Yii Framework Forum: Tippek, trükkök, ötletek - Yii Framework Forum

Jump to content

  • (7 Pages)
  • +
  • « First
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Tippek, trükkök, ötletek Ha elakadtál, vagy kérdésed van... Rate Topic: -----

#61 User is offline   szako 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 56
  • Joined: 17-May 10

Posted 26 February 2011 - 02:00 AM

Csak egy sima dependent dropdown-t akarsz nem?

Van egy wiki erre
http://www.yiiframew...endent-dropdown
-------------
m(o_O)m
0

#62 User is offline   heal 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 37
  • Joined: 08-December 10
  • Location:Slovakia

Posted 27 February 2011 - 12:56 PM

View Postszako, on 26 February 2011 - 02:00 AM, said:

Csak egy sima dependent dropdown-t akarsz nem?

Van egy wiki erre
http://www.yiiframew...endent-dropdown


Igen, ez alapján oldottam meg. De a validálás nem működik.
0

#63 User is offline   szako 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 56
  • Joined: 17-May 10

Posted 28 February 2011 - 03:42 AM

View Postheal, on 27 February 2011 - 12:56 PM, said:

Igen, ez alapján oldottam meg. De a validálás nem működik.


Szerintem két lehetőséged van:

1) Ha adatbázis a forrás, akkor vedd fel az ország mezőt is a táblába, majd validálj arra.
2) A modellben hozz létre egy virtuális mezőt, majd a controllerben add meg az értékét a POST tömb alapján.
-------------
m(o_O)m
1

#64 User is offline   heal 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 37
  • Joined: 08-December 10
  • Location:Slovakia

Posted 28 February 2011 - 04:30 PM

View Postszako, on 28 February 2011 - 03:42 AM, said:

1) Ha adatbázis a forrás, akkor vedd fel az ország mezőt is a táblába, majd validálj arra.


Köszi, ez lesz a jó. a POST tömb azért nem OK, mert activeformot használok, ajax-al validál még az egész form elküldése előtt.
0

#65 User is offline   nbk 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 06-March 11

Posted 06 March 2011 - 05:36 AM

Sziasztok

Egy olyan kérdésem lenne, hogy használom a CJuiTabs widgetet és az egyik tabfülön belül jqgridet használok ezt csak simán php kódból csinálom. A gondom az hogy a jqgrid táblája kilóg a tabfülön kvülre és nem találtam módot rá hogy úgy paraméterezzem fel a tab widgetet hogy megadhassam a szélességét, hogy ne lógjon ki a grid belőle.

Nem aktuális már a layoutot rontottam el. (Még csak most tanulom a yii-t)
0

#66 User is offline   heal 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 37
  • Joined: 08-December 10
  • Location:Slovakia

Posted 17 March 2011 - 04:09 PM

Sziasztok! Szükségem van egy helyi menüre, amibe az adott modulhoz tartozó funkciók kerülnek.
pl az user modulban a profillal kapcsolatos linkek (szerkesztés, új jelszó, ...), másik modulnál meg más.

A helyzet az, hogy egy-egy modulban több view is található és nem szeretném mindenhova beírni ugyanazt a menü tömböt.

Most úgy oldottam meg, hogy külön fájlba helyeztem a menut, amit include()-al használok fel a view fájlokban.

Biztosan van ennél szebb megoldás.
Ebben kérnék segítséget.
0

#67 User is offline   imehesz 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 708
  • Joined: 13-June 09
  • Location:Jacksonville, FL

Posted 17 March 2011 - 09:50 PM

View Postheal, on 17 March 2011 - 04:09 PM, said:

Sziasztok! Szükségem van egy helyi menüre, amibe az adott modulhoz tartozó funkciók kerülnek.
pl az user modulban a profillal kapcsolatos linkek (szerkesztés, új jelszó, ...), másik modulnál meg más.

A helyzet az, hogy egy-egy modulban több view is található és nem szeretném mindenhova beírni ugyanazt a menü tömböt.

Most úgy oldottam meg, hogy külön fájlba helyeztem a menut, amit include()-al használok fel a view fájlokban.

