Yii Framework Forum: Back-End Page Or Dashboard In Yii Based Sites? - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Back-End Page Or Dashboard In Yii Based Sites? Rate Topic: -----

#1 User is offline   Masoud Sawari 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 103
  • Joined: 24-January 14
  • Location:Iran, Khuzestan, Ahwaz

Posted 14 March 2014 - 05:44 AM

Hi, Is there anyone who can help me?
I want an admin page on my website that I able to access it via the following URL for example:

http://www.example.com/admin/ControllerId/ActionId/


I Googled and I've looked at a lot of results:

This Link
and This Link
and This Link
and This Link

But I've yet to find a simple and practical solution. Can anyone help me in creating the admin page?
sorry for my bad English!
0

#2 User is offline   ORey 

  • Elite Member
  • PipPipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 1,703
  • Joined: 20-April 09
  • Location:Moscow, Russia

Posted 14 March 2014 - 05:49 AM

On small sites I prefer using modules. In this case module name would be 'admin'.
God is real unless declared as integer
1

#3 User is offline   Masoud Sawari 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 103
  • Joined: 24-January 14
  • Location:Iran, Khuzestan, Ahwaz

Posted 14 March 2014 - 05:57 AM

View PostORey, on 14 March 2014 - 05:49 AM, said:

On small sites I prefer using modules. In this case module name would be 'admin'.


How to create a module? I am a new.
sorry for my bad English!
0

#4 User is offline   ORey 

  • Elite Member
  • PipPipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 1,703
  • Joined: 20-April 09
  • Location:Moscow, Russia

Posted 14 March 2014 - 06:22 AM

View PostMasoud Sawari, on 14 March 2014 - 05:57 AM, said:

How to create a module? I am a new.


http://www.yiiframew...n/basics.module
God is real unless declared as integer
1

#5 User is offline   Masoud Sawari 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 103
  • Joined: 24-January 14
  • Location:Iran, Khuzestan, Ahwaz

Posted 14 March 2014 - 06:58 AM

Do gii can create a new module? There are a link for generate module. can i use it?
sorry for my bad English!
0

#6 User is offline   mannu 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 84
  • Joined: 13-December 13
  • Location:Trivandrum

Posted 14 March 2014 - 07:11 AM

HiMasoud Sawari Posted Image

first create a new module(like named admin ) using gii, it will go the modules folder
Thanks ......
Manish Bagwari,
(Yii Framework Developer),
1

#7 User is offline   Masoud Sawari 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 103
  • Joined: 24-January 14
  • Location:Iran, Khuzestan, Ahwaz

Posted 14 March 2014 - 07:22 AM

View Postmannu, on 14 March 2014 - 07:11 AM, said:

HiMasoud Sawari Posted Image

first create a new module(like named admin ) using gii, it will go the modules folder


Thanks, i do that but this is the first step. What must I do then? What are the other steps to create admin module? how to limit Administrator users to access admin module?
sorry for my bad English!
0

#8 User is offline   mannu 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 84
  • Joined: 13-December 13
  • Location:Trivandrum

Posted 14 March 2014 - 09:16 AM

View PostMasoud Sawari, on 14 March 2014 - 07:22 AM, said:

Thanks, i do that but this is the first step. What must I do then? What are the other steps to create admin module? how to limit Administrator users to access admin module?


yes u can make separate login for admin, as u hv done at front end(as I think), there is also site controller, u can write your authentication rules there.

to manage the user..and its role folow this Rbac link this is very helpful......

click here
Thanks ......
Manish Bagwari,
(Yii Framework Developer),
1

#9 User is offline   Masoud Sawari 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 103
  • Joined: 24-January 14
  • Location:Iran, Khuzestan, Ahwaz

Posted 14 March 2014 - 12:50 PM

View Postmannu, on 14 March 2014 - 09:16 AM, said:

yes u can make separate login for admin, as u hv done at front end(as I think), there is also site controller, u can write your authentication rules there.

to manage the user..and its role folow this Rbac link this is very helpful......

click here


I'll try to do it but before that i need to create controllers, models and views in admin module. Thanks again for your guide.
sorry for my bad English!
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users