Yii Framework Forum: Brak kontrolera - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Brak kontrolera Rate Topic: -----

#1 User is offline   Bogucki 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 16
  • Joined: 31-July 17

Posted 18 August 2017 - 07:32 AM

yii 1.1
Cz w samym yii można obsłużyć brak kontrolera? Np. jak ktoś poda nieistniejący kontroler?

Jak obsłużyć w kontrolerze brak akcji? Nadpisałem metodę:

public function missingAcction($actionID) {
	$this->render('index');
}


a mimo to mam błąd.
0

#2 User is offline   rob006 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 159
  • Joined: 01-January 13
  • Location:Lublin, Poland

Posted 18 August 2017 - 09:56 AM

Inicjalizacja kontrolera dokonywana jest na poziomie aplikacji, prawdopodobnie musisz nadpisać `CWebApplication::runController()` albo `CWebApplication::createController()`.

W `missingAcction()` masz literówkę (podwójne "c").
0

#3 User is offline   Bogucki 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 16
  • Joined: 31-July 17

Posted 18 August 2017 - 10:55 AM

View Postrob006, on 18 August 2017 - 09:56 AM, said:

Inicjalizacja kontrolera dokonywana jest na poziomie aplikacji, prawdopodobnie musisz nadpisać `CWebApplication::runController()` albo `CWebApplication::createController()`.

W `missingAcction()` masz literówkę (podwójne "c").


Dziękuję.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users