Yii Framework Forum: dropdown list reload - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

dropdown list reload Rate Topic: -----

#1 User is offline   mudlee 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 18
  • Joined: 07-February 11

Posted 14 February 2011 - 10:28 AM

Sziasztok.

Viszonylag kezdő vagyok még Yii-ben, de nagyon tetszik. Első kérdésem a fórumon a következő lenne:
van egy CActiveForm-om, amiben van kettő dropDownList, az id-t és a data forrást kivéve ugyanaz a szerkezet:
<?php echo $form->dropDownList
  (
    $model,
    'image_group_id',
    CHtml::listData($model->getGroups(),'image_group_id','image_group_name'),
        array('prompt'=>Yii::t('layout','Please select'))
  );
?>

(A $model->getGroups() egy Images::model()->findAll() eredménye)

Betöltéssel minden rendben van. A kérdésem az, hogy hogy tudom azt elérni, hogy ha az egyik select-en change történik, akkor a másik select data-ját újratöltse?
Arra találtam leírást, hogy egy select-el hogy lehet ajax hívást kiváltani, de arra nem, hogy ajax-al hogy lehet egy már létező dropdownlist-et újra feltölteni.
Prado-ban ez anno TActiveDropDownlist volt. Itt is találtam hasonlót, viszont arra meg azt a hibát mondja, hogy a CActiveForm-nak nincs activeDropDownList-je.

Előre is köszönök minden választ és/vagy segítséget!
0

#2 User is offline   mudlee 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 18
  • Joined: 07-February 11

Posted 15 February 2011 - 01:37 AM

Közben kaptam hozzá egy linket: http://www.yiiframew...ndent-dropdown/
1

#3 User is offline   heal 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 37
  • Joined: 08-December 10
  • Location:Slovakia

Posted 25 February 2011 - 03:09 PM

Sziasztok!
Ezt a megoldást szeretném én is használni, mégpedig a yii-user modulba beépítve.
Megoldottam, hogy a regisztrációnál megjelenjen 2 list, az első neve ország, a második neve régió.

A régiók listája attól függ, hogy a látogató melyik országot választotta ki. Kiválasztásnál feltölti a régiók listáját.

Az egyetlen követelmény, hogy valamit válasszon a tag mindkét listából. Az ország listánál működik a dolog, de a régió listánál hiába választok ki valamit, hibát jelez a form.

Tudnátok segíteni? Hol keressem a hibát?
Bemásolok kódrészletet, ha elmondjátok, mi érdekel.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users