Yii Framework Forum: Gii model generator can't find tables in test database - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Gii model generator can't find tables in test database

#1 User is offline   Megan 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 4
  • Joined: 26-May 11

Posted 26 May 2011 - 10:30 PM

I was going to report a bug, but since I'm new to Yii, I don't know if this is the desired behavior.

What steps will reproduce the problem?
Following along in Agile Web Application Development book
1. Create two databases (mine were trackstar_dev and trackstar_test)
2. Set up one database under db in config/main.php (_dev in my case)
3. Set up the other database under db in config/test.php
4. Add one table with same name to both databases. Model generator works in this instance.
5. Add another table to the test database only. Model generator does not work, fails with "Table 'tablename' does not exist"

What is the expected output? What do you see instead?
Expect Gii to generate a model; get "Table 'tablename' does not exist" error.

What version of the product are you using? On what operating system?
Yii 1.1.7; Wampserver 2.1 (Apache 2.2.17, PHP 5.3.4, MySQL 5.1.53); Win7 Pro x64; Firefox 4


Please provide any additional information below.
I thought that any time a test database was specified, it would be used instead of the main database? Is this just for PHPUnit testing?
0

#2 User is offline   Maurizio Domba Cerin 

  • Yii - Yesss It Is !!!
  • Yii
  • Group: Yii Dev Team
  • Posts: 4,543
  • Joined: 12-October 09
  • Location:Croatia

Posted 27 May 2011 - 01:10 AM

Gii uses the database component set in config/main.php... in your case this is _dev database... that's why it cannot find the table in the other database...
Find more about me.... btw. Do you know your WAN IP?
0

#3 User is offline   Tim Turnquist 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 29-August 11
  • Location:Chanhassen, MN, US of A

Posted 31 August 2011 - 02:41 PM

I, too, am new to Yii and am having the same issue with Model Generation using Gii. In my case my config.main.php has:
		'db'=>array(
			'connectionString' => 'oci:dbname=localhost:1521/XE',
			'username' => 'dev',
			'password' => 'dev',
		),

and my database has a table `tbl_user`, which I can access using the regular PDO_OCI drivers in php like:
            $pdo = new PDO('oci:dbname=localhost:1521/XE', 'dev', 'dev' );
            $sth = $pdo->prepare( 'SELECT * FROM tbl_user' );
            $sth->execute();
            echo '<table border="1">';
            while( $result = $sth->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)){
                if( $rownum < 1 ){
                    echo '<tr>';
                    foreach( array_keys($result) as $rowKey ){
                        echo "<th>$rowKey</th>";
                    }
                    echo '</tr>';
                    $rownum++;
                }
                echo '<tr>';
                foreach( $result as $key=>$item ){
                    echo '<td>'.$item. '</td>';
                }
             echo '</tr>';
            }
            print '</table>';

but Gii generated the following error in my log:

Quote

PHP Fatal error: Access level to COciSchema::createTable() must be public (as in class CDbSchema) in /var/www/yii/framework/db/schema/oci/COciSchema.php on line 20, referer: ...[link removed so I can post this]

So, me being the clever chap that I am, I changed COciSchema::createTable() to a public function and then I got the error (also in the log):

Quote

PHP Fatal error: Class COciSchema contains 1 abstract method and must therefore be declared abstract or implement the remaining methods (CDbSchema::loadTable) in /var/www/yii/framework/db/schema/oci/COciSchema.php on line 20, referer...[link removed so I can post this]

I removed the abstract tag from CDbSchema::loadTable function and then I got this error (on the Gii interface):

Quote

Table 'tbl_user' does not exist.


I had assumed that my issue was that I was using Oracle, but then I ran across this post and realize that might not be my issue.

Anyone have any insight?

Thanks,
Tim


Ubuntu 10.04
Apache2
PHP5
Oracle 10 & XE
Thanks,
<Tim><


Ubuntu 10.04
Apache2
PHP5
Oracle 10 & XE
Yii-1.1.8r3324
0

#4 User is offline   Tim Turnquist 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 29-August 11
  • Location:Chanhassen, MN, US of A

Posted 31 August 2011 - 02:55 PM

One thing to note is that if I change my connectionString at all in my config/main.php, I get a error that I can not connect to the database. Therefore, I think it is fair to assume that
  • I am using the right file
  • the way I have it entered is correct
  • the script is connecting to the DB
but then something is going terribly wrong.