Biztosan van ennél szebb megoldás.
Ebben kérnék segítséget.


hali,

most lehet, hogy rosszul ertelmezem a kerdest, de miert nem csinalsz egy widget-et, aminek bepasszolsz egy tombot (a menu elemeit)

most igy gyorsan ezt talaltam: http://www.yiiframework.com/wiki/23/

remelem segit

--iM

ui: egyebkent meg az include() helyett en a renderPartial() kontroller fuggvennyel varialnek, ha az kell
It’s done, the great act of creation.
The maker rests. The wheel’s in motion.
-- Imre Madách

check out Yii Theme Factory at http://yii.themefactory.net
0

#68 User is offline   heal 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 37
  • Joined: 08-December 10
  • Location:Slovakia

Posted 18 March 2011 - 03:10 AM

View Postimehesz, on 17 March 2011 - 09:50 PM, said:

..miert nem csinalsz egy widget-et, aminek bepasszolsz egy tombot (a menu elemeit)..


Jól értelmezted.:) Köszi!
0

#69 User is offline   shark 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 13
  • Joined: 11-May 11

Posted 11 May 2011 - 04:31 AM

Sziasztok!
Lassan készülődik első Yii alapú site-om, azonban beszélgettünk a biztonságról egyik barátommal, és akkor merült fel a form spoofing kérdése (pl. egy termékhez választhatok olyan kiszerelést, ami nem hozzá tartozik, viszont olcsóbb, és ugyanakkora). Eddig nem volt tapasztalatom azzal, hogy Yii-ben ezt hogyan lehet kiszűrni, eddigi oldalaimban meg nem volt rá szükség, itt viszont elég sokszor.
Neten keresgetve nem is igazán találtam megfelelőt, főleg nem Yii-vel kapcsolatban.
Van-e rá valami elegáns, automatikus megoldás, vagy pedig szerver oldalon mindig manuálisan kell ezt ellenőriznem?

Segítségeteket köszönve:
shark
0

#70 User is offline   imehesz 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 708
  • Joined: 13-June 09
  • Location:Jacksonville, FL

Posted 11 May 2011 - 07:16 AM

hali,

hat ezt mindenkeppen a szerver oldalon kell valahogy megoldanod ha 100%-os biztonsagot akarsz (van olyan? hehe).

Nezd meg ezt a cikket (nem Yii) http://www.mustap.co...g--step-by-step .

Soha nem szabad bizni a felhasznalo altal bevitt adatokban, es hiaba csinalsz pl. egy JavaScript validalast, mi van ha a felhszanalo kikapcsolja a JS a bongeszoben? stb

--iM
It’s done, the great act of creation.
The maker rests. The wheel’s in motion.
-- Imre Madách

check out Yii Theme Factory at http://yii.themefactory.net
0

#71 User is offline   shark 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 13
  • Joined: 11-May 11

Posted 11 May 2011 - 04:39 PM

Helló!

Köszönöm a válaszod. Az ajánlott cikket ismerem, csak reméltem, hogy van valami elegánsabb, esetleg automatikus megoldás, mert bajos minden helyen tartalmazás viszonyt vizsgálni (kb 15-20 helyen kell checkboxokat vizsgálnom, másnál adatot visz fel a felhasználó, amit a modell ellenőriz).
Más megoldás nem lévén lehet marad a favágás :unsure:

Üdv.:
shark

View Postimehesz, on 11 May 2011 - 07:16 AM, said:

hali,

hat ezt mindenkeppen a szerver oldalon kell valahogy megoldanod ha 100%-os biztonsagot akarsz (van olyan? hehe).

Nezd meg ezt a cikket (nem Yii) hxxp://www.mustap.com/phpzone_post_85_form-spoofing--step-by-step .

Soha nem szabad bizni a felhasznalo altal bevitt adatokban, es hiaba csinalsz pl. egy JavaScript validalast, mi van ha a felhszanalo kikapcsolja a JS a bongeszoben? stb

--iM

0

#72 User is offline   KundK 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 17-August 11

Posted 17 August 2011 - 11:21 AM

Nagy fába vágtam a fejemet. Ja nem, csak a fejszémet. :)
Úgy döntöttem, hogy az aktuális munkámat Yii alapokon írom meg. PHP-ben elég jól otthon vagyok, de az MVC keretrendszerek még újak. Szerencsére nem túl szoros a határidő.

