Yii Framework Forum: Cmenu Dinamik Menu Oluşturma - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Cmenu Dinamik Menu Oluşturma yii framework dynamic menu

#1 User is offline   efe 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 19
  • Joined: 23-January 14

Posted 13 February 2014 - 04:31 PM

Arkadaşlar Cmenu ile dynamic bir menu yazdım fakat takıldığım bi konu var.

DATABASE

Posted Image


database in gii ile modelini oluşturdum ve şu fonksiyonu yazdım


FONKSİYON

Posted Image

Cmenuye aktardım

CMENU

Posted Image

SONUÇ

Posted Image

Soru: Bu haliyle gayet güzel çalışıyo fakat ben sadece menu ve submenu ekleyebiliyorum. Submenulere de submenu eklemek istiyorum fakat beceremedim düzgün bişe yapmayı (örnek google menusunun altına analytics ve youtube diye iki tane daha yaana açılır sub menu eklemek istiyorum.)

Bi çözümünüz yolu tavsiye ederseniz çok sevicem.
0

#2 User is offline   efe 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 19
  • Joined: 23-January 14

Posted 13 February 2014 - 04:32 PM

Ek olarak superfish menu css ve java scriptlerini kullandım.
0

#3 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 141
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 14 February 2014 - 04:28 AM

Merhaba,

Tabloda Bir subMenu (boolean) alanı koyarsan işin daha da kolaylaşabilir. subMenu'ise onmouseover işlemini gerçekleştirirsin...
0

#4 User is offline   efe 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 19
  • Joined: 23-January 14

Posted 14 February 2014 - 09:13 AM

ben normalde yii kullanmaya başlamadan önce bu şekilde bir php scripti ile sonsuz alt alta menu yazdırabiliyodum ama direkt mysql e bağlanıp php sini de kendim yazıyodum
function menu_goster($parent_id=0){
        global $web_path,$glb_dil;
        $i=1;   //ilk ul icin class ve id olusturma degiskeni
	$query=mysql_query("SELECT * FROM menus WHERE dil={$glb_dil} AND parent_id = " . $parent_id) or die (mysql_error());
	
	if (mysql_num_rows($query) > 0 ) {
            
	if ($i==1){
            echo '<ul class="sf-menu" id="example">';
        }
        else{
            echo '<ul>';    
        }
            $i=2;    
		while ($row = mysql_fetch_array($query)){
                    $link = '#';
                    $yenisayfa = '';
                    if(!empty($row['yeni_sayfa']))
                        $yenisayfa = ' target="_blank" ';
                    if(!empty($row['link'])) {
                        if(preg_match('/^http/',$row['link']))
                            $link = $row['link'];
                        else
                            $link = $web_path.$row['link'];
                    } else  if(!empty($row['konu_id'])) {
                        $link = $web_path.'konu.php?dl='.$row['dil'].'&no='.$row['konu_id'];                        
                    }
		echo '<li clas="current"><a href ="'.$link.'" '.$yenisayfa.'>'.$row['menu_name'].'</a>';
		menu_goster($row['id']);
		echo '</li>';
		}
		
	echo '</ul>';
	
	}
}
?>


gibi bikaç projede kullanmıştım. (recursive fonksiyon)


bu şekilde bi çözüm var mı?
Onmouse over dan neyi kastettiğinizi anlamadım Cmenunun öle bi parametresi mi var.
0

#5 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 141
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 14 February 2014 - 10:01 AM

Daha önce benzeri bir çalışma yaptığın için aslında zorlanmaman gerek. Yapman gereken şeyler aynı. CMenu'yü incelediysen ve mantığını anladıysan daha önceki çalışma mantığın ile yola devam edebilirsin. onmouseover dan kastım submenu işlemini yapabilirsin demek istedim.
0

#6 User is offline   selo 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 54
  • Joined: 08-November 13

Posted 17 February 2014 - 08:47 AM

bknz mbmenu extension
0

#7 User is offline   efe 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 19
  • Joined: 23-January 14

Posted 18 February 2014 - 02:56 AM

View Postselo, on 17 February 2014 - 08:47 AM, said:

bknz mbmenu extension


Mbmenu ile dynamic menu yazdın mı hocam hiç?
0

#8 User is offline   efe 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 19
  • Joined: 23-January 14

Posted 25 February 2014 - 08:10 AM

sorunu çözdüm. recursive hale getirdim fonksiyonu.
takılan arkadaşlar olursa yardımcı olabilirim dynamic Cmenu ile ilgili.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users