Relation Ve Form

Herkese selam,

kendi kullandığım "çatı" bazı windows makinelerde çalışmamaya başlayınca artık bir frameworke zorunlu olarak geçmiş bulunuyuroum. İlk yii projemi de bu akşam noktalayıp diğer projelerimde de aktif olarak yii kullanmaya karar verdim, ancak sormak istediğim bir konu var.

Yii de modellerimizi oluşturduk, relationları da tanımladık. gii, giix yada farklı alternatifler ile birden fazla modelli relationların formları otomatik oluşturulabiliyor mu?

Mesela bir faturayı düşünün, fatura 1 tanedir, ancak içinde birden fazla ürün olabilir. Yada bir user düşünün, bu user birden fazla gruba kayıtlı olabilir. Bunun crud işlemlerini otomatik yapmak mümkün müdür? Yoksa relationlı formları kendimiz mi oluşturacağız? Kısıtlı ingilizceyle biraz araştırma yaptım ama pek bir yol katettiğim söylenemez. Eğer bu mümkünse bunu anlatan bir link çok makbule geçecektir.

Şimdiden herkese teşekkür ediyorum,

Merhaba,

Malesef relation formları ve crudları kendin oluşturmak zorundasın.

Linkteki gibi post tablon var, categori tablon var, ikisinin ilisikte oldugu post_category tablon var. Bunlari db de ayarlarsan crud ile formlarinida olusturabilirsin.

http://www.yiiframework.com/doc/guide/1.1/en/database.arr

senin verdigin ornekte isi fatura tablon var ve bunlarin ilisikte oldugu urun tablon var. one to many iliski kurulup gii den yine formlari olusturursun.

veya user tablon var group tablon var grup_user tablosu olusturup iliskiler kurarak yine formlari otomatik olusturursun.

Merhaba Umut,

Arkadaşın dediği relationları oluşturduktan sonra crud üzerinden relationlı formları gii ile otomatik oluşturmak. Benim bildiğim bu mümkün değil. formlar ce controllerlardaki create ve update fonksiyonları yine tek tabloyu göz önüne alarak oluşturacaktır.