Also of note is that I have tried to use the schema name in addition to the table name with the same results as I get without the schema name.

Thanks,
Tim


Ubuntu 10.04
Apache2
PHP5
Oracle 10 & XE
Thanks,
<Tim><


Ubuntu 10.04
Apache2
PHP5
Oracle 10 & XE
Yii-1.1.8r3324
0

#5 User is offline   Tim Turnquist 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 29-August 11
  • Location:Chanhassen, MN, US of A

Posted 01 September 2011 - 08:58 AM

I may have found my answer or just confused myself more than ever...

I tried to run protected/yiic shell from the command line and got the following error:

Quote

PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-zts-20090626/pdo.so' - /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-zts-20090626/pdo.so: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0


I have no /usr/local.lib/php/extensions folder at all.

This is all strange since, as my last post indicated, it appears I am establishing a connection and my phpinfo indicates that I have PDO set up for mysql, oci, sqlite, sqlite2...

Anyway, I went ahead since it was just a warning [my activity in bold]:

Quote

Yii Interactive Tool v1.1 (based on Yii v1.1.8)
Please type 'help' for help. Type 'exit' to quit.
>> model User TBL_USER
Warning: the table 'TBL_USER' does not exist in the database.
generate models/User.php
PHP Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/yii/framework/cli/views/shell/model/fixture.php on line 13
PHP Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/yii/framework/cli/views/shell/model/fixture.php on line 19
generate fixtures/TBL_USER.php
generate unit/UserTest.php

The following model classes are successfully generated:
User

If you have a 'db' database connection, you can test these models now with:
$model=User::model()->find();
print_r($model);


and I seem to have a model called User. So, I press on...

Quote

>> crud User
exception 'CDbException' with message 'The table "TBL_USER" for active record class "User" cannot be found in the database.' in /var/www/yii/framework/db/ar/CActiveRecord.php:2276
Stack trace:
#0 /var/www/yii/framework/db/ar/CActiveRecord.php(372): CActiveRecordMetaData->__construct(Object(User))
#1 /var/www/yii/framework/cli/commands/shell/CrudCommand.php(196): CActiveRecord::model('User')
#2 [internal function]: CrudCommand->generateController('/var/www/yii/fr...', Array)
#3 /var/www/yii/framework/console/CConsoleCommand.php(317): call_user_func(Array, '/var/www/yii/fr...', Array)
#4 /var/www/yii/framework/cli/commands/shell/CrudCommand.php(182): CConsoleCommand->copyFiles(Array)
#5 /var/www/yii/framework/cli/commands/ShellCommand.php(147): CrudCommand->run(Array)
#6 /var/www/yii/framework/cli/commands/ShellCommand.php(99): ShellCommand->runShell()
#7 /var/www/yii/framework/console/CConsoleCommandRunner.php(63): ShellCommand->run(Array)
#8 /var/www/yii/framework/console/CConsoleApplication.php(88): CConsoleCommandRunner->run(Array)
#9 /var/www/yii/framework/base/CApplication.php(158): CConsoleApplication->processRequest()
#10 /var/www/yii/framework/yiic.php(33): CApplication->run()
#11 /var/www/contacts/protected/yiic.php(7): require_once('/var/www/yii/fr...')
#12 /var/www/contacts/protected/yiic(4): require_once('/var/www/contac...')
#13 {main}

weird.

Anyone have any insight into what I am doing wrong?

Thanks,
Tim


Ubuntu 10.04
Apache2
PHP5
Oracle 10 & XE
Yii-1.1.8r3324
Thanks,
<Tim><


Ubuntu 10.04
Apache2
PHP5
Oracle 10 & XE
Yii-1.1.8r3324
0

#6 User is offline   tri 

  • Elite Member
  • Yii
  • Group: Moderators
  • Posts: 1,824
  • Joined: 20-November 08
  • Location:Stockholm, Sweden

Posted 01 September 2011 - 10:31 AM

 Tim Turnquist, on 01 September 2011 - 08:58 AM, said:

Anyone have any insight into what I am doing wrong?


