Yii Framework Forum: Yii Form Kaydetme - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Yii Form Kaydetme

#1 User is offline   mirimiran 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 13-January 16

Posted 21 January 2016 - 07:50 AM

Merhaba Arkadaşlar yii ile form içindeki değerleri kaydetmek istiyorum ama kafam çok karıştı yapamadım. Form içindeki değerleri nasıl kaydedebilirim bı konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varmıdır?
0

#2 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 185
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 21 January 2016 - 07:52 AM

form ve controller da yer alan kodlarını yapıştırır mısın? Bakalım neler yapmışsın... Hatan nerede...
0

#3 User is offline   mirimiran 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 13-January 16

Posted 21 January 2016 - 07:58 AM

View PostMcQueen, on 21 January 2016 - 07:52 AM, said:

form ve controller da yer alan kodlarını yapıştırır mısın? Bakalım neler yapmışsın... Hatan nerede...



videoları izleyip formu oluşturdum ama videolar ingilizce olduğundan controllere gönderme mantığını pek anlamadım bununla ilgili olayın mantığını söylerseniz yeterli olur
0

#4 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 185
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 21 January 2016 - 08:06 AM

Dosyaları Crud ile oluşturduysan mantık şu. Diyelimki menu diye bir tablon var.

Models klasöründe Menu.php,
Controllers klasöründe MenuController.php
Views klasöründe, menu klasörü oluşturulur ve altında _form.php, index.php, create.php, update.php doyaları oluşturulur.

www.alanadin.com/menu => MenuController içindeki actionIndex fonksiyonu çalışır. view de index.php yi açar
www.alanadin.com/menu/create => MenuController içindeki actionCreate fonksiyonu çalışır. view de create.php yi açar. create.php de kendi içindi _form.php yi çağırır.


açılan formda veri kaydettiğinde

MenuController içindeki actionCreate fonksiyonu içindeki kodlarla kaydetme işlemi tamamlanır.
0

#5 User is offline   mirimiran 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 13-January 16

Posted 21 January 2016 - 08:09 AM

View PostMcQueen, on 21 January 2016 - 08:06 AM, said:

Dosyaları Crud ile oluşturduysan mantık şu. Diyelimki menu diye bir tablon var.

Models klasöründe Menu.php,
Controllers klasöründe MenuController.php
Views klasöründe, menu klasörü oluşturulur ve altında _form.php, index.php, create.php, update.php doyaları oluşturulur.

www.alanadin.com/menu => MenuController içindeki actionIndex fonksiyonu çalışır. view de index.php yi açar
www.alanadin.com/menu/create => MenuController içindeki actionCreate fonksiyonu çalışır. view de create.php yi açar. create.php de kendi içindi _form.php yi çağırır.


açılan formda veri kaydettiğinde

MenuController içindeki actionCreate fonksiyonu içindeki kodlarla kaydetme işlemi tamamlanır.



Peki ben crud ile oluşturmadığımda ne gibi işlemler yapmam lazım
0

#6 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 185
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 21 January 2016 - 08:10 AM

Crud ile oluşturulan dosyaları oluşturman lazım :)
0

#7 User is offline   mirimiran 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 13-January 16

Posted 21 January 2016 - 08:23 AM

View PostMcQueen, on 21 January 2016 - 08:10 AM, said:

Crud ile oluşturulan dosyaları oluşturman lazım :)



Nasıl yani her farklı formu post ettiğimde onların dosyalarını mı oluşturmam lazım.
0

#8 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 185
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 21 January 2016 - 08:26 AM

Normalde framework kullanmadan da her farklı form için dosya oluşturmuyor musun?
0

#9 User is offline   mirimiran 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 13-January 16

Posted 21 January 2016 - 08:31 AM

View PostMcQueen, on 21 January 2016 - 08:26 AM, said:

Normalde framework kullanmadan da her farklı form için dosya oluşturmuyor musun?


