Yii Framework Forum: Tippek, trükkök, ötletek - Yii Framework Forum

Jump to content

  • (7 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Tippek, trükkök, ötletek Ha elakadtál, vagy kérdésed van... Rate Topic: -----

#1 User is offline   kiskp 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 14
  • Joined: 05-January 10
  • Location:Hungary

Posted 05 January 2010 - 09:48 AM

Üdv,
Gondoltam létrehozom ezt a topic-ot, hogy "echte ungarishe" nyelven is lehessen már segítséget kérni, remélem nem csak nekem lesz jó és hasznos, hanem más - hozzám hasonlóan - kezdő yii rajongók is örömmel veszik majd.
Egyenlőre így ömlesztve, jöhetne ide bármilyen kérés, kérdés, aztán később szét lehet bontani...

Rögtön fel is vázolnám az első - talán nem csak engem érintő - problémát: egy többnyelvű weboldalt fejlesztek yii-vel, de igazából egy nagyon lényeges ponton elakadtam, és hosszas keresés és még több próbálkozás után sem találtam kielégítő választ, arra a kérdésre, hogy mi a legkézenfekvőbb, legesztétikusabb módja annak, hogy menet közben tudjak nyelvet választani az oldalon. Az egészet úgy képzeltem el, hogy $_SESSION változóban (mondjuk $_SESSION['lang']) tárolnám le az éppen aktuális nyelvet, ami alapértelmezettként magyar. Ha pedig paraméterként az URL-ben átadom, hogy ?lang=en akkor váltana át angol nyelvre és értelemszerűen ez felül is íródna a $_SESSION-ben, hogy ne kelljen mindig paraméterezve használnom az url-eket. Egészen addig nincsen semmi gond, míg a konfigurációs main.php-ban állítgatom a "language" paramétert, szépen, az adott nyelvhez tartozó view file-okat jeleníti meg a yii. Igen ám, de sehogy sem bírtam rávenni a yii-t, hogy ezt a paramétert futás közben meg tudjam változtatni, illetve az még oké, hogy megváltoztatom, de a view file-okat már nem igazán akarja cserélgetni. Most ott tartok, hogy onBeginRequest-tel kísérletezgetek, hogy ne kelljen a saját frontController-t használni (erre láttam javaslatot a cookbook-ban).
Szóval a kérdés az lenne, hogy szerintetek, ezt hogyan lehetne a legésszerűbben megvalósítani. Nem akarok az index.php-ba "szemetelni", vagy a fő layout állományba, egy jó, de használható megoldást keresek.

U.i.: javaslatok jöhetnek a topic címével kapcsolatban, gondolom utólag ezt lehet módosítani...
0

#2 User is offline   Roberto 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 33
  • Joined: 15-October 09

Posted 06 January 2010 - 03:33 AM

Ez a megoldás nem bántja az index.php-t: http://www.yiiframew...oc/cookbook/26/
0

#3 User is offline   kiskp 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 14
  • Joined: 05-January 10
  • Location:Hungary

Posted 06 January 2010 - 04:41 AM

View PostRoberto, on 06 January 2010 - 03:33 AM, said:

Ez a megoldás nem bántja az index.php-t: http://www.yiiframew...oc/cookbook/26/

Igen, ezt is néztem már, de nem igazán akartam saját frontController-t használni, mindenesetre most jobb megoldás nem jut eszembe, és annyira nem is vészes...

Közben felmerült egy újabb problémám. Szeretnék statikus oldalakat is megjeleníteni, méghozzá úgy, hogy ne kelljen külön action-öket írni, hanem a megfelelő paraméterek után automatikusan töltődjön be a statikus oldal. http://www.yiiframew...oc/cookbook/22/ - eszerint, megy is minden, mint a karikacsapás, de ez ugye nincs tekintettel arra, hogy én magyar nyelvű statikus tartalmat akarok megjeleníteni, vagy esetleg valami mást. Minden esetben a views/site/pages/ mappából veszi a php-t. Erre nincs valami ötletetek, hogy adott nyelven a megfelelő mappából huzzú be a file-t? (pl.: views/site/pages/hu/)

Ok, közben megoldottam:
public function actions()
{
    return array(
        'page'=>array(
            'class'=>'CViewAction',
            'basePath'=>'pages/' . Yii::app()->language . '/' 
        ),
    );
}

