Yii Framework Forum: Pytanie o optymalizacje - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Pytanie o optymalizacje Rate Topic: -----

#1 User is offline   Sero 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 105
  • Joined: 26-February 15

Posted 20 January 2017 - 01:10 PM

Witam,

Nie mogę sobie poradzić z tematem, jak ktoś się orientuje to bardzo proszę o pomoc.

Nie wiem czemu, ale na serwerze strona ładuje się wolniej (kilka sekund) niż na localu.

Wyczaiłem tyle, że to sprawa rozszerzenia, którego użyłem (DateRangePicker), bez niego strona ładuje się o wiele szybciej.

Co zrobić, żeby na serwerze działała szybciej ?

Chciałbym zostawić rozszerzenie dosamigos, wiem że można zastosować jquery-ui, ale chciałbym mieć możliwość kojarzenia z modelem z yii.

Na serwerze mam iis'a.

Dzięki za pomoc,

Pozdrawiam
0

#2 User is offline   pceuropa 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 95
  • Joined: 28-October 14
  • Location:Bruxelles, Belgium

Posted 20 January 2017 - 03:22 PM

Spróbuj tego https://github.com/k...yii2-date-range

Do profilowania, testowania szybkości polecam Mozille Firefox i F12 zakladka Network
My Bitcoin | BOINC Science Project: Universe@Home & Radioactive@home
0

#3 User is offline   Sero 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 105
  • Joined: 26-February 15

Posted 21 January 2017 - 09:24 AM

View Postpceuropa, on 20 January 2017 - 03:22 PM, said:

Spróbuj tego https://github.com/k...yii2-date-range

Do profilowania, testowania szybkości polecam Mozille Firefox i F12 zakladka Network


O kurde. Fajne narzędzie - dzięki!

Dzięki temu wyczaiłem o co chodzi. Yii2 dodaje po prostu, dużo własnych plików typu *.js. Jak dodałem w web.php:


       'assetManager' => [
            'bundles' => [
            'yii\web\JqueryAsset' => [
                'js'=>[]
            ],
            'yii\bootstrap\BootstrapPluginAsset' => [
                'js'=>[]
            ],
            'yii\bootstrap\BootstrapAsset' => [
                'css' => [],
            ],

            ],
        ],  


poszło w trymigi.

Pozdrawiam
1

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users