Úgy tervezem, hogy az egész rendszer egy oldal lenne amin belül vízszintes tabokkal és függőleges harmónikával lehetne navigálni.A konkrét tartalmakat meg ajax segítségével húzná be a fő keretbe. És sok esetben az oldasávban is ajax-szal töltődnének a menük.

Ha jól sejtem az eddig tanultak alapján, akkor a teljes alkalmazást a Site Controller fogja irányítani és a különböző fő és oldal tartalmakat meg az adott Modelek controller-e és view-jai.

Lécci, erősítsetek vagy cáfoljatok meg mielőtt elindulok a zsákuccába!
0

#73 User is offline   shark 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 13
  • Joined: 11-May 11

Posted 25 August 2011 - 08:18 AM

Sziasztok!

Problémám az lenne, hogy van két táblám:
CREATE TABLE homerseklet
(
  hom_id integer NOT NULL DEFAULT nextval(('seq_homerseklet'::text)::regclass),
  term_id integer,
  hom_aktualis double precision NOT NULL,
  hom_releallapot smallint NOT NULL DEFAULT 0,
  hom_rogzdatum timestamp without time zone NOT NULL DEFAULT now(),
  hom_beallitott double precision NOT NULL DEFAULT 0.0,
  CONSTRAINT pk_homerseklet_homid PRIMARY KEY (hom_id),
  CONSTRAINT fk_homerseklet_termosztat FOREIGN KEY (term_id)
  REFERENCES termosztat (term_id) MATCH SIMPLE
  ON UPDATE CASCADE ON DELETE SET NULL
)
CREATE TABLE termosztat
(
  term_id integer NOT NULL DEFAULT nextval(('seq_termosztat'::text)::regclass),
  term_nev character varying(50) NOT NULL,
  term_aktualis_homerseklet double precision,
  term_beallitott_homerseklet double precision,
  term_releallapot smallint
  CONSTRAINT termosztat_pkey PRIMARY KEY (term_id)
)


Azt szeretném megcsinálni, hogy pl 6. óránként átlagolja a hőmérsékletet. Erre megírtam ezt a selectet:
SELECT 
  term_nev,
  csoportositott_homerseklet.homerseklet_aktualis_atlag as term_id,,
  csoportositott_homerseklet.homerseklet_beallitott_atlag as hom_aktualis,
  csoportositott_homerseklet.homerseklet_rele_allapot_atlag as hom_beallitott,
  csoportositott_homerseklet.rogzites_datum_intervalum as hom_releallapot
FROM
  "termosztat" "t" 
INNER JOIN
  (SELECT
	homerseklet.term_id AS termosztatid,
	round(CAST (avg(hom_aktualis) AS numeric),2) AS homerseklet_aktualis_atlag,
	round(CAST (avg(hom_beallitott) AS numeric),2) AS homerseklet_beallitott_atlag,
	ROUND(avg(hom_releallapot),0) AS homerseklet_rele_allapot_atlag,
	interval_to_hours(hom_rogzdatum - :beginDateTime) * :rangeInterval AS rogzites_datum_intervalum
  FROM
	homerseklet
  WHERE
	hom_rogzdatum >= :beginDateTime AND
	hom_rogzdatum <= :endDateTime AND
	homerseklet.term_id IN (9, 14, 15)
  GROUP BY
	homerseklet.term_id,
	interval_to_hours(hom_rogzdatum - :beginDateTime) * :rangeInterval
  ) AS csoportositott_homerseklet
ON
  csoportositott_homerseklet.termosztatid = term_id


Ez egész korrekt sebességgel működik, viszont mikor át akarom írni CDbCriteria-ra, és with-del eager loading-olni akarom a termosztat relációt, hibát kapok. Ha nem eager loadingolom, akkor meg használhatatlanul lassú. Term_nevet nem rakhatom group by-ba, mert szintén lassú.

