Dropdown Ve Ajax Ile İl Ve İlçe Seçiminde Aldığım Hatayı Nasıl Giderebilirim

Arkadaşlar merhabalar, yii ile yeni tanışmış biriyim. Php bilgim orta derecede sayılır. Basit bir üye formu ile veritabanına kayıt gireceğim. Dropdown ile Önce il sonrada ile ait ilçeleri seçtireceğim ajax ile. Konuyu araştırdım. İngilizce olan bir sitede birşeyler buldum anladım gibi. Sonra projeye uyguladım ama hata alıyorum. Hatayı nasıl çözebilirim acaba? İl ve ilçe seçimine ait proje dosyalarını foruma ekleyecektim ama yetkim yokmuş. Başka bir yere yükledim s3.dosya.tc/server25/XxDxMW/il_ilce.rar.html buradan bakabilirsiniz.

kodunu yapıştırabilirsin buraya

[color=#1C2837][size=2]<?php echo $form->dropDownList($model,[/size][/color][size=2][color="#ff0000"]‘ad’[/color][/size][color=#1C2837][size=2],CHtml::listData(Iller::model()->findAll([/size][/color]<br style=“color: rgb(28, 40, 55); font-size: 13px; line-height: 19.5px; background-color: rgb(250, 251, 252);”>[color=#1C2837][size=2]array(‘order’ => ‘ilID’)),‘ilID’,‘ad’),[/size][/color]

Kırmızıyla belirttiğim yerde olması gerektiği gibi modelin attribute namei gelmeliydi. Bu bilgiyi kaydettiğin tabloda hangi alanı kullanıyorsan o alaının adı gelmeli.

Merhabalar ilginiz için teşekkür ederim dediğinizi yaptım sorun çözüldü. Ancak bu defada il seçtikten sonra o ile ait ilçeler gelmiyor. Sorun nerede acaba ?

link vermiştim prohe dosyaları orada mevcut ama istiyorsanız yinede ekleyebilirim kodları.

il seçtiğimde ilçe gelmiyordu actionIlcesec fonksiyonunda ad alanlarını ilID ile değiştirdim çalışmaya başladı.

Eski hali




$data = Ilceler::model()->findAll('ilID=:ad',

				array(':ad'=>$_POST['ad']));



Yeni hali


$data = Ilceler::model()->findAll('ilID=:ilID',

				array(':ilID'=>$_POST['ilID']));