This post has been edited by kiskp: 06 January 2010 - 05:08 AM

0

#4 User is offline   kiskp 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 14
  • Joined: 05-January 10
  • Location:Hungary

Posted 06 January 2010 - 09:07 AM

Na, újabb problémám adódott. A nyelvválasztás szépen megy már, megcsináltam a view file-okat a megfelelő mappába, így:
views/
  site/
    hu/
      index.php
    en/
      index.php

Nincs semmi baj, az adott nyelvnek megfelelően betölti a megfelelő view file-t, egészen addig, amíg "site/" alól ki nem törlöm az eredeti "index.php"-t, ami azért furcsa mert ha egy üres "index.php"-t hagyok ott, - de lehet benne bármilyen tartalom - akkor nincs gond, behúza szépen a "hu/index.php"-t vagy épp az "en/index.php"-t, attól függően, hogy milyen az alkalmazás nyelve. De ha ezt az index.php-t törlöm, akkor "SiteController cannot find the requested view "index"." hibával elszáll az egész.

Ötlet?
0

#5 User is offline   imehesz 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 704
  • Joined: 13-June 09
  • Location:Jacksonville, FL

Posted 16 January 2010 - 04:51 PM

Hali,

itt egy jo kis tipp, persze lehet, hogy a tobbseg szamara ez egyertelmu, de biztos ami biztos...

Elinditottam egy sajat project-et, (http://storedbyu.mehesz.net), ahol a TMDB film-adatbazishoz kapcsolodva az ember keresgelhet filmek, kesobbiekben kepregenyek es konyvek kozott is. A lenyege az egesznek, hogy email-kent elmentve tarthatja szamon a felhasznalo, hogy melyik film, konyv van meg neki (szoveges formaban, tehat nem foglal sok helyet).

En jelenleg GMAIL-t hasznalok es a TAG-ek segitsegevel konnyeden osztalyozhatom a filmeket. Melyiket adtam kolcson, melyiket szeretnem megvenni, vicces film vagy drama stb ...

No, es itt jon a tipp: a TMDB API-t haromszor hasznalom (elvileg ketszer is eleg lenne, de a szineszek listajat csak az IMDB-tol tudom kinyerni) es a visszaadott rekordot eltarolom, hogy ha a kesobbiekben valaki ezt keresi, akkor a sajat adatbazisombol huzom elo az adatot es nem hivom meg a TMDB API-t - igy nem terhelem le a szervereket es maga a progi is gyorsabb lesz, hiszen helyi adatbazisbol dolgozik. A tablaban van egy auto_increment ID es ezen kivul meg egy egyedi kulcs az imdbID. Amikor valaki rakeres egy filmre, akkor behuzom az osszes talalatot a TMDB-tol es egyszeruen vegigmegyek a listan es megprobalom elmenteni oket, persze a boki az, hogy ha siman a $model->save() metodust hivom meg, akkor azonos imdbID eseten elszall a program SQL hibaval, tehat a save() elott ellenoriztetem az adatokat a modell validate() funkciojaval:

...
if( $model->validate() )
{
  if( $model -> save )
  {
    return true;
  }
}
...


most igy visszaolvasva eleg kesze-kuszanak tunik az egesz, de remelem a lenyeg kihamozhato ---

--iM

ui: http://www.themoviedb.org/
It’s done, the great act of creation.
The maker rests. The wheel’s in motion.
-- Imre Madách

check out Yii Theme Factory at http://yii.themefactory.net
0

#6 User is offline   JMC 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 22
  • Joined: 16-December 09
  • Location:Nederlands, Den Haag

Posted 19 January 2010 - 11:41 AM

Sziasztok,

Most kezdtem a yii.t es kicsit elakadtam. Hogyan tudok gridview.ban checkbox.ot hozza adni az egyik oszlopban

ez a kodom eddig:
...
echo CHtml::beginForm();
$this->widget('zii.widgets.grid.CGridView', array(
	'dataProvider'=>$dataProvider,
	'columns'=>array(
		array(
			'name'=>'sending',
			'value'=>'CHtml::checkbox("to[]", false, array("value"=>"$data->Id"))',
		),
	),
));
echo '<input type="hidden" name="email" value="send"/>';
echo CHtml::submitButton('verstuur');
echo CHtml::endForm();
...