$criteria->alias = "csoportositott_homerseklet";

$criteria->select = "
  csoportositott_homerseklet.term_id as term_id,
  avg(csoportositott_homerseklet.hom_aktualis) as hom_aktualis,
  avg(csoportositott_homerseklet.hom_beallitott) as hom_beallitott,
  avg(csoportositott_homerseklet.hom_releallapot) as hom_releallapot
";

$criteria->condition = "
  csoportositott_homerseklet.hom_rogzdatum >= :beginDateTime AND
  csoportositott_homerseklet.hom_rogzdatum <= :endDateTime AND
  csoportositott_homerseklet.term_id IN (9, 14, 15)
  ";

$criteria->group = "
  csoportositott_homerseklet.term_id,
  interval_to_hours(csoportositott_homerseklet.hom_rogzdatum - :beginDateTime) * :rangeInterval
";

$criteria->params = array(
  'beginDateTime' => $beginDateTime,
  'endDateTime' => $endDateTime,
  'rangeInterval' => $rangeInterval
);

return Homerseklet::model()->with('termosztat')->findAll($criteria);


Hiszen ilyenkor a belső selectbe akarja berakni a join-t. Mit lehet ilyenkor csinálni, hogy kívülre rakja?
0

#74 User is offline   byanee77 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 28-September 11

Posted 28 September 2011 - 06:15 AM

Sziasztok!
CGridView-val jelenítek meg egy listát, melyben vannak joinolt táblából származó mezők, és van egy olyan, ami egy joinolt táblához joinolt 2 táblában levő összefűzött mezőkből jelenítené meg a mezőt.
Minden adat teljesen jól megjelenik. Csináltam hozzá a model-ben getter függvényt is. A search függvényt is átírtam a szerintem megfelelőre:
public function search()
	{
		$criteria=new CDbCriteria;
        
        
		$criteria->compare('t.id',$this->id);

		$criteria->compare('t.name',$this->name,true);

		$criteria->compare('t.start_date',$this->start_date,true);

		$criteria->compare('t.end_date',$this->end_date,true);

		$criteria->compare('t.campaign_name',$this->campaign_name, true);
        
        $criteria->compare('sector_translation.szoveg',$this->bannerFilter,true);

		$criteria->compare('t.position1',$this->position1,true);

		$criteria->compare('t.position2',$this->position2,true);

		$criteria->compare('t.partner',$this->partner,true);

		$criteria->compare('t.sales',$this->sales,true);

		$criteria->compare('t.create_user',$this->create_user,true);

		$criteria->compare('t.create_date',$this->create_date,true);

		$criteria->compare('t.last_modify_user',$this->last_modify_user,true);

		$criteria->compare('t.last_modify_date',$this->last_modify_date,true);

        $criteria->with = array('regions', 'regions.region', 'regions.region.translation', 'sectors', 'sectors.sector', 'sectors.sector.sector_translation');


		return new CActiveDataProvider(get_class($this), array(
			'criteria'=>$criteria,
		));
	}


A problémám az, ha megpróbálok bannerFilter mezőre filter-ben keresni, akkor nem sikerül. Ha be van kapcsolva a log, akkor abban azt látom, hogy 2 query fut le egymás után az egyikben nincs benne a join - pedig a with meg van adva a criteria-nak - és a következőben pedig ugyanaz lefut a joinokkal együtt. A hiba akkor jelentkezik ha megpróbálok a joinolt mezőben keresni, mivel a joinok nélküli queryben meghal a where-ben levő feltétel.

Mi lehet a probléma? Ha kell bemásolgatok kódrészleteket, csak mondjátok meg melyik részt.

íme a 2 log bejegyzés:
11:50:29.4739 trace system.db.CDbCommand

Querying SQL: SELECT `t`.`id` AS `t0_c0`, `t`.`name` AS `t0_c1`,
`t`.`start_date` AS `t0_c2`, `t`.`end_date` AS `t0_c3`, `t`.`campaign_name`
AS `t0_c4`, `t`.`partner` AS `t0_c5`, `t`.`sales` AS `t0_c6`,
`t`.`position1` AS `t0_c7`, `t`.`position2` AS `t0_c8`, `t`.`create_user`
AS `t0_c9`, `t`.`create_date` AS `t0_c10`, `t`.`last_modify_user` AS
`t0_c11`, `t`.`last_modify_date` AS `t0_c12`, `t`.`mode` AS `t0_c13`,
`t`.`state` AS `t0_c14` FROM `jm_container` `t` LIMIT 10
in
/var/www/jobmonitor/frameworks/framework-1.1.3.r2247/zii/widgets/CBaseListView.php
(105)
in
/var/www/jobmonitor/frameworks/framework-1.1.3.r2247/zii/widgets/grid/CGridView.php
(220)
in
/var/www/jobmonitor/jobmonitor_admin/protected/views/container/admin.php
(57)