You'll have to start with this section of The Definitive Guide to Yii.

/Tommy
Don't forget to read The Definitive Guide to Yii (1.1 en) (1.1 sv) (2.0 en) | The class reference (1.1) (2.0) has the details
0

#7 User is offline   Tim Turnquist 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 29-August 11
  • Location:Chanhassen, MN, US of A

Posted 01 September 2011 - 10:58 AM

Thanks, tri

When I run the requirements checker I get:

Quote

Details
Name Result Required By
PHP version Passed Yii Framework PHP 5.1.0 or higher is required.
$_SERVER variable Passed Yii Framework
Reflection extension Passed Yii Framework
PCRE extension Passed Yii Framework
SPL extension Passed Yii Framework
DOM extension Passed CHtmlPurifier, CWsdlGenerator
PDO extension Passed All DB-related classes
PDO SQLite extension Passed All DB-related classes
PDO MySQL extension Passed All DB-related classes
PDO PostgreSQL
extension Warning All DB-related classes
Memcache extension Warning CMemCache
APC extension Warning CApcCache
Mcrypt extension Warning CSecurityManager
SOAP extension Passed CWebService, CWebServiceAction
GD extension with FreeType support
Warning CCaptchaAction
Ctype extension Passed CDateFormatter, CDateTimeParser, CTextHighlighter, CHtmlPurifier

Apache/2.2.14 (Ubuntu) Yii Framework/1.1.8 2011-09-01 10:50

Thanks,
<Tim><


Ubuntu 10.04
Apache2
PHP5
Oracle 10 & XE
Yii-1.1.8r3324
0

#8 User is offline   Tim Turnquist 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 29-August 11
  • Location:Chanhassen, MN, US of A

Posted 01 September 2011 - 10:58 AM

Thanks, tri

When I run the requirements checker I get:

Quote

Details
Name Result Required By
PHP version Passed Yii Framework PHP 5.1.0 or higher is required.
$_SERVER variable Passed Yii Framework
Reflection extension Passed Yii Framework
PCRE extension Passed Yii Framework
SPL extension Passed Yii Framework
DOM extension Passed CHtmlPurifier, CWsdlGenerator
PDO extension Passed All DB-related classes
PDO SQLite extension Passed All DB-related classes
PDO MySQL extension Passed All DB-related classes
PDO PostgreSQL
extension Warning All DB-related classes
Memcache extension Warning CMemCache
APC extension Warning CApcCache
Mcrypt extension Warning CSecurityManager
SOAP extension Passed CWebService, CWebServiceAction
GD extension with FreeType support
Warning CCaptchaAction
Ctype extension Passed CDateFormatter, CDateTimeParser, CTextHighlighter, CHtmlPurifier

Apache/2.2.14 (Ubuntu) Yii Framework/1.1.8 2011-09-01 10:50

Thanks,
<Tim><


Ubuntu 10.04
Apache2
PHP5
Oracle 10 & XE
Yii-1.1.8r3324
0

#9 User is offline   tri 

  • Elite Member
  • Yii
  • Group: Moderators
  • Posts: 1,824
  • Joined: 20-November 08
  • Location:Stockholm, Sweden

Posted 01 September 2011 - 11:47 AM

 Tim Turnquist, on 01 September 2011 - 10:58 AM, said:

When I run the requirements checker I get:


Ok, so the warning message probably is related to some uninstalled version of pdo.so (I guess you can find the line trying to load the library near the end of php.ini). I run Ubuntu 10.04 myself and doesn't have the /usr/local/lib/php/extensions directory. Unfortunately I haven't worked in an Oracle DB environment since version 7.3.

You also already mentioned that the connection seems to work.

I notice you use upper case table names. Perhaps this wiki or this thread help you out?