de checkbox helyett csak egy stringet ir ki. pl ezt: "<input value="2" type="checkbox" name="to[]" id="to" />" htmlnek megtenne de nem stringnek :D tudna vki segiteni?
I bring the sunshine baby... wherever I go =)
0

#7 User is offline   imehesz 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 704
  • Joined: 13-June 09
  • Location:Jacksonville, FL

Posted 20 January 2010 - 01:18 PM

View Postimehesz, on 20 January 2010 - 01:14 PM, said:

szia,

szemely szerint en nem hasznaltam meg ezt a widget-et :/ a dokumentacioban ezt talaltam:

$this->widget('zii.widgets.grid.CGridView', array(
    'dataProvider'=>$dataProvider,
    'columns'=>array(
        'title',          // display the 'title' attribute
        'category.name',  // display the 'name' attribute of the 'category' relation
        'content:html',   // display the 'content' attribute as purified HTML
        array(            // display 'create_time' using an expression
            'name'=>'create_time',
            'value'=>'date("M j, Y", $data->create_time)',
        ),
        array(            // display 'author.username' using an expression
            'name'=>'authorName',
            'value'=>'$data->author->username',
        ),
        array(            // display a column with "view", "update" and "delete" buttons
            'class'=>'CButtonColumn',
        ),
    ),
));


maga a link pediglen itt van: http://www.yiiframew...c/api/CGridView

remelem ez segit.

Itt az a lenyeg, hogy a widget-nek atadott parameter ez a CActiveDataProvider legyen:

http://www.yiiframew...iveDataProvider

--iM

It’s done, the great act of creation.
The maker rests. The wheel’s in motion.
-- Imre Madách

check out Yii Theme Factory at http://yii.themefactory.net
0

#8 User is offline   JMC 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 22
  • Joined: 16-December 09
  • Location:Nederlands, Den Haag

Posted 11 February 2010 - 04:11 AM

Elegge trukkosnek talalom atadni a paramtereket a dataprovider.nek.

Ahogy Qiang irta:

Quote

You can explicitly set the "data" property of the data provider.


Sztem egyszerubb ha sajat grid.et generalok sajat view.kkal (pl minden egyes row.t egy renderPartial fgv.vel legeneralom).

Btw akadt egy masik kerdesem, es ez nem tudom, h yii bug e vagy mi a szosz. A lenyeg hasznalom a CMultiFileUpload widget.et

ez egy partial view.m
echo CHtml::beginForm('','post',array('enctype'=>'multipart/form-data')).$eol = "\n";
	$this->widget('CMultiFileUpload',
		array(	
			'name' => $type.'_upload_files',
			'id' => $type.'_upload_files', 
			'htmlOptions' => array(
				'class' => 'multi',
			),
			'accept' => Yii::t('multi', $accepted_file_types),
			'denied'=>Yii::t('multi','its a not allowed filetype'),
			'duplicate' => Yii::t('multi','its already there'),
			'remove' => Yii::t('multi','[x]'),
		)
	);
	echo CHtml::hiddenField('type',"$type").$eol;
	echo CHtml::hiddenField($type.'_file_project_name'.$i, $file_project_name).$eol;
	echo CHtml::submitButton('upload'.$type, array('id'=>'btn_upload_'.$type,'name'=>'btn_upload_'.$type,'value'=>'upload '.$type));


illetve, ami nem mukodik a multiupload widget.tel kapcs. az accepted types. Figyelmen kivul hagyja oket.

vkinek vmi otlete?
I bring the sunshine baby... wherever I go =)
0

#9 User is offline   manfreed 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 12-February 10

Posted 12 February 2010 - 11:33 PM

Üdv mindenkinek! Örülök hogy kezd épülni a yii mellé egy kis magyar közösség, saját magamból kiindulva szükség is van rá.

Az eddigi yii-s pályafutásomat illetőleg sehol sem tartok, de igyekszem tanulni, olvasgatni. Nem használtam semmi ilyesmit korábban, ha meg kellett valamit írni, azt megírtam nulláról. Egyelőre nagyon idegen ez az egész osztály-mvc-keretrendszer-stb dolog, de mindenképp tetszik, szóval a lelkesedésem maximális, a hozzáértésem kevésbé.

Már egy ideje próbálok csinálni valamit, egyelőre nem tudom mi lesz (tervezés zéró, ami megtetszik azt belépítem). Egyelőre azt próbálom kitalálni - és ebben a segítségeteket is kérném - hogy hol/hogy tudok magyarítani a jószágon?

A view-ekben, komponensekben láttam elvétve egyegy mondatot, ezeket kézzel lefordítottam, de van egy csomó üzenet, amit sehol sem találok (illetve de: a magban, de azt nem illik átírni). Nincs szükségem többnyelvű felületre ami menet közben fordít nekem, csupán arra, hogy lehetőleg minden üzenet ami megjelenik a böngészőben magyar legyen.

Válaszotokat előre is köszönöm
0

#10 User is offline   imehesz 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 704
  • Joined: 13-June 09
  • Location:Jacksonville, FL

Posted 22 February 2010 - 01:19 PM

View Postmanfreed, on 12 February 2010 - 11:33 PM, said:

Üdv mindenkinek! Örülök hogy kezd épülni a yii mellé egy kis magyar közösség, saját magamból kiindulva szükség is van rá.

Az eddigi yii-s pályafutásomat illetőleg sehol sem tartok, de igyekszem tanulni, olvasgatni. Nem használtam semmi ilyesmit korábban, ha meg kellett valamit írni, azt megírtam nulláról. Egyelőre nagyon idegen ez az egész osztály-mvc-keretrendszer-stb dolog, de mindenképp tetszik, szóval a lelkesedésem maximális, a hozzáértésem kevésbé.

Már egy ideje próbálok csinálni valamit, egyelőre nem tudom mi lesz (tervezés zéró, ami megtetszik azt belépítem). Egyelőre azt próbálom kitalálni - és ebben a segítségeteket is kérném - hogy hol/hogy tudok magyarítani a jószágon?

A view-ekben, komponensekben láttam elvétve egyegy mondatot, ezeket kézzel lefordítottam, de van egy csomó üzenet, amit sehol sem találok (illetve de: a magban, de azt nem illik átírni). Nincs szükségem többnyelvű felületre ami menet közben fordít nekem, csupán arra, hogy lehetőleg minden üzenet ami megjelenik a böngészőben magyar legyen.

Válaszotokat előre is köszönöm


hali,

erre tobbfele megoldas is lehet.

Az egyik, az egyszerubb (form-ok eseteben), azaz hogy a validator-nak atkuldessz egy message valtozot es oda teszed bele a magyar szoveget. (lasd: http://www.yiiframew...doc/cookbook/1/ )

A masik, kicsit bonyolultabb, de elegansabb is egyben es nem csak form-oknal lehet hasznalni (i18n) - ahol egy teljsen "nyelvkeszletet" hasznalsz. http://www.yiiframew...ide/topics.i18n

remelem igy el tudsz indulni

--iM
It’s done, the great act of creation.
The maker rests. The wheel’s in motion.
-- Imre Madách

check out Yii Theme Factory at http://yii.themefactory.net
0

#11 User is offline   szako 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 56
  • Joined: 17-May 10

Posted 17 May 2010 - 03:30 AM

Olyan kérdésem lenne, hogy miféle praktikák vannak yii-ben az admin szekció elkülönítésére. Cake-ban a prefixekkel nagyon jól meg lehetett oldani ezeket. Olvastam olyat, hogy külön modult lehet létrehozni az adminnak, hogyan lehet megosztani a modelleket akkor? Mivel ugyanazokon fogsz elvileg dolgozni.

Ezt találtam, amit érdemes lehet követni:
http://www.yiiframew...oc/cookbook/33/

szerk. Vagy egyszerűbb lenne egy admin role-hoz kötni egy admin themet és actionoket és nem lenne modul?
-------------
m(o_O)m
0

#12 User is offline   kiskp 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 14
  • Joined: 05-January 10
  • Location:Hungary

Posted 13 October 2010 - 05:44 AM

View Postmanfreed, on 12 February 2010 - 11:33 PM, said:

Egyelőre azt próbálom kitalálni - és ebben a segítségeteket is kérném - hogy hol/hogy tudok magyarítani a jószágon?

A view-ekben, komponensekben láttam elvétve egyegy mondatot, ezeket kézzel lefordítottam, de van egy csomó üzenet, amit sehol sem találok (illetve de: a magban, de azt nem illik átírni). Nincs szükségem többnyelvű felületre ami menet közben fordít nekem, csupán arra, hogy lehetőleg minden üzenet ami megjelenik a böngészőben magyar legyen.

Válaszotokat előre is köszönöm

Ha a yii-s core üzenetekre gondolsz, akkor első körben a config file-ban a komponensekhez írd be ezt:
'coreMessages'=>array(
	'basePath'=>'protected/messages',
),

Majd a protected/messages/ mappában hozz létre azon a nyelven egy könyvtárat, amit beállítottál a config-ban, tehát ha
'language' => 'hu'
akkor egy "hu" nevű mappát, és ide másold be a "framework\messages\hu\yii.php" file-t amibe aztán kedved szerint beírhatod a rendszerüzenetek magyar megfelelőjét.
0

#13 User is offline   kiskp 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 14
  • Joined: 05-January 10
  • Location:Hungary

Posted 13 October 2010 - 06:02 AM

Adott egy yii alkalmazás, ami egészen addig tökéletesen működik, míg nem próbálok keresőbarát url-eket használni az urlManager-rel, valahogy így:
'urlManager'=>array(
    'urlFormat'=>'path',
    'showScriptName'=>false,
    'rules'=>array(
        'pattern1'=>'route1',
        'pattern2'=>'route2',
        'pattern3'=>'route3',
    ),
)

Localhoston nincs probléma tökéletesen megy a dolog, míg ha feltolom éles szerverre az alábbi hibaüzenetet kapom:
Fatal error: Call to a member function parsePathInfo() on a non-object in /opt/share/www/b/bsplastic.hu/framework/web/CWebApplication.php on line 419

Ha kikommentezem a rules részt a konfigurációs állományból, akkor tökéletesen működik.
Valakinek valami ötlet?
0

#14 User is offline   imehesz 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 704
  • Joined: 13-June 09
  • Location:Jacksonville, FL

Posted 13 October 2010 - 01:55 PM

View Postkiskp, on 13 October 2010 - 06:02 AM, said:

Adott egy yii alkalmazás, ami egészen addig tökéletesen működik, míg nem próbálok keresőbarát url-eket használni az urlManager-rel, valahogy így:
...


hali

személy szerint még nem volt ilyen problémám , de egyelőre a szervereim csak PHP 5.2-sel futnak.
nézd meg ezt, hátha segít, vagy ad valami ötletet ...

http://code.google.c...s/detail?id=960

--iM
It’s done, the great act of creation.
The maker rests. The wheel’s in motion.
-- Imre Madách

check out Yii Theme Factory at http://yii.themefactory.net
0

#15 User is offline   maitnera 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 6
  • Joined: 12-October 10

Posted 18 October 2010 - 04:22 AM

View Postkiskp, on 13 October 2010 - 06:02 AM, said:

Adott egy yii alkalmazás, ami egészen addig tökéletesen működik, míg nem próbálok keresőbarát url-eket használni az urlManager-rel, valahogy így:


Érdekes. Olyan mintha az urlManager komponens inicializálása során valami csendben elhasalna és a kompones helyett null vagy valami ilyesmit tárolna az inicializált komponenseket tároló tömbben. Ha nincs a hibalogban semmi, akkor én egy gyors manuális tesztet csinálnék, a rules szabályokat egyesével bekapcsolni és tesztelni.

Másik tippem, hogy a szabályok feldolgozását alapból cache-eli a yii, ha használsz cache-t akkor esetleg ezzel is lehet gond. (cache ürítés, vagy kikapcsolás)
0

#16 User is offline   pharsan 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 5
  • Joined: 09-October 10

Posted 29 November 2010 - 03:12 AM

Sziasztok!

Gyűröm a Yii-t néhány hete kiegészítő elfoglaltságként. Rájöttem, hasznos dolgokra pl. kép tárolása, megjelenítése blob-ban/ból.
Kellene segítség a cjuisliderimput, modell változóhoz (mezőhöz)kötésében. Nem íródik vissza a beállított érték.

Előre is köszi.
pharsan
0

#17 User is offline   szako 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 56
  • Joined: 17-May 10

Posted 29 November 2010 - 07:35 AM

View Postpharsan, on 29 November 2010 - 03:12 AM, said:

Sziasztok!

