Yii Framework Forum: Tippek, trükkök, ötletek - Yii Framework Forum

Jump to content

  • (7 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Tippek, trükkök, ötletek Ha elakadtál, vagy kérdésed van... Rate Topic: -----

#21 User is offline   szako 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 56
  • Joined: 17-May 10

Posted 30 November 2010 - 05:41 AM

View Postgabicad, on 30 November 2010 - 05:16 AM, said:

Hello,
Mostanság kezdtem el foglalkozni a Yii-vel és nem teljesen értek valamit.
miért van az hogy ha a menübe label tagnak étkezetes betüt adok meg akkor nem hajlandó kiírni az egyész menüt :S

		<?php $this->widget('zii.widgets.CMenu', array(
		'items'=>array(
			array('label'=>'Kezdőlap', 'url'=>array('/site/index')),


itt az Ő betű miatt az egész Kezdőlap menüt eltünteti.
Mit rontottam el?
előre is köszö


Valószínű karakterkódolási probléma. UTF8 legyen a fájl! Úgy megoldódik?
-------------
m(o_O)m
0

#22 User is offline   pharsan 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 5
  • Joined: 09-October 10

Posted 30 November 2010 - 10:37 AM

Természetesen a hozzá tartozó input mezővel akartam egy sorba tenni.

Szako, köszönöm a float ötletet, talán már használtam is, de elsősorban adatkezeléssel foglalkozom, ehhez nem igen kell.

Így megoldottnak tekintem a feladatot. Talán valakinek jól jön még:
	<div class="row">
		<?php echo $form->labelEx($model,'ertekeles'); ?>
		<?php echo $form->textField($model,'ertekeles', array('readonly'=>1, 'style'=>'width: 10px; float: left')); ?>
		<?php $form->widget('zii.widgets.jui.CJuiSliderInput', array(
		        'name'=>'Receptura_ertekeles',		// ez kell, ha látszik a mező
			//'name'=>'Receptura[ertekeles]',	// ez kell, ha nem látszik a mező
		        'value'=>$model->ertekeles,
		        // additional javascript options for the slider plugin
		        'options'=>array(
			    'event'=>'change',
		            'min'=>1,
		            'max'=>7,
		        ),
	                'htmlOptions'=>array(
                            'style'=>'float: left; width: 150px; margin-left: 1em; margin-top: 0.5em;',
            ),
       )); ?>
	</div>


Lényeges hogy, a 'name' paraméter értéke eltér, attól függően, látszik e a mező.

Köszi a tanácsokat.
pharsan
0

#23 User is offline   pharsan 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 5
  • Joined: 09-October 10

Posted 30 November 2010 - 10:44 AM

View Postszako, on 30 November 2010 - 05:41 AM, said:

Valószínű karakterkódolási probléma. UTF8 legyen a fájl! Úgy megoldódik?


Én a main.php-ban is beállítottam a kódolást
	<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf8" />
	<meta name="language" content="hu" />

Nem tudom, feltétlenül kell e, szerintem illendő.
0

#24 User is offline   szako 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 56
  • Joined: 17-May 10

Posted 30 November 2010 - 11:30 AM

View Postpharsan, on 30 November 2010 - 10:44 AM, said:

Én a main.php-ban is beállítottam a kódolást
	<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf8" />
	<meta name="language" content="hu" />

Nem tudom, feltétlenül kell e, szerintem illendő.


Nem a theme html kódolására gondoltam, hanem a view php fájl karakterkódolása legyen utf-8. Kódolás eltérés esetén szoktak ilyesmi problémák jelentkezni.
-------------
m(o_O)m
0

#25 User is offline   gabicad 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 12
  • Joined: 29-November 10

Posted 01 December 2010 - 02:49 AM

View Postszako, on 30 November 2010 - 11:30 AM, said:

Nem a theme html kódolására gondoltam, hanem a view php fájl karakterkódolása legyen utf-8. Kódolás eltérés esetén szoktak ilyesmi problémák jelentkezni.


Igen a file-t elmentettem UF-8-ban és most már megy rendesen, köszönöm szépen.

Még annyi lenne a bajon hogy nem tudtam beállítani azt hogy magyar hibaüzeneteket kapjak.

Próbálkoztam azzal, hogy a config/main.php ban belőttem ezt :
return array(
	'basePath'=>dirname(__FILE__).DIRECTORY_SEPARATOR.'..',
	'name'=>'My site',
	'Language'=>'hu',
	'charset'=>'UTF-8',


a messages/hu/yii.php-t létrehoztam bemásoltam.

