Yii Framework Forum: Tippek, trükkök, ötletek - Yii Framework Forum

Jump to content

  • (7 Pages)
  • +
  • « First
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Tippek, trükkök, ötletek Ha elakadtál, vagy kérdésed van... Rate Topic: -----

#101 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 14 September 2012 - 06:23 AM

View Postvoidcontext, on 14 September 2012 - 05:48 AM, said:

Ha a user táblából akarsz több sort összegezni, akkor arra a user model nem lesz jó (a model-re alapvetően úgy gondolj, mint egy db-sor reprezentációja, persze ennél jóval több is), ha egy related model sorait szeretnéd, akkor pedig a criterianak meg kell mondani, hogy melyik related model-t akarod hozzáadni a query-hez.

Mod:


Ezt mind megteheted az AuthManager-en keresztül, 'kézzel' nem érdemes babrálni vele, hiszen minden alapvető művelet implementálva van, ami csak kellhet.



Nem a user modellből akarok. Az egy másik projekt. De mint írtam elvileg mennie kellene. Ittis használtál más AR-al.


Oké, hogy megtehetem. Meg is fogom, nem sql szinten, hanem az AuthManager-el. Csak számomra még mindig kicsit sok a kérdés és kevés választ találok rá. :rolleyes:
Bár még mindig csak a tervezés szinten vagyok, így később fog jobban körvonalazódni, hogy mit is szeretnék. :)
1

#102 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 23 September 2012 - 08:04 AM

Lehet valahogy a column2 sidebar részére renderelni?
Adott egy controller/action-je és ha egy feltétel bekövetkezik, akkor a sidebar-ra szeretnék adatokat renderelni.

Szerk.: Meglett. :)
0

#103 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 26 September 2012 - 06:15 AM

Nem tudom volt-e már, de érdekelne, milyen megoldások léteznek sql injection ellen.
Ha jól látom a model ezt alapból lekezeli, de biztosra szeretnék menni. :)

Pl az alap loadModel-ben sincs semmi, amit a gii generál.
0

#104 User is offline   Tunyesz 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 3
  • Joined: 08-August 11

Posted 26 September 2012 - 12:09 PM

View PostSpeeedfire, on 26 September 2012 - 06:15 AM, said:

Nem tudom volt-e már, de érdekelne, milyen megoldások léteznek sql injection ellen.
Ha jól látom a model ezt alapból lekezeli, de biztosra szeretnék menni. :)

Pl az alap loadModel-ben sincs semmi, amit a gii generál.


Yii nagyrészt megkímél a problémától, ha betartod a következő szabályokat:
Ha DAO-t használsz, akkor a bindParam metódust használd
http://www.yiiframew...ding-parameters

Ha Query buildert akkor, "paraméter" tömböt használj (2. argumentum) és sohase az 1. argumentumba írd bele stringként fűzve.
$command->where('id=:id', array(':id'=>$id));


Ha aktív rekord find, findAll, count, exists, stb. metódusánál ugyan ez érvényes.

Ha CDbCriteria-t használsz akkor pedig a params attribútumába helyezd a paramétereket.
0

#105 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 26 September 2012 - 12:11 PM

View PostTunyesz, on 26 September 2012 - 12:09 PM, said:

Yii nagyrészt megkímél a problémától, ha betartod a következő szabályokat:
Ha DAO-t használsz, akkor a bindParam metódust használd
http://www.yiiframew...ding-parameters

Ha Query buildert akkor, "paraméter" tömböt használj (2. argomentum) és sohase az 1. argomentumba írd bele stringként fűzve.
$command->where('id=:id', array(':id'=>$id));


Ha aktív rekord find, findAll, count, exists, stb. metódusánál ugyan ez érvényes.

Ha CDbCriteria-t használsz akkor pedig a params attribútumába helyezd a paramétereket.



AR-t szoktam használni, akkor marad ahogy volt. :)
Köszi az infót.
0

#106 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 26 September 2012 - 12:50 PM

A findByPk()-nál is ez érvényes? ::)
0

#107 User is offline   blaces 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 80
  • Joined: 06-April 12

Posted 04 October 2012 - 04:13 PM

Sziasztok!

Elolvastam ezt: project site directory
Mert kerestem valamit, ami segít abban, hogy hogyan alakítsam ki a fájlszerkezetemet.
Ami szép és jó. Elolvastam a fórumot is, de mégsem tudom, hogy ubuntu-n, hogyan kéne beállítani, hogy működjön is rendesen a megjelenés? :) Sajnos csak úgy működik a frontend megjelenítés, ha beírom a komplett elérési útat a böngészőbe.
http://localhost/yii/ - ennél ne a könyvtárszerkezet jelenjen meg, hanem az ezen az elérésén lévő: http://localhost/yii...d/www/index.php
0

#108 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 04 October 2012 - 05:02 PM

View Postblaces, on 04 October 2012 - 04:13 PM, said:

Sziasztok!

Elolvastam ezt: project site directory
Mert kerestem valamit, ami segít abban, hogy hogyan alakítsam ki a fájlszerkezetemet.
Ami szép és jó. Elolvastam a fórumot is, de mégsem tudom, hogy ubuntu-n, hogyan kéne beállítani, hogy működjön is rendesen a megjelenés? :) Sajnos csak úgy működik a frontend megjelenítés, ha beírom a komplett elérési útat a böngészőbe.
http://localhost/yii/ - ennél ne a könyvtárszerkezet jelenjen meg, hanem az ezen az elérésén lévő: http://localhost/yii...d/www/index.php


Ez valami php/apache beállítás lesz szerintem.
0

#109 User is offline   voidcontext 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 20-March 12
  • Location:Hungary

Posted 06 October 2012 - 07:36 AM

View Postblaces, on 04 October 2012 - 04:13 PM, said:

Sziasztok!

Elolvastam ezt: project site directory
Mert kerestem valamit, ami segít abban, hogy hogyan alakítsam ki a fájlszerkezetemet.
Ami szép és jó. Elolvastam a fórumot is, de mégsem tudom, hogy ubuntu-n, hogyan kéne beállítani, hogy működjön is rendesen a megjelenés? :) Sajnos csak úgy működik a frontend megjelenítés, ha beírom a komplett elérési útat a böngészőbe.
http://localhost/yii/ - ennél ne a könyvtárszerkezet jelenjen meg, hanem az ezen az elérésén lévő: http://localhost/yii...d/www/index.php


Ha jól értem a problémát, akkor az előttem szólónak igaza van... Egészen pontosan apache beállítás, egyszerűen az apache root directory-ját kell átállítanod arra a könyvtárra, ahol a Yii-s projected index.php-je van.

De szerintem érdemes lenne egy virtual host-ot csinálni neki, és akkor a localhost-on, marad ami volt, a virtual host-nak pedig állíthatsz be server name-et (amit a hosts fileba is fel kell venni). Ha több projected lesz, akkor nagyban megkönnyíti a dolgodat.
Sorry for my english...
0

#110 User is offline   blaces 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 80
  • Joined: 06-April 12

Posted 06 October 2012 - 03:02 PM

Speeedfire és voidcontext köszi a választ. Hát igyekszem, de még ez a virtual host még nem jött össze... :)

Lenne egy másik kérdésem, van a yii user kiegészítő és ennek a nyelvválasztós része nagyon tetszik :), az melyik kiegészítő lehet?
Én néztem nyelvesítésről leírást (de ott mindig a főoldalra vitt ha nyelvet választ az ember), de ilyet még nem találtam, amelyik meg is jegyzi, hogy épp melyik aloldalon állok és annak a nyelvesített részét érem el.

Jó lenne egy ilyen :) Mint sem úgymond újra kitalálni :)
0

#111 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 07 October 2012 - 09:07 AM

View Postblaces, on 06 October 2012 - 03:02 PM, said:

Speeedfire és voidcontext köszi a választ. Hát igyekszem, de még ez a virtual host még nem jött össze... :)

Lenne egy másik kérdésem, van a yii user kiegészítő és ennek a nyelvválasztós része nagyon tetszik :), az melyik kiegészítő lehet?
Én néztem nyelvesítésről leírást (de ott mindig a főoldalra vitt ha nyelvet választ az ember), de ilyet még nem találtam, amelyik meg is jegyzi, hogy épp melyik aloldalon állok és annak a nyelvesített részét érem el.

Jó lenne egy ilyen :) Mint sem úgymond újra kitalálni :)


Itt egy virtualhost beállítási példa.

A másikra pedig azt tudom mondani, hogy a Controllerben állítsd be mindig a returnUrl-t, így ha nyelvet választ akkor az adott controllerben mindig benne lesz a returnUrl-ed és vissza tudod redirectelni az adott usert.
1

#112 User is offline   blaces 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 80
  • Joined: 06-April 12

Posted 08 October 2012 - 12:42 PM

View PostSpeeedfire, on 07 October 2012 - 09:07 AM, said:

Itt egy virtualhost beállítási példa.

A másikra pedig azt tudom mondani, hogy a Controllerben állítsd be mindig a returnUrl-t, így ha nyelvet választ akkor az adott controllerben mindig benne lesz a returnUrl-ed és vissza tudod redirectelni az adott usert.

köszi, megnézem magamnak ezt a return url-t :)
0

#113 User is offline   blaces 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 80
  • Joined: 06-April 12

Posted 12 October 2012 - 08:45 AM

Na még egy kérdés. Ez a CRUD a gii-vel nagyon jó. Akkor nekem a rules() és relation() függvényeken kívül kell máshol is valamit módosítanom, hogy az új oszlopokkal és működjön a dolog?
0

#114 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 12 October 2012 - 09:06 AM

View Postblaces, on 12 October 2012 - 08:45 AM, said:

Na még egy kérdés. Ez a CRUD a gii-vel nagyon jó. Akkor nekem a rules() és relation() függvényeken kívül kell máshol is valamit módosítanom, hogy az új oszlopokkal és működjön a dolog?


Milyen oszlopokra gondolsz?
0

#115 User is offline   blaces 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 80
  • Joined: 06-April 12

Posted 13 October 2012 - 03:19 AM

View PostSpeeedfire, on 12 October 2012 - 09:06 AM, said:

Milyen oszlopokra gondolsz?


Hát tudod, adatbázis séma megvan, a mysql-ben aztán CRUD-os generálást (vagy gii, bocsi csak nyelvfüggetlenség miatt használom a CRUD-ot)... Legenerálom a modeleket, Például itt van a Felhasználó ID, Név, Szülhely, Cím
Aztán amikor legeneráltam utána 1 hét múlva, hoppá eszembe jut, hogy jó lenne a Felhasználó táblához hozzápasszolni 1 új oszlopot, például a telefonszám nevűt. (Másnéven mezők :) )
0

#116 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 13 October 2012 - 04:56 AM

View Postblaces, on 13 October 2012 - 03:19 AM, said:

Hát tudod, adatbázis séma megvan, a mysql-ben aztán CRUD-os generálást (vagy gii, bocsi csak nyelvfüggetlenség miatt használom a CRUD-ot)... Legenerálom a modeleket, Például itt van a Felhasználó ID, Név, Szülhely, Cím
Aztán amikor legeneráltam utána 1 hét múlva, hoppá eszembe jut, hogy jó lenne a Felhasználó táblához hozzápasszolni 1 új oszlopot, például a telefonszám nevűt. (Másnéven mezők :) )


Mást nem kell csinálnod akkor. :)
Esetleg az attributum-hoz oda írhatod a nevét természetesen, ha olyan oszlop, amit form-nál is használsz.
1

#117 User is offline   Lacces 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 17
  • Joined: 17-October 12

Posted 17 October 2012 - 01:32 PM

Hello-bello

Van valakinek tapasztalata, hogy mongoDB-hez mennyire használható a beépített adatbázis lekérdező függvények, mint például a find()? :) Ha jól olvastam támogatja azt is, csak még nem jutottam el ideáig.

Ha nem akkor milyen tippet javasoltok a mongoDB-s utasítások kezeléséhez? :)
0

#118 User is offline   phtamas 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 526
  • Joined: 26-February 11
  • Location:Mezőtúr, Hungary

Posted 19 October 2012 - 06:06 AM

View PostLacces, on 17 October 2012 - 01:32 PM, said:

mongoDB-hez mennyire használható a beépített adatbázis lekérdező függvények, mint például a find()?


Sajnos semennyire. A DAO és az Active Record is csak SQL adatbázisokat támogat.



View PostLacces, on 17 October 2012 - 01:32 PM, said:

Ha nem akkor milyen tippet javasoltok a mongoDB-s utasítások kezeléséhez? :)


A kiterjesztések között próbálj keresgélni.
0

#119 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 02 December 2012 - 07:11 AM

Olyan gondom lenne, hogy én előre definiáltam pár js fájlt és a core jquery-t is letiltottam. Helyette a legfrissebb jquery-t tettem be. Viszont most az van, hogy pl a yiiactiveform-t és még más js fájlt is előrébb tesz be a yii, mint ahogy én meghívom a jquery-t. Mit lehet ezzel kezdeni?
0

#120 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 08 April 2013 - 12:49 AM

Kis gondom van egy link megjelenítésével.


echo CHtml::link('link', array('controller/action', 'param'=>'folder/filename.ext'));



Ezt az url-t kapom:

domain.hu/controller/action?param=folder%2Ffilename.ext

Hogy lehet ezt az encodolást kivenni? Eddig nem volt vele gondom.
0

Share this topic:


  • (7 Pages)
  • +
  • « First
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users