Gyűröm a Yii-t néhány hete kiegészítő elfoglaltságként. Rájöttem, hasznos dolgokra pl. kép tárolása, megjelenítése blob-ban/ból.
Kellene segítség a cjuisliderimput, modell változóhoz (mezőhöz)kötésében. Nem íródik vissza a beállított érték.

Előre is köszi.
pharsan


Ennél több kellene, hogyan hívod meg a widgetet és hogyan kezeled le a postolt adatokat? A form submitja után megjelenik a slider értéke a post-ban? Mi a mező neve az adatbázis táblában?
-------------
m(o_O)m
0

#18 User is offline   pharsan 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 5
  • Joined: 09-October 10

Posted 29 November 2010 - 04:10 PM

Szako!

Kérdéseddel adtál ötletet, a debuggolás és Firebug segitett előrébb lépni.

Szóval ez itt a CRUD generált _form.php részlete, kiegészítve a slider-re vonatkozó kóddal:
<?php echo $form->errorSummary($model); ?>
.
.
.
	<div class="row">
		<?php echo $form->labelEx($model,'ertekeles'); ?>
		<?php echo $form->textField($model,'ertekeles'); ?>
		<?php echo $form->error($model,'ertekeles'); ?>
		<?php $form->widget('zii.widgets.jui.CJuiSliderInput', array(
		    'name'=>'Receptura_ertekeles',
		    'value'=>$model->ertekeles,
		    // additional javascript options for the slider plugin
		    'options'=>array(
			'event'=>'change',
		        'min'=>1,
		        'max'=>7,
		    ),
	            'htmlOptions'=>array(
                         'style'=>'width:100px;',
            ),
       )); ?>
	</div>
.
.
.

Fontos a sorrend, előbb kell szerepeljen a mező, azután a slider.
Valamint a "'event'=>'change'" különben csak összekapcsolódik, de nem íródik be a változóba.

További kérdésem akad...
Az update.php-ban beállítva a class="wide form"-ot a label és a mező egymás mellé kerül (szerintebb szebb).
Hogyan lehetne a slidert a mezővel egy sorba igazítani.
Esetleg a mezőt elrejteni és tooltip-ben az értéket. (Ez a bonusz feladat ;) )

Üdv
pharsan
0

#19 User is offline   szako 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 56
  • Joined: 17-May 10

Posted 30 November 2010 - 02:11 AM

View Postpharsan, on 29 November 2010 - 04:10 PM, said:


További kérdésem akad...
Az update.php-ban beállítva a class="wide form"-ot a label és a mező egymás mellé kerül (szerintebb szebb).
Hogyan lehetne a slidert a mezővel egy sorba igazítani.



Nem igazán értem, melyik mezővel? Ha "wide" osztályt hozzáadod a div-hez, akkor a labelek balra, az input mezők jobbra lesznek. Ha a slidert a textbox mellé akarod, akkor próbálkozz floattal. Nem használtam még a slider osztályt, így nem tudom milyen kimenetet generál.

Ha a textboxban nem akard megjeleníteni az értéket, akkor miért nem direktben tolod át az input értékét és törlöd a textboxot? A widgetben:

'name'=>'Receptura[ertekeles]'


feltételezve azt, hogy a modelled a Receptura.

View Postpharsan, on 29 November 2010 - 04:10 PM, said:

Esetleg a mezőt elrejteni és tooltip-ben az értéket. (Ez a bonusz feladat ;) )


Googlen ezt találtam, kiindulópontnak jó lehet:
http://efreedom.com/...y-Slider-Handle
-------------
m(o_O)m
0

#20 User is offline   gabicad 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 12
  • Joined: 29-November 10

Posted 30 November 2010 - 05:16 AM

Hello,
Mostanság kezdtem el foglalkozni a Yii-vel és nem teljesen értek valamit.
miért van az hogy ha a menübe label tagnak étkezetes betüt adok meg akkor nem hajlandó kiírni az egyész menüt :S

		<?php $this->widget('zii.widgets.CMenu', array(
		'items'=>array(
			array('label'=>'Kezdőlap', 'url'=>array('/site/index')),


itt az Ő betű miatt az egész Kezdőlap menüt eltünteti.
Mit rontottam el?
előre is köszö
0

Share this topic:


  • (7 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users