Perhaps you should try a simple DAO query like this one. Paste it into e.g actionIndex() of SiteController. (Omit the double braces though, since you didn't specify a tablePrefix in the 'db' component.)
$sql='SELECT * FROM {{user}}';
$users=Yii::app()->db->createCommand($sql)->queryAll();

/Tommy

This post has been edited by tri: 01 September 2011 - 12:14 PM

Don't forget to read The Definitive Guide to Yii (1.1 en) (1.1 sv) (2.0 en) | The class reference (1.1) (2.0) has the details
0

#10 User is offline   Tim Turnquist 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 29-August 11
  • Location:Chanhassen, MN, US of A

Posted 01 September 2011 - 03:18 PM

Thanks, Tommy...
I am now more confused than ever. Your last post took me to my php.ini where I found this line:
extension=pdo-oci.so

So, I did a:
locate pdo-oci.so

and got nothing. Hmmm... without an .so file it still can somehow connect? Then I noticed that is should be an underscore (_) not a dash(-), but I still can't locate it. So, I tried to follow this page to re-install the pdo-oci.so and I get the following (my actions are in bold):

Quote

root@dev-desktop:~/# cd /tmp
root@dev-desktop:/tmp# pecl download pdo_oci
downloading PDO_OCI-1.0.tar ...
Starting to download PDO_OCI-1.0.tar (Unknown size)
.........done: 62,464 bytes
File /tmp/PDO_OCI-1.0.tar downloaded
root@dev-desktop:/tmp# tar xvf PDO_OCI-1.0.tar
package.xml
PDO_OCI-1.0/config.m4
PDO_OCI-1.0/config.w32
PDO_OCI-1.0/pdo_oci.c
PDO_OCI-1.0/oci_driver.c
PDO_OCI-1.0/oci_statement.c
PDO_OCI-1.0/php_pdo_oci.h
PDO_OCI-1.0/php_pdo_oci_int.h
PDO_OCI-1.0/CREDITS
root@dev-desktop:/tmp# cd PDO_OCI-1.0/
root@dev-desktop:/tmp/PDO_OCI-1.0# phpize
Configuring for:
PHP Api Version: 20090626
Zend Module Api No: 20090626
Zend Extension Api No: 220090626
config.m4:179: warning: AC_CACHE_VAL(pdo_inc_path, ...): suspicious cache-id, must contain _cv_ to be cached
../../lib/autoconf/general.m4:1998: AC_CACHE_VAL is expanded from...
../../lib/autoconf/general.m4:2019: AC_CACHE_CHECK is expanded from...
aclocal.m4:2747: PHP_CHECK_PDO_INCLUDES is expanded from...
config.m4:179: the top level
config.m4:179: warning: AC_CACHE_VAL(pdo_inc_path, ...): suspicious cache-id, must contain _cv_ to be cached
../../lib/autoconf/general.m4:1998: AC_CACHE_VAL is expanded from...
../../lib/autoconf/general.m4:2019: AC_CACHE_CHECK is expanded from...
aclocal.m4:2747: PHP_CHECK_PDO_INCLUDES is expanded from...
config.m4:179: the top level
root@dev-desktop:/tmp/PDO_OCI-1.0#
Arrggggg. I can't even PHPIZE it?

I also tried to follow these instructions and which adds a ./configure --with-pdo-oci=instantclient,/opt/instantclient_11_2,11.2 command. Ignoring the phpize errors if I run that I get

Quote

...
checking for gawk... gawk
checking Oracle OCI support for PDO... yes, shared
checking Oracle Install-Dir... instantclient,/opt/instantclient_11_2,11.2 :instantclient,/opt/instantclient_11_2,11.2:
checking if that is sane... yes
checking for oci.h... configure: error: I'm too dumb to figure out where the include dir is in your instant client install


What in the heck am I doing wrong??

Please advise.
Thanks,
Tim


Ubuntu 10.04
Apache2
PHP5
Oracle 10 & XE
Yii-1.1.8r3324
Thanks,
<Tim><


Ubuntu 10.04
Apache2
PHP5
Oracle 10 & XE
Yii-1.1.8r3324
0

#11 User is offline   Tim Turnquist 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 29-August 11
  • Location:Chanhassen, MN, US of A

Posted 01 September 2011 - 03:34 PM

By the way, I may be slow, but even I am not too dumb to find where the oci.h file and include directory are:

