Yii Framework Forum: Turkce Yii Forumdan Selamlar - Yii Framework Forum

Jump to content

  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Turkce Yii Forumdan Selamlar

#1 User is offline   Umut Gundogdu 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 103
  • Joined: 27-November 08
  • Location:Ankara

Posted 27 April 2010 - 12:22 AM

Merhaba arkadaslar,

Sorular olursa bildigimiz kadari ile cevap yazmaya calisalim.

Iyi calismalar

Umut Gundogdu
0

#2 User is offline   yii_junior 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 03-June 10

Posted 03 June 2010 - 03:42 AM

View Postumutau, on 27 April 2010 - 12:22 AM, said:

Merhaba Turk arkadaslar,

1.0.2 versiyonundan beri Yii yi kullaniyorum. Cokda memnunum. Insallah sizlerde memnun kalirsiniz. Sorular olursa bildigimiz kadari ile cevap yazmaya calisalim.

Iyi calismalar

Umut Gundogdu


mmm, kimse yok sanırım. ben şöyle bir bakınıyorum yii'ye
0

#3 User is offline   Cihan Ozturk 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 39
  • Joined: 02-June 10
  • Location:İstanbul

Posted 07 August 2010 - 10:52 AM

View Postyii_junior, on 03 June 2010 - 03:42 AM, said:

mmm, kimse yok sanırım. ben şöyle bir bakınıyorum yii'ye



var var yakın bir zaman içersinde bolca sorum olacak
0

#4 User is offline   ahmet 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 5
  • Joined: 15-September 10
  • Location:Nicosia

Posted 15 September 2010 - 02:57 PM

Türkçeleştirme için mevcut bir çalışma var mı?
0

#5 User is offline   yavuz 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 08-December 10

Posted 08 December 2010 - 10:40 AM

herkese selam
orm yapısını kullanan arkadaşlardan örnekler bekliyoruz..
0

#6 User is offline   Umut Gundogdu 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 103
  • Joined: 27-November 08
  • Location:Ankara

Posted 08 December 2010 - 05:28 PM

Yii de ORM yapisi cok genis, yapmak isteyipde yapamadigin bir yer varsa yardim edelim. Eger sadece ogrenmek istiyorsan CRUD yapisina bakmani tavsiye ederim. Bir cok yapilmasi gereken sey sizin yerinize yapilmis zate

View Postyavuz, on 08 December 2010 - 10:40 AM, said:

herkese selam
orm yapısını kullanan arkadaşlardan örnekler bekliyoruz..

0

#7 User is offline   bluecoder 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 07-September 11

Posted 07 September 2011 - 07:57 PM

Arkadaşlar merhaba.
Ben 4 yıllık orta düzey bir php coderim.
İlk defa bir framework kullanacağım, bilgimi ilerletmek için.
Arkadaşım yii framework u tavsiye ettiği için bende burada sizlere katılmak istiyorum
Framework yapısını yüzeysel biliyorum ama alışabilirmiyim pek bilemiyorum.
Şimdiden önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.
0

#8 User is offline   Nurmurad 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 8
  • Joined: 15-September 11

Posted 20 September 2011 - 07:24 AM

selam millet...
bilgisayarımda hem wamp hemde bitnami kurmuştum.. aktif olan wampserver (bitnami komple kapalı) fakat. ne yiic.bat ile testapp kuruyorum
yiic.bat webapp c:/bla_bla_bla/testapp
fakat web browserdan açtığımda testapp 'yi aynen aşağıdaki gibi girmeye çalışıyor
localhost:81/testapp
tabi httpd.conf 'u kontrol ettim orada default olarak aşağıdakiler sıralı

Listen 80
ServerName localhost:80

sorunu bir türlü çözemedim.yii'nin bir yerde portunu 81 olarak kendisi mi ayarlıyor, böyle bir değişken yada fonksiyon varmı varsa nerede.... bilen farsa lütfen yardım etsin...
0

#9 User is offline   mkanpinar 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 4
  • Joined: 29-November 11

Posted 30 November 2011 - 06:47 PM

View PostNurmurad, on 20 September 2011 - 07:24 AM, said:

selam millet...
bilgisayarımda hem wamp hemde bitnami kurmuştum.. aktif olan wampserver (bitnami komple kapalı) fakat. ne yiic.bat ile testapp kuruyorum
yiic.bat webapp c:/bla_bla_bla/testapp
fakat web browserdan açtığımda testapp 'yi aynen aşağıdaki gibi girmeye çalışıyor
localhost:81/testapp
tabi httpd.conf 'u kontrol ettim orada default olarak aşağıdakiler sıralı

Listen 80
ServerName localhost:80

sorunu bir türlü çözemedim.yii'nin bir yerde portunu 81 olarak kendisi mi ayarlıyor, böyle bir değişken yada fonksiyon varmı varsa nerede.... bilen farsa lütfen yardım etsin...



Olayın yii ile ilgilisi yok..
iki apache kurduğun için portu farklılaşmış. Bu büyük bi sorun
Her sayfada :80 :81 gibi portların yazılması gerekli ki doğru adrese gitsin.

0 dan sadece bir apache instance kurup fazla yorulmamak..