11:50:29.6557 trace system.db.CDbCommand

Querying SQL: SELECT `t`.`id` AS `t0_c0`, `regions`.`container_id` AS
`t1_c0`, `regions`.`region_id` AS `t1_c1`, `region`.`regioid` AS `t2_c0`,
`region`.`nev` AS `t2_c1`, `region`.`sorrend` AS `t2_c2`,
`region`.`statusz` AS `t2_c3`, `region`.`special` AS `t2_c4`,
`region`.`create_user` AS `t2_c5`, `region`.`create_date` AS `t2_c6`,
`region`.`last_modify_user` AS `t2_c7`, `region`.`last_modify_date` AS
`t2_c8`, `translation`.`id` AS `t3_c0`, `translation`.`lang` AS `t3_c1`,
`translation`.`szoveg` AS `t3_c2`, `translation`.`entity_id` AS `t3_c3`,
`translation`.`create_user` AS `t3_c4`, `translation`.`create_date` AS
`t3_c5`, `translation`.`last_modify_user` AS `t3_c6`,
`translation`.`last_modify_date` AS `t3_c7` FROM `jm_container` `t` LEFT
OUTER JOIN `jm_container_regions` `regions` ON
(`regions`.`container_id`=`t`.`id`) LEFT OUTER JOIN `jm_regions` `region`
ON (`regions`.`region_id`=`region`.`regioid`) LEFT OUTER JOIN `jm_texts`
`translation` ON (`region`.`nev`=`translation`.`id`) WHERE (`t`.`id` IN
(2, 6, 9, 12, 13)) AND ((translation.lang='hu' or translation.lang is
null))
in
/var/www/jobmonitor/frameworks/framework-1.1.3.r2247/zii/widgets/CBaseListView.php
(105)
in
/var/www/jobmonitor/frameworks/framework-1.1.3.r2247/zii/widgets/grid/CGridView.php
(220)
in
/var/www/jobmonitor/jobmonitor_admin/protected/views/container/admin.php
(57)
0

#75 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 02 March 2012 - 11:55 AM

Üdv,

ismerkedek a yii-vel. De már most van egy kis apró gondom. Gondolom egyszerű lenne a megoldás, de én nem találom a neten. :)
Egy nagyon egyszerű jog kezelésről lenne szó. A users táblában van egy jog oszlop. Ha 1-es akkor admin, ha 2-es akkor moderátor, ha 3-as akkor sima user. Ezt szeretném beleintegrálni valahogy az accessRule szabályok közé. Hogy lehetne ezt megoldani?
A users mezőbe kellene ezt valahogy...mindenkit nem szeretnék felsorolni.

Illetve van egy érdekes dolog, Comment controll fájlban. Meg van adva, hogy csak belépett felhasználók küldhetnek be akármit is. Mégis be lehet küldeni anonimként is.
Illetve a jelenleg belépett felhasználó adatait, hogy érem el? Csinálni kell mindig egy lekérdezést? Vagy jobb ha már belépéskor elmentem ezeket?
Bocs a sok kérdés miatt. :)
0

#76 User is offline   mudlee 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 18
  • Joined: 07-February 11

Posted 02 March 2012 - 12:52 PM

View PostSpeeedfire, on 02 March 2012 - 11:55 AM, said:

Üdv,

ismerkedek a yii-vel. De már most van egy kis apró gondom. Gondolom egyszerű lenne a megoldás, de én nem találom a neten. :)
Egy nagyon egyszerű jog kezelésről lenne szó. A users táblában van egy jog oszlop. Ha 1-es akkor admin, ha 2-es akkor moderátor, ha 3-as akkor sima user. Ezt szeretném beleintegrálni valahogy az accessRule szabályok közé. Hogy lehetne ezt megoldani?
A users mezőbe kellene ezt valahogy...mindenkit nem szeretnék felsorolni.

Illetve van egy érdekes dolog, Comment controll fájlban. Meg van adva, hogy csak belépett felhasználók küldhetnek be akármit is. Mégis be lehet küldeni anonimként is.
Illetve a jelenleg belépett felhasználó adatait, hogy érem el? Csinálni kell mindig egy lekérdezést? Vagy jobb ha már belépéskor elmentem ezeket?
Bocs a sok kérdés miatt. :)


Az utolsóra tudok válaszolni, ami lehet a másodikat is megoldja. Az elsőre én sem tudom a választ :)
Szóval, amikor beloginoltatod a usert, akkor az kb így történik:
Yii::app()->user->login($identity,$duration);


Ahol az Identity egy CUserIdentity, a Duration pedig hogy meddig maradjon belépve.
Tehát az identity-nek nézz utána, azon belül lehet beállítani pl azt, hogy valaki admin-e:
$this->setState('isAdmin',true);

amit utána a következőképp érsz el, ha a user be van lépve:
Yii::app()->user->isAdmin


Üdv!
0

#77 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 02 March 2012 - 02:49 PM

View Postmudlee, on 02 March 2012 - 12:52 PM, said:

Az utolsóra tudok válaszolni, ami lehet a másodikat is megoldja. Az elsőre én sem tudom a választ :)
Szóval, amikor beloginoltatod a usert, akkor az kb így történik:
Yii::app()->user->login($identity,$duration);


Ahol az Identity egy CUserIdentity, a Duration pedig hogy meddig maradjon belépve.
Tehát az identity-nek nézz utána, azon belül lehet beállítani pl azt, hogy valaki admin-e:
$this->setState('isAdmin',true);

amit utána a következőképp érsz el, ha a user be van lépve:
Yii::app()->user->isAdmin


Üdv!


Alakul, bár vannak érdekességek. Felnyomtam a yii-users modult a blog demo-ba, de nem a rendes modellbe húzza bele, hanem csak kinyomja a html tartalmat, mindenféle head, body nélkül. Maga a modul megy, csak épp nem jó helyen. :)
De rajta vagyok a dolog, menni fog ez szerintem. Különösen tettszik ez a gii, hogy legenerál mindent. :)
0

#78 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 03 March 2012 - 08:30 AM

View PostSpeeedfire, on 02 March 2012 - 02:49 PM, said:

Alakul, bár vannak érdekességek. Felnyomtam a yii-users modult a blog demo-ba, de nem a rendes modellbe húzza bele, hanem csak kinyomja a html tartalmat, mindenféle head, body nélkül. Maga a modul megy, csak épp nem jó helyen. :)
De rajta vagyok a dolog, menni fog ez szerintem. Különösen tettszik ez a gii, hogy legenerál mindent. :)


Kikukáztam mindent, majd az elejétől kezdve húztam fel a rendszert. Most minden okés. A jogosultságok is lassan készen vannak. Egyre jobban megkedvelem. Kicsit cms feelingje van, de mégsem.
Ez az MVC generáló meg valami zseniális. :)
0

#79 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 07 March 2012 - 03:49 AM

Használja más is ezt a users kiegészítőt?
Kisebb probléma merült fel vele ismét. :)
Létrehoztam egy új profile_field-et avatars néven. Értelem szerűen ide jönnek majd az avatarok, megadtam neki, hogy hova rakja őket. De érdekes mód csak az adminnak tudok fájlt feltölteni usernek nem, még adminként sem.
Itt akkor a controllerben állítsam most be, hogy okés legyen neki is? Illetve amikor feltölti akkor át is szeretném nevezni, a kiegészítő erre nem ad lehetőséget, pedig jó lenne.
Lassan pedig minden megy rajta. :)
0

#80 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 10 March 2012 - 07:51 AM

Na, az előzőt sikerült megoldani. Valami "szemét" került a fájlfeltöltés validálásába. Az UWfile fájlban megadtam neki, hogy csak az adott field-et validálja és most okés.
Ellenben apró gondban vagyok ismételten. :)
Van egy post modell/controller ezek a blogbejegyzések. Ezekhez akarok csatolmányt. Létre is hozam ezalapján egy item modellt/controllert. Majd a widgetet beillesztettem a post _form mezőjébe. Szépen jelzi is a form a fájl fieldet. Ellenben postoláskor, se az adatbázisba nem kerül semmi, se a mappába. :)

Ötlet, hogy mit bénázok el? :)
kód
0

Share this topic:


  • (7 Pages)
  • +
  • « First
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users