Yii Framework Forum: Arayüz Giydirme Işlem Sırası - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Arayüz Giydirme Işlem Sırası

#1 User is offline   selo 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 54
  • Joined: 08-November 13

Posted 20 January 2014 - 04:04 PM

Mrb

Sitenin default gorunumunu elimizdeki sekle cevirmek için bir ornek var mı? yani link arıyorum.gözunuze carptıysa bi bakayım.
0

#2 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 141
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 20 January 2014 - 04:47 PM

View Postselo, on 20 January 2014 - 04:04 PM, said:

Mrb

Sitenin default gorunumunu elimizdeki sekle cevirmek için bir ornek var mı? yani link arıyorum.gözunuze carptıysa bi bakayım.


Elimizdeki şekle derken?
0

#3 User is offline   selo 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 54
  • Joined: 08-November 13

Posted 21 January 2014 - 09:57 AM

farketmez baska sekilde olur
0

#4 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 141
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 21 January 2014 - 01:26 PM

Selo,

Sorularını daha açık sorarsan sevinirim. Sanırım Layout'dan bahsediyorsun.

İstediğin görünümü layout ve view dosyalarını değiştirerek uygulayabilirsin.
0

#5 User is offline   selo 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 54
  • Joined: 08-November 13

Posted 23 January 2014 - 06:26 AM

bu tip örnekler mesela

http://www.yiiframew...-an-application
0

#6 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 141
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 23 January 2014 - 07:01 AM

Dediğim gibi layout ve viewlerini editlemen gerek...
0

#7 User is offline   Sarının Laciverti 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 31-January 14

Posted 31 January 2014 - 03:25 AM

Ben yazınızdan ve verdiğiniz örnekten fazla bir şey anlayamadım. Framework kullanmanın faydalarını bir çok web sitesinde okuyorum. Örneğin kendi hazırladığım bir site ara yüzü var ve bu ara yüzün de bir yönetici ara yüzü mevcut. Ben bu yönetici bölümünde sitede belirlediğim belirli alanları kullanabiliyorum, aynı joomlada olduğu gibi başlık, gövde üst, sol, sağ, içerik, içerik gövde üst, içerik gövde orta, içerik gövde alt, gövde alt ve footer gibi alanlar belirledim. Web sitesi açılırken açılan sayfada hangi modüllerin bulunduğunu hangi site alanlarının aktif olduğuna bakıp ona göre divleri yeniden yazıp sayfayı ekrana öyle basıyor. Yii ile bu olayı gerçekleştirme imkanımız olabilir mi acaba? Eğer olabilir derseniz bu projem için çok büyük bir vakit tasarrufu sağlayacak.
0

#8 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 141
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 31 January 2014 - 06:39 AM

Bildiğim kadarıyla Yii'de code edit yapmadan joomlada olduğu gibi bir theme yükleyerek görünüm değiştirilmiyor.

Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltirler.
0

#9 User is offline   Yahya Sönmez 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 47
  • Joined: 26-October 11
  • Location:Ankara

Posted 02 February 2014 - 05:05 PM

Merhaba Arkadaşlar.

konuyla ilgili olarak daha önce post ettiğim yazılarımın linklerini paylaşayım.

http://www.yiiframew...animi-hakkinda/

http://www.yiiframew...5-render-olayi/

konularda anlaşılmayan bir yer varsa veya sormak istediğiniz bir şeyler olduğunda ilgili konunun devamında gerekli açıklamaları elimden geldiğince devam ettirebilirim.

iyi çalışmalar.
~ α ѕєηισя ѕoғтwαяє dє√єʟσρєя ~
0

#10 User is offline   Remark 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 6
  • Joined: 03-February 14

Posted 03 February 2014 - 04:14 PM

Dökümanı türkçeleştirme operasyonuna başlasak?
0

#11 User is offline   Cihan Ozturk 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 39
  • Joined: 02-June 10
  • Location:İstanbul

Posted 06 February 2014 - 06:24 PM

View PostMcQueen, on 31 January 2014 - 06:39 AM, said:

Bildiğim kadarıyla Yii'de code edit yapmadan joomlada olduğu gibi bir theme yükleyerek görünüm değiştirilmiyor.

Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltirler.



Aslında yii sadece temel yapