'=>'menulerimiz/view', // buna benzer bişiler olması lazım. aşağıdaki mantıkla deneyerek çözebilirsiniz. başka bir yoluda malesef yok.
'<controller:\w+>/<id:\d+>' => '<controller>/view',
'<controller:\w+>/<action:\w+>/<id:\d+>' => '<controller>/<action>',
'<controller:\w+>/<action:\w+>' => '<controller>/<action>',
),
), 



böyle link yapılarını düzenleyeceğime crud yapısını kullanmasam yii frameworkk te çok fazla kaybım olur mu. Proje geliştirdikçe öğrenirim
0

#14 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 185
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 14 January 2016 - 11:22 AM

fazla kaybının olacağını zannetmiyorum. Yii'de active record yapısına ne kadar hakim olduğunla alakalı bir durum.
0

#15 User is offline   mirimiran 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 13-January 16

Posted 15 January 2016 - 03:53 AM

View PostMcQueen, on 14 January 2016 - 11:22 AM, said:

fazla kaybının olacağını zannetmiyorum. Yii'de active record yapısına ne kadar hakim olduğunla alakalı bir durum.


Yii ye yeni başlıyorum ama active record olayı daha basit öğrenmem uzun sürmez. Değerli fikirleriniz için de çok teşekkür ederim
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users