és a view/layouts/main.php-ben belőttem ezt fejléchez:
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="hu" lang="hu">
<head>
	<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
	<meta name="language" content="hu" />


de valamiért nem akarja hozni :S
Előre is köszönöm.
0

#26 User is offline   szako 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 56
  • Joined: 17-May 10

Posted 01 December 2010 - 03:50 AM

View Postgabicad, on 01 December 2010 - 02:49 AM, said:

Igen a file-t elmentettem UF-8-ban és most már megy rendesen, köszönöm szépen.

Még annyi lenne a bajon hogy nem tudtam beállítani azt hogy magyar hibaüzeneteket kapjak.

Próbálkoztam azzal, hogy a config/main.php ban belőttem ezt :
return array(
	'basePath'=>dirname(__FILE__).DIRECTORY_SEPARATOR.'..',
	'name'=>'My site',
	'Language'=>'hu',
	'charset'=>'UTF-8',


a messages/hu/yii.php-t létrehoztam bemásoltam.

és a view/layouts/main.php-ben belőttem ezt fejléchez:
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="hu" lang="hu">
<head>
	<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
	<meta name="language" content="hu" />


de valamiért nem akarja hozni :S
Előre is köszönöm.


Ezzel még én sem tudtam megküzdeni, a framework részben irogattam át a magyar megfelelőket. Nem volt még időm tüzetesebben megnézni, majd talán egyszer.
-------------
m(o_O)m
0

#27 User is offline   Roberto 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 33
  • Joined: 15-October 09

Posted 01 December 2010 - 04:32 AM

View Postgabicad, on 01 December 2010 - 02:49 AM, said:

Még annyi lenne a bajon hogy nem tudtam beállítani azt hogy magyar hibaüzeneteket kapjak.

Próbálkoztam azzal, hogy a config/main.php ban belőttem ezt :
return array(
	'basePath'=>dirname(__FILE__).DIRECTORY_SEPARATOR.'..',
	'name'=>'My site',
	'Language'=>'hu',
	'charset'=>'UTF-8',


a messages/hu/yii.php-t létrehoztam bemásoltam.


Nah, ez eddig oké, csak még be kell lőni azt is a configban, hogy ne a Yii könyvtárából vegye az üzenetforrást. Ez annyit tesz, hogy:

...
'components' => array(
...
	'coreMessages' => array(
		'class' => 'CPhpMessageSource',
		'basePath' => dirname(__FILE__).DIRECTORY_SEPARATOR.'..'.DIRECTORY_SEPARATOR.'messages'
	),
...
),

0

#28 User is offline   szako 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 56
  • Joined: 17-May 10

Posted 02 December 2010 - 05:06 AM

View PostRoberto, on 01 December 2010 - 04:32 AM, said:

Nah, ez eddig oké, csak még be kell lőni azt is a configban, hogy ne a Yii könyvtárából vegye az üzenetforrást. Ez annyit tesz, hogy:

...
'components' => array(
...
	'coreMessages' => array(
		'class' => 'CPhpMessageSource',
		'basePath' => dirname(__FILE__).DIRECTORY_SEPARATOR.'..'.DIRECTORY_SEPARATOR.'messages'
	),
...
),



Köszi, ez hasznos volt.
-------------
m(o_O)m
0

#29 User is offline   gabicad 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 12
  • Joined: 29-November 10

Posted 02 December 2010 - 02:29 PM

Üdvözletem,

Van egy kis gondom és sehogy nem tudom megoldani.

Létezik egy admin_user táblám ahol felhasználókat kezelek itt van username és level oszlop.

A problémám az, hogy a
	public function accessRules()
	{
		return array(
			array('allow',  // allow all users to perform 'index' and 'view' actions
				'actions'=>array('index','view'),
				'users'=>array('@'),
			),


alapra a username-t ellenőrzi én ezt szeretném átírni úgy hogy a level-t vegye figyelembe.
Azt már sikerült megoldani, hogy az
 Yii::app()->user->level

keresztül elérjem a level-t.

configban egyszerűen nem lehet megváltoztatni a accesRules-t?
előre is köszönöm.
0

#30 User is offline   imehesz 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 706
  • Joined: 13-June 09
  • Location:Jacksonville, FL

Posted 04 December 2010 - 09:06 AM

View Postgabicad, on 02 December 2010 - 02:29 PM, said:

Üdvözletem,

Van egy kis gondom és sehogy nem tudom megoldani.

Létezik egy admin_user táblám ahol felhasználókat kezelek itt van username és level oszlop.