Quote

root@dev-desktop:/tmp/PDO_OCI-1.0# locate oci.h
/home/dev/Downloads/PDO_OCI-1.0/oci.h
/home/dev/Downloads/PDO_OCI-1.0/php_pdo_oci.h
/home/dev/Downloads/php-5.3.6/ext/pdo_oci/php_pdo_oci.h
/opt/instantclient_11_2/sdk/include/oci.h
/usr/lib/oracle/xe/app/oracle/product/10.2.0/server/rdbms/public/oci.h
root@dev-desktop:/tmp/PDO_OCI-1.0#

Since I have my ORACLE_HOME set to /opt/instantclient_11_2/, I would assume that should be pretty easy to find. I also have added [after this failed] a symlink to directly in the ORACLE_HOME directory to include -- just in case it was looking there. Still same error.
Thanks,
<Tim><


Ubuntu 10.04
Apache2
PHP5
Oracle 10 & XE
Yii-1.1.8r3324
0

#12 User is offline   tri 

  • Elite Member
  • Yii
  • Group: Moderators
  • Posts: 1,824
  • Joined: 20-November 08
  • Location:Stockholm, Sweden

Posted 01 September 2011 - 03:36 PM

I don't have a solution for the (re-)installation.

I think you misunderstood my previous post. Sorry for being unclear. Since just a warning message is displayed, the requirements are met and it seems like you can connect, I suggested that trying a very simple DAO query might be a good next step (that might give more clues).

/Tommy

This post has been edited by tri: 01 September 2011 - 03:40 PM

Don't forget to read The Definitive Guide to Yii (1.1 en) (1.1 sv) (2.0 en) | The class reference (1.1) (2.0) has the details
0

#13 User is offline   Tim Turnquist 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 29-August 11
  • Location:Chanhassen, MN, US of A

Posted 01 September 2011 - 04:07 PM

Tommy,
Thanks for sticking with me on this. You are appreciated.

I did a modified version of what you had, but put it in my -- in my protected/views/site/pages/about.php -- I added:

$sql='SELECT * FROM TBL_USER';
$users=Yii::app()->db->createCommand($sql)->queryAll();

$print_r = print_r( $users, true );
echo "<pre>$print_r</pre>";

and I got:

Quote

Array
(
[0] => Array
(
[ID] => 1
[USERNAME] => test1
[PASSWORD] => pass1
[EMAIL] => test1@example.com
)

[1] => Array
(
[ID] => 2
[USERNAME] => test2
[PASSWORD] => pass2
[EMAIL] => test2@example.com
)

[2] => Array
(
[ID] => 3
[USERNAME] => test3
[PASSWORD] => pass3
[EMAIL] => test3@example.com
)

)


so, even though I am not able to find the right drivers on my system, I am not only connecting, but actually able to do some work on the db. Not exactly what I was expecting... I was actually hoping it would fail because then I would have a lead to figure this out.

Not sure what to do now. Monday I was excited about using Gii to help me create my first Yii app, I am now rather discouraged. It has taken me two days and still have no idea why it is not working. Not only had it consumed two days, but I have totally exhausted all of my known options, so I have no idea where to go from here.

If anyone out there can shed even a sliver of light on this, it would be appreciated.

Thanks,
Tim


Ubuntu 10.04
Apache2
PHP5
Oracle 10 & XE
Yii-1.1.8r3324
Thanks,
<Tim><


Ubuntu 10.04
Apache2
PHP5
Oracle 10 & XE
Yii-1.1.8r3324
0

#14 User is offline   tri 

  • Elite Member
  • Yii
  • Group: Moderators
  • Posts: 1,824
  • Joined: 20-November 08
  • Location:Stockholm, Sweden

Posted 01 September 2011 - 04:52 PM

Tim,

First, I noticed the warning message was about pdo.so so I guess you may try reinstall/update php instead of pdo-oci.so.

I felt like I'd read something Oracle related very recently.
I searched and I found this ticket. This means you should definitely update your copy of the framework (or at least the file in question), from svn or by downloading the nightly tarball.

Edit: Sorry that ticket seems to be about CRUD. You are not there yet. What about give Gii another try creating the model.

Another interesting next step would be a DAO query for "SHOW CREATE TABLE your_table"

BTW did you restore the original Oracle schema files?

