Yii Framework Forum: blog demo from 1.1.0 - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

blog demo from 1.1.0 Rate Topic: -----

#1 User is offline   betelgeuse 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 99
  • Joined: 12-January 09

Posted 11 January 2010 - 04:57 PM

i got this error when i run blog demo from r1700:

CDbException
Description

CDbCommand failed to execute the SQL statement: CDbCommand failed to prepare the SQL statement: SQLSTATE[HY000]: General error: 1 no such column: t.status
Source File

C:\xampp\framework\db\CDbCommand.php(375)

00363: }
00364:
00365: if($this->_connection->enableProfiling)
00366: Yii::endProfile('system.db.CDbCommand.query('.$this->getText().')','system.db.CDbCommand.query');
00367:
00368: return $result;
00369: }
00370: catch(Exception $e)
00371: {
00372: if($this->_connection->enableProfiling)
00373: Yii::endProfile('system.db.CDbCommand.query('.$this->getText().')','system.db.CDbCommand.query');
00374: Yii::log('Error in querying SQL: '.$this->getText().$par,CLogger::LEVEL_ERROR,'system.db.CDbCommand');
00375: throw new CDbException(Yii::t('yii','CDbCommand failed to execute the SQL statement: {error}',
00376: array('{error}'=>$e->getMessage())));
00377: }
00378: }
00379: }

Stack Trace

#0 C:\xampp\framework\db\CDbCommand.php(265): CDbCommand->queryInternal('fetchAll', 2, Array)
#1 C:\xampp\framework\db\ar\CActiveFinder.php(702): CDbCommand->queryAll()
#2 C:\xampp\framework\db\ar\CActiveFinder.php(394): CJoinElement->runQuery(Object(CJoinQuery))
#3 C:\xampp\framework\db\ar\CActiveFinder.php(73): CJoinElement->find(Object(CDbCriteria))
#4 C:\xampp\framework\db\ar\CActiveFinder.php(101): CActiveFinder->query(Object(CDbCriteria), true)
#5 C:\xampp\htdocs\blog\protected\models\Comment.php(130): CActiveFinder->findAll(Array)
a code snippet says more than a thousand words
0

#2 User is offline   smoothcoder 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 03-December 09
  • Location:Thailand

Posted 17 January 2010 - 07:39 AM

Sorry, same problem for me since r1700 whereas it works well on yii-1.0.11.
CDbException

CDbCommand failed to execute the SQL statement: SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'Tag.id' in 'on clause'

I still don't know where to start.
0

#3 User is offline   qiang 

  • Yii Project Lead
  • Yii
  • Group: Yii Dev Team
  • Posts: 5,892
  • Joined: 04-October 08
  • Location:DC, USA

Posted 17 January 2010 - 08:14 AM

You should use Yii 1.1.0 together with the blog demo 1.1. From your call stack, I think you are using an older version of Yii.
0

#4 User is offline   smoothcoder 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 03-December 09
  • Location:Thailand

Posted 20 January 2010 - 06:43 AM

Flavio, I wrote here upgrading-1-0-11-to-1-1-0-cdbcommand-failed how I solved my migration from r1700 to 1.1.0.

Hope it helps.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users