A problémám az, hogy a
	public function accessRules()
	{
		return array(
			array('allow',  // allow all users to perform 'index' and 'view' actions
				'actions'=>array('index','view'),
				'users'=>array('@'),
			),


alapra a username-t ellenőrzi én ezt szeretném átírni úgy hogy a level-t vegye figyelembe.
Azt már sikerült megoldani, hogy az
 Yii::app()->user->level

keresztül elérjem a level-t.

configban egyszerűen nem lehet megváltoztatni a accesRules-t?
előre is köszönöm.


hali,

szemely szerint nekem meg nem kellett ilyet csinalnom, de kicsit utanajartam, szerintem neked valamil ilyesmire lenne szukseged:

array('allow',
    'actions'=>array('publish'),
    'users'=>array('@'),
    'expression'=>'isset($user->role) && ($user->role==="editor")'
),


ha ez jonak nez ki, akkor nezd meg ezt a cikket: http://www.larryullm...-control-lists/

remelem segit

udv,
--i
It’s done, the great act of creation.
The maker rests. The wheel’s in motion.
-- Imre Madách

check out Yii Theme Factory at http://yii.themefactory.net
0

#31 User is offline   gabicad 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 12
  • Joined: 29-November 10

Posted 04 December 2010 - 03:21 PM

			array('allow', // allow admin user to perform 'admin' and 'delete' actions
				'actions'=>array('admin','delete'),
				'users'=>array('*'),
				'expression'=>'isset(Yii::app()->user->level) && (Yii::app()->user->level==="Rendszergazda")'
			),


Ez lett a megoldás köszönöm a segítséget, nem is ismertem az expression tagot.

Még csak pár napja foglalkozom a yii-vel és azt szeretném kérdezni, hogy létezik e hozzá magyar szakirodalom?

Életem első framework rendszere, de elnyerte a tetszésemet, és ámulok bámulok hogy mi mindent lehet benne sokkal egyszerűbben,gyorsabban és biztonságosabban megcsinálni.

Üdv Gabi
0

#32 User is offline   szako 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 56
  • Joined: 17-May 10

Posted 04 December 2010 - 06:07 PM

View Postgabicad, on 04 December 2010 - 03:21 PM, said:

			array('allow', // allow admin user to perform 'admin' and 'delete' actions
				'actions'=>array('admin','delete'),
				'users'=>array('*'),
				'expression'=>'isset(Yii::app()->user->level) && (Yii::app()->user->level==="Rendszergazda")'
			),


Ez lett a megoldás köszönöm a segítséget, nem is ismertem az expression tagot.

Még csak pár napja foglalkozom a yii-vel és azt szeretném kérdezni, hogy létezik e hozzá magyar szakirodalom?

Életem első framework rendszere, de elnyerte a tetszésemet, és ámulok bámulok hogy mi mindent lehet benne sokkal egyszerűbben,gyorsabban és biztonságosabban megcsinálni.

Üdv Gabi


Én azt hittem, hogy a level numerikus értékeket fog reprezentálni. Magasabb szám, magasabb jogosultság.
Amit te akarsz itt megvalósítani az a RBAC. @see http://www.yiiframew...-access-control

Nem mondom, hogy ez a megoldás rossz, mert egy kezdőnek nagyon is elég, csak emlékezz erre: RBAC, és legközelebb komolyabb eszközökhöz nyúlsz.
-------------
m(o_O)m
0

#33 User is offline   imehesz 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 706
  • Joined: 13-June 09
  • Location:Jacksonville, FL

Posted 04 December 2010 - 10:40 PM

View Postgabicad, on 04 December 2010 - 03:21 PM, said:

...

Ez lett a megoldás köszönöm a segítséget, nem is ismertem az expression tagot.

Még csak pár napja foglalkozom a yii-vel és azt szeretném kérdezni, hogy létezik e hozzá magyar szakirodalom?

Életem első framework rendszere, de elnyerte a tetszésemet, és ámulok bámulok hogy mi mindent lehet benne sokkal egyszerűbben,gyorsabban és biztonságosabban megcsinálni.

Üdv Gabi


hali,

kb. 2 honapja kezdtem el forditgatni modulokat meg cikkeket, de nem kifejezetten dokumentacio jellegu. inkabb ilyen "szakacskonyv" fele ...

itt a link, azert valamiben talan segithet: http://yiihun.blogspot.com/

udv,
--i
It’s done, the great act of creation.
The maker rests. The wheel’s in motion.
-- Imre Madách

check out Yii Theme Factory at http://yii.themefactory.net
0

#34 User is offline   gabicad 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 12
  • Joined: 29-November 10

Posted 05 December 2010 - 01:35 PM

Láttam már ezt a blogot, és olvasgatom is.