(muhtemelen kurulum sırasında 80 portu kullanılıyor 81 yapalımmı die sormuştur)


iyi çalışmalar...
0

#10 User is offline   erkasoft 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 13
  • Joined: 24-December 11
  • Location:turkey

Posted 14 January 2012 - 08:52 AM

View Postbluecoder, on 07 September 2011 - 07:57 PM, said:

Arkadaşlar merhaba.
Ben 4 yıllık orta düzey bir php coderim.
İlk defa bir framework kullanacağım, bilgimi ilerletmek için.
Arkadaşım yii framework u tavsiye ettiği için bende burada sizlere katılmak istiyorum
Framework yapısını yüzeysel biliyorum ama alışabilirmiyim pek bilemiyorum.
Şimdiden önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.


youtube'de "yii music store tutorial" şeklinde aratırsan adım adım anlatan bir video var yardımcı olabilir.
Ertan Kayalar
PHP, Yii, Wordpress, MySQL
http://www.ertankayalar.com
Followme: @24saat
0

#11 User is offline   makseli 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 5
  • Joined: 19-June 12

Posted 19 June 2012 - 03:58 AM

sonuç nedir ?

1.10 sürümünü kullanıyorum. dosyaları karıştırırken görmüştüm sanırım, bir dosya da çalışılan portu yazabiliyordunuz.
0

#12 User is offline   Yahya Sönmez 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 47
  • Joined: 26-October 11
  • Location:Ankara

Posted 11 July 2012 - 02:48 AM

View Postumutau, on 27 April 2010 - 12:22 AM, said:

Merhaba arkadaslar,

Sorular olursa bildigimiz kadari ile cevap yazmaya calisalim.

Iyi calismalar

Umut Gundogdu


Kitap yazmanı veya mevcut kitapları çevirmeni öneriyorum, destek olmak için ilk ben alacağım.

Burada herkesin önünde söz veriyorum. (seni seviyorum biliyorsun, beni kırmayacağını umut ediyorum Umut abi)
~ α ѕєηισя ѕoғтwαяє dє√єʟσρєя ~
0

#13 User is offline   yogobili 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 6
  • Joined: 11-July 12
  • Location:Turkey

Posted 17 July 2012 - 01:53 PM

Herkese selam forum şu anda çok aktif değil umarım yakın zamanda Php Developerlar MVC ve Yii'nin farkına varırlar ve burası aktif hale gelir herkese kolay gelsin.
0

#14 User is offline   broker 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 17
  • Joined: 04-February 12

Posted 02 August 2012 - 10:19 AM

Malesef Türkiye'de Yii pek popüler değil. Haliyle foruma da yansıyor.
Posted Image
0

#15 User is offline   tamert 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 08-September 12
  • Location:Ankara

Posted 05 October 2012 - 06:21 AM

yii iyidir iyi :)
hepimiz yiiyiciyiz.
0

#16 User is offline   enes g 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 17-October 12

Posted 17 October 2012 - 05:46 AM

merhabalar arkadaşlar,<br />
Ben de yii ile yeni tanıştım. Uzun yıllardır .Net platformunda uygulama geliştiriyordum. en son microsoft MVC ile uğraştıktan sonra Yii ile tanıştım. Tek kelime ile muhteşem bir framework. az önce tutorial'ı tamamlayıp ilk yii testimi yaptım. oldukça kullanışlı.<br />
.Net konusunda da yardıma ihtiyacı olan olursa memnuniyetle yardım ederim.<br />
Saygılar.
0

#17 User is offline   mcht 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 11-April 13

Posted 13 April 2013 - 07:52 AM

Biraz geç kaldık ama bizden de selamlar.. CI den yii ye geçiş yaptık hadi hayırlısı :)
0

#18 User is offline   cemal 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 53
  • Joined: 05-May 13

Posted 21 May 2013 - 06:29 AM

Merhaba hocam,

Controller da böyle bir action
  public function actionSetLang($l)
        {
                $lang = Yii::app()->session['lang'];
                $new_lang = str_replace("/$lang/","/$l/",Yii::app()->request->urlReferrer);
                Yii::app()->session['lang'] = $l;
                $this->redirect($new_lang);
        }


burda yapılan işlem
1- .htacces e göre mi çalışıyor
2-bu action u tam olarak ne işe yarıyor?
cevaplarınız için teşekürler
0

#19 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 141
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 21 May 2013 - 06:45 AM

View Postcemal, on 21 May 2013 - 06:29 AM, said:

Merhaba hocam,

Controller da böyle bir action
  public function actionSetLang($l)
        {
                $lang = Yii::app()->session['lang'];
                $new_lang = str_replace("/$lang/","/$l/",Yii::app()->request->urlReferrer);
                Yii::app()->session['lang'] = $l;
                $this->redirect($new_lang);
        }


burda yapılan işlem
1- .htacces e göre mi çalışıyor
2-bu action u tam olarak ne işe yarıyor?
cevaplarınız için teşekürler


Slm,

bu bir site dili belirleme action'ı. gelen url üzerinden l parametresi ile siteye hangi dil için istekde bulunduğunu belirtiyor. ona göre aynı sayfanın istekde bulununan dil için url ye yönlendiriliyor.
0

#20 User is offline   cemal 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 53
  • Joined: 05-May 13

Posted 21 May 2013 - 07:30 AM

İfadeyi

<?php $varName = 'name_' . Yii::app()->session['lang']; echo $page->$varName; ?></h1>
<?php $varName = 'content_' . Yii::app()->session['lang']; echo $page->$varName; ?>



çağrırınca bu
Trying to get property of non-object
hatasını veriyor bunu nasıl ayarlıyabiliriz
0

Share this topic:


  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users