Dosyadan kastın formu oluşturmak ise evet yapıyorum. Ama sorunum form oluşturmak değil beginWidget ile oluşturduğum formu post etme işlemini yapamamak
0

#10 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 185
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 21 January 2016 - 08:34 AM

Burda da aynı şekilde 1 model dosyası, bir controller dosyası ve bir view dosyası olauşturmak zorundasın....
0

#11 User is offline   mirimiran 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 13-January 16

Posted 21 January 2016 - 08:37 AM

View PostMcQueen, on 21 January 2016 - 08:34 AM, said:

Burda da aynı şekilde 1 model dosyası, bir controller dosyası ve bir view dosyası olauşturmak zorundasın....



Elinizde daha önceden yaptığınız bir örnek var mı? varsa onu benimle paylaşabilir misiniz?
0

#12 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 185
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 21 January 2016 - 08:43 AM

Aşağıdaki videoyu izlemeni öneririm....



crud kullanmadan...
https://www.youtube....h?v=FOcmETyZsgA


crud ile...
https://www.youtube....h?v=CjDnq6G-0M8
0

#13 User is offline   mirimiran 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 13-January 16

Posted 21 January 2016 - 10:44 AM

View PostMcQueen, on 21 January 2016 - 08:43 AM, said:

Aşağıdaki videoyu izlemeni öneririm....



crud kullanmadan...
https://www.youtube....h?v=FOcmETyZsgA


crud ile...
https://www.youtube....h?v=CjDnq6G-0M8



Üstad sana bişey daha sorabilir miyim?

<div class="form-group">
<div class="col-sm-2">
<label class="control-label" >Sayfa Türü</label>
</div>
<div class="col-sm-10">
<select class="form-control" name="sayfaturu" data-validate="required" data-message-required="Sayfa Türünü boş bırakmayınız">
<option></option>
<option value="anasayfa">Anasayfa</option>
<option value="referanslarimiz">Referanslarımız</option>
<option value="hakkimizda">Hakkimizda</option>
<option value="iletisim">İletişim</option>
</select>
</div>
</div>

Bu div i beginWidget ile nasıl düzenleyebilirim bana yardımcı olabilir misin
0

#14 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 185
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 21 January 2016 - 10:56 AM

<?php $list = array(''=>'Seçiniz','anasayfa'=>'Anasayfa','referanslarımız'=>'Referanslarımız',...)?>
<?= $form->field($model, 'sayfaturu')->dropDownList($list) ?>

0

#15 User is offline   mirimiran 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 13-January 16

Posted 21 January 2016 - 05:03 PM

View PostMcQueen, on 21 January 2016 - 10:56 AM, said:

<?php $list = array(''=>'Seçiniz','anasayfa'=>'Anasayfa','referanslarımız'=>'Referanslarımız',...)?>
<?= $form->field($model, 'sayfaturu')->dropDownList($list) ?>



Üstad çok teşekkür ederim ben şu şekilde düzelttim
<div class="form-group">
<div class="col-sm-2">
<?php echo $form->labelEx($model, 'sayfaturu'); ?>
</div>
<div class="col-sm-10">
<?php
echo $form->dropDownList($model, 'sayfaturu',
array('' => 'Seçiniz', 'anasayfa' => 'Anasayfa', 'referanslarımız' => 'Referanslarımız'),
array('class'=>'form-control','data-validate'=>'required', 'data-message-required'=>'Sayfa Türünü boş bırakmayınız')
);
?>
</div>
</div>


Üstad sizin bilginizden biraz daha faydanabilir miyim? :)

Üstad şimdi elimde bir radio buttonu var ama normal tıklandığında içini renklendiriyorum. Kodum Şu şekilde

<div class="radio radio-replace color-red">
<input type="radio" id="rd-1" name="durumu" >
<label>Pasif</label>
</div>
tıklandığında içi kırmızı oluyor ve divi şu şekilde değişiyor
<div class="radio radio-replace color-red neon-cb-replacement checked">
<label class="cb-wrapper"><input type="radio" id="rd-1" name="durumu"><div class="checked"></div></label>
<label>Pasif</label>
</div>
bunu beginwidget'se uyarlayamadım. Sizin engin bilgi birikimiz bunu çözer diye düşündüm.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users