Igazából az a célom a yii-val, hogy elkészítsem benne az oldalaimhoz tartozó admin felületet.
Aztán idővel ha jobban kiismerem akkor magát az oldalakat is szeretném ebben elkészíteni.

Vannak a yii-hez letölthető kész modulok? Mert én nem nagyon találtam.

Most jelenleg egy VDK-t próbálok összehozni benne elég alap lesz és ha elkészül akkor megpróbálom minél pontosabban dokumentálni és közzé teszem.

És ha már itt tartok szeretném kérdezni hogy Caching-et ki lehet e kapcsolni?
Most fejlesztés közben letárolt gyorsító tárba egy JS filet és 1 órán keresztül azon törtem a fejem, hogy miért nem változik semmi mikor módosítom a JS kódot :S .

És itt egy kis érdekesség is LINK.
E szerint csak a prado rendelkezik ugyan olyan képességekkel az összes többitől valamivel több/jobb.

Mondjuk ez érthető hiszen ha igazak a dolgok amiket olvastam a yii-ről akkor szoros kapcsolatban van a prado-val úgy tudom, hogy a prado-ból született. :)

Üdv Gabi
0

#35 User is offline   imehesz 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 706
  • Joined: 13-June 09
  • Location:Jacksonville, FL

Posted 06 December 2010 - 09:37 AM

View Postgabicad, on 05 December 2010 - 01:35 PM, said:

Láttam már ezt a blogot, és olvasgatom is.

Igazából az a célom a yii-val, hogy elkészítsem benne az oldalaimhoz tartozó admin felületet.
Aztán idővel ha jobban kiismerem akkor magát az oldalakat is szeretném ebben elkészíteni.

Vannak a yii-hez letölthető kész modulok? Mert én nem nagyon találtam.

Most jelenleg egy VDK-t próbálok összehozni benne elég alap lesz és ha elkészül akkor megpróbálom minél pontosabban dokumentálni és közzé teszem.

És ha már itt tartok szeretném kérdezni hogy Caching-et ki lehet e kapcsolni?
Most fejlesztés közben letárolt gyorsító tárba egy JS filet és 1 órán keresztül azon törtem a fejem, hogy miért nem változik semmi mikor módosítom a JS kódot :S .

És itt egy kis érdekesség is LINK.
E szerint csak a prado rendelkezik ugyan olyan képességekkel az összes többitől valamivel több/jobb.

Mondjuk ez érthető hiszen ha igazak a dolgok amiket olvastam a yii-ről akkor szoros kapcsolatban van a prado-val úgy tudom, hogy a prado-ból született. :)

Üdv Gabi



haho,

hat van parszaz modul, azok kozott innen csipegethetsz: http://www.yiiframework.com/extension/

A Prado-hoz csak annyi koze van, hogy Qiang, aki a Prado-n is dolgozott keszitette ezt. Felepiteseben nincs koze hozza. A Prado az inkabb a .NET-re hasonlit, mig Yii a Rails-re.

--iM
It’s done, the great act of creation.
The maker rests. The wheel’s in motion.
-- Imre Madách

check out Yii Theme Factory at http://yii.themefactory.net
0

#36 User is offline   gabicad 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 12
  • Joined: 29-November 10

Posted 06 December 2010 - 10:00 AM

Mint mondtam VDK modulon dolgozok.
Eddig nem találtam tutorialt azzal kapcsolatban hogyan kell alap modult készíteni yii-hez.

Azt már sikerült elérni (nem nagy dolog), hogy létezzen számára a modul.
Egy kis gond
	public function actionindex(){
		echo"fff";
	}


A DefaultControllerben kiadom ezt az utasítást szépen meg is jelenik a fff de csak az semmi más én a $content változóba szeretném ezt berakni a layouts/main.php-be :S
Van ötlet erre? köszönöm
0

#37 User is offline   szako 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 56
  • Joined: 17-May 10

Posted 06 December 2010 - 10:54 AM

View Postgabicad, on 06 December 2010 - 10:00 AM, said:

Mint mondtam VDK modulon dolgozok.
Eddig nem találtam tutorialt azzal kapcsolatban hogyan kell alap modult készíteni yii-hez.

Azt már sikerült elérni (nem nagy dolog), hogy létezzen számára a modul.
Egy kis gond
	public function actionindex(){
		echo"fff";
	}


A DefaultControllerben kiadom ezt az utasítást szépen meg is jelenik a fff de csak az semmi más én a $content változóba szeretném ezt berakni a layouts/main.php-be :S
Van ötlet erre? köszönöm


http://www.yiiframew.../en/basics.view
Itt találod a view-ek leírását, ott vannak a layoutok is.

http://www.yiiframew...n/basics.module
Itt le van írva, hogyan kell modult csinálni.
-------------
m(o_O)m
1

#38 User is offline   gabicad 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 12
  • Joined: 29-November 10

Posted 06 December 2010 - 12:00 PM

View Postszako, on 06 December 2010 - 10:54 AM, said:

http://www.yiiframew.../en/basics.view
Itt találod a view-ek leírását, ott vannak a layoutok is.

http://www.yiiframew...n/basics.module
Itt le van írva, hogyan kell modult csinálni.



Köszönöm :) Sikerült :)
Gii generatorral :) ::)
0

#39 User is offline   heal 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 37
  • Joined: 08-December 10
  • Location:Slovakia

Posted 08 December 2010 - 07:57 AM

Sziasztok!

Köszönet a magyar fórumért, és a segítségért.
Megvettem az első Yii könyvet, elolvastam, elkészítettem a trackstar-t is, mégis elakadtam a saját projektem első lépcsőfokánál. :)

Adott egy mysql tábla, ezt szeretném úgy megjeleníteni egy listában, ahogy az a Gii által létrehozott CRUD kódban is látható, pontosabban az actionAdmin() metódusban.

A lényeg, hogy a listát szűkíthessem, és ha megtaláltam a keresett adatot, azt szerkeszteni tudjam.
Ha csak ennyi kéne, arra jó az actionAdmin() is, de szeretném, ha már az oldal első betöltésekor vegyen figyelembe bizonyos paramétereket a model.

Például ezt: "id < 5" - tehát csak az első 4 bejegyzést szeretném listázni.
Arra használnám, hogy csak az aktuális havi bejegyzések közt kelljen keresnie annak, aki a listát nézi, de egyelőre nem jött össze a dolog.

Eddig eljutottam:
public function actionRecent()
{
  $lista = Vicc::model()->findAll("id < 5");
  $this->render('admin', array(
	'model'=>$lista,
  ));
}

Viszont nem sikerül a view-ban megjeleníteni a listámat.
Ennél kezdőbb hibával még nem találkoztatok itt szerintem, de előre is köszönöm ha valaki útbaigazít.
Nem szükséges a megoldást leírni, elég ha azt megmondanátok, pontosan milyen komponensre van szükségem.

Köszönöm.
0

#40 User is offline   Roberto 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 33
  • Joined: 15-October 09

Posted 08 December 2010 - 08:08 AM

View Postheal, on 08 December 2010 - 07:57 AM, said:

Sziasztok!

Köszönet a magyar fórumért, és a segítségért.
Megvettem az első Yii könyvet, elolvastam, elkészítettem a trackstar-t is, mégis elakadtam a saját projektem első lépcsőfokánál. :)

Adott egy mysql tábla, ezt szeretném úgy megjeleníteni egy listában, ahogy az a Gii által létrehozott CRUD kódban is látható, pontosabban az actionAdmin() metódusban.

A lényeg, hogy a listát szűkíthessem, és ha megtaláltam a keresett adatot, azt szerkeszteni tudjam.
Ha csak ennyi kéne, arra jó az actionAdmin() is, de szeretném, ha már az oldal első betöltésekor vegyen figyelembe bizonyos paramétereket a model.

Például ezt: "id < 5" - tehát csak az első 4 bejegyzést szeretném listázni.
Arra használnám, hogy csak az aktuális havi bejegyzések közt kelljen keresnie annak, aki a listát nézi, de egyelőre nem jött össze a dolog.

Eddig eljutottam:
public function actionRecent()
{
  $lista = Vicc::model()->findAll("id < 5");
  $this->render('admin', array(
	'model'=>$lista,
  ));
}

Viszont nem sikerül a view-ban megjeleníteni a listámat.
Ennél kezdőbb hibával még nem találkoztatok itt szerintem, de előre is köszönöm ha valaki útbaigazít.
Nem szükséges a megoldást leírni, elég ha azt megmondanátok, pontosan milyen komponensre van szükségem.

Köszönöm.


A view véletlenül nem 'search' scenario-s model objektumot vár? Mert jelenleg így egy active record tömböt kap...
0

Share this topic:


  • (7 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users