Yii Framework Forum: Tippek, trükkök, ötletek - Yii Framework Forum

Jump to content

  • (7 Pages)
  • +
  • « First
  • 5
  • 6
  • 7
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Tippek, trükkök, ötletek Ha elakadtál, vagy kérdésed van... Rate Topic: -----

#121 User is offline   Tunyesz 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 3
  • Joined: 08-August 11

Posted 08 April 2013 - 04:12 PM

Hali!

Biztos vagy benne, hogy szükséged van ezt átírni?
Arra gondolok, hogy a php $_GET paramétereknél nem a "%2F"-t kapod meg hanem a "/"-t vagy ha esetleg mégis ott a urldecode függvény.

Persze, ha mindenképp a linket így akarod megjeleníteni, akkor a megoldás:
echo urldecode(CHtml::link('link', array('site/index', 'param'=>'folder/filename.ext')));


View PostSpeeedfire, on 08 April 2013 - 12:49 AM, said:

Kis gondom van egy link megjelenítésével.


echo CHtml::link('link', array('controller/action', 'param'=>'folder/filename.ext'));



Ezt az url-t kapom:

domain.hu/controller/action?param=folder%2Ffilename.ext

Hogy lehet ezt az encodolást kivenni? Eddig nem volt vele gondom.

0

#122 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 09 April 2013 - 12:08 AM

Én is csak ezt a megoldást találtam, azt hittem van valami yii specifikus beállítás, de nincs.
Szerintem a szép url elengedhetetlen.

View PostTunyesz, on 08 April 2013 - 04:12 PM, said:

Hali!

Biztos vagy benne, hogy szükséged van ezt átírni?
Arra gondolok, hogy a php $_GET paramétereknél nem a "%2F"-t kapod meg hanem a "/"-t vagy ha esetleg mégis ott a urldecode függvény.

Persze, ha mindenképp a linket így akarod megjeleníteni, akkor a megoldás:
echo urldecode(CHtml::link('link', array('site/index', 'param'=>'folder/filename.ext')));


0

#123 User is offline   HanTomi 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 17-July 13

Posted 26 March 2014 - 03:14 AM

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a CJuiAutoComplete használatával?
A view-ban az alábbi kódot használom:
$this->widget('zii.widgets.jui.CJuiAutoComplete',
      array(
           'id'=>'autoCompField',
           'name'=>'id',                
           'source'=>"js:function(request, response) {
                 $.getJSON('".$this->createUrl('myController/suggestName')."', {
                      term: extractLast(request.term)
                 }, response);
            }",
            'htmlOptions'=>array('placeholder'=>'Any'),
            'options'=>array(
                 'delay'=>300,
                 'minLength'=>2,
                 'showAnim'=>'fold',
                 'select'=>"js:function(event, ui) {
                     var terms = split(this.value);
                     // remove the current input
                     terms.pop();
                     // add the selected item
                     terms.push( ui.item.value );
                     // add placeholder to get the comma-and-space at the end
                     terms.push('');
                     this.value = terms.join(', ');
                     return false;
                 }"
            ),
            cssFile'=>false,
));

Controller:
                
public function actionSuggestName()  {
         // search keyword from ajax
         $q = $_GET['q'];
         $rows = array();

         $sql = 'SELECT id, value  FROM data_table WHERE `value` LIKE "%' . $q . '%"';
         $rows = Yii::app()->db->createCommand($sql)->queryAll();
 
         if ($rows) {
              echo CJSON::encode($rows);
         }
         Yii::app()->end();

        }


Amit próbáltam:
Külön a controller metódusát meghívva CJSON-nak megfelelő kimenetet kapok.
Böngészőben figyelve a hálózati hívásokat, a mezőbe gépelt szöveg sikeresen elküldése kerül (200-as kód Chromeban)

Visszatérési érték:
 [{"id":"1","value":"text1"},{"id":"2","value":"text2"},{"id":"133","value":"text3"}]


Stackoverflow-n olvastam pár bejegyzést, hogy jquery hiba, meg hasonlók de egyik "megoldás" sem segített :(
Kínomban már ezt a kiterjesztést is kipróbáltam, de ugyan az az eredmény, a metódus önmagában hívható és jó értékekkel tér vissza, az AJAX hívás elmegy a metódusig, de utána nem jönnek vissza az adatok.

Előre is köszi a tippeket!

Tomi
0

#124 User is offline   Argent 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 73
  • Joined: 23-February 13
  • Location:Hungary

Posted 26 March 2014 - 03:38 PM

Szia!

Megpróbáltam előhozni a hibát localhoston - nálam kapásból itt halt el 500-as hibával:
$q = $_GET['q'];

mivel $_GET['term']-ként adja át:
term: extractLast(request.term)


Egyébként nálam megjelent a legördülő (Yii 1.1.14 - jQuery v1.8.3 - jQueryUI v1.9.2).

Milyen Yii verziót használsz? Konzolban van valamilyen hibaüzenet?
0

Share this topic:


  • (7 Pages)
  • +
  • « First
  • 5
  • 6
  • 7
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users