Edit2:
Here's some more you can do. In the config file comment out the following line in the log component config (all levels will be enabled).
//'levels'=>'error, warning',


Then examine the generated SQL for clues, in protected/runtime/application.log.

There's a number of Oracle threads in the forum, try a Google search for "site:yiiframework.com oracle create model".


/Tommy

This post has been edited by tri: 01 September 2011 - 05:34 PM

Don't forget to read The Definitive Guide to Yii (1.1 en) (1.1 sv) (2.0 en) | The class reference (1.1) (2.0) has the details
0

#15 User is offline   Tim Turnquist 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 29-August 11
  • Location:Chanhassen, MN, US of A

Posted 02 September 2011 - 08:12 AM

Quote

BTW did you restore the original Oracle schema files?
Tommy,
You are a genius! I read that and *BANG!* something went off in my head. I suddenly remembered that when I was setting up Yii originally I read a forum post that linked to another thread that linked to an article that linked somewhere [I can't even find that page now] that talked about how the /db/schema/oci files didn't work so they had developed a new version. Like a moron I trusted them blindly and used their db/schema/oci files instead of the ones that came with the Yii zip. Not only was I dumb enough to blindly follow, but I also, then, forgot all about it [vacations will do that] until you said something, so it never occurred to me that that might be the issue. So, I replaced the files with the ones from the Yii zip into the db/schema/oci folder and it fired right up.

Bravo, Tommy, bravo!

Lessons learned:
  • Trust the original files -- at least give them a chance to fail
  • Write down any changes that are made to the original files -- because changes will be the highest probability of error
  • Don't start an installation right before vacation and then try to fix it without remembering [or reading your notes about] what had already been done.
  • Solve the right problem -- I was chasing my tail over a non-issue when if I had looked at what the real problem was I would have seen it right away.



Thanks a ton. You are my hero.
Tim
Thanks,
<Tim><


Ubuntu 10.04
Apache2
PHP5
Oracle 10 & XE
Yii-1.1.8r3324
0

#16 User is offline   perspective 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 14-March 12

Posted 14 March 2012 - 06:05 PM

 Megan, on 26 May 2011 - 10:30 PM, said:

I was going to report a bug, but since I'm new to Yii, I don't know if this is the desired behavior.

What steps will reproduce the problem?
Following along in Agile Web Application Development book
1. Create two databases (mine were trackstar_dev and trackstar_test)
2. Set up one database under db in config/main.php (_dev in my case)
3. Set up the other database under db in config/test.php
4. Add one table with same name to both databases. Model generator works in this instance.
5. Add another table to the test database only. Model generator does not work, fails with "Table 'tablename' does not exist"

What is the expected output? What do you see instead?
Expect Gii to generate a model; get "Table 'tablename' does not exist" error.

What version of the product are you using? On what operating system?
Yii 1.1.7; Wampserver 2.1 (Apache 2.2.17, PHP 5.3.4, MySQL 5.1.53); Win7 Pro x64; Firefox 4


Please provide any additional information below.
I thought that any time a test database was specified, it would be used instead of the main database? Is this just for PHPUnit testing?


I am also experiencing the same issue, also new to Yii. Basically I have to change my database credentials in the main.php ? I was also under the impression when you setip the db under config/test.php Yii would use the information here primarily and not the database credentials in the main.php.

Questioning the issue because the book "Agile Web Application Development with Yii 1.1 and PHP5" never mentions to go back and edit your configurations in your main in chapter 6.

Turns out that that setup was suppose to happen on your _dev not your _test, later within the chapter it says;

Quote

As you remember, back in Chapter 5, we added a new database to run our tests
against called trackstar_test. We did this to ensure our testing environment
would not have an adverse impact on our development environment. So please
make sure that you have updated your test database with the new tables, tbl_issue
and tbl_user, which we created earlier.

This post has been edited by perspective: 14 March 2012 - 06:26 PM

0

#17 User is offline   hadihasanpur 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 9
  • Joined: 25-July 16

Posted 07 October 2016 - 01:26 AM

i have sampe problem my connectionString is correct but i have this problem:Table 'useraccount' does not exist.in gii model generator.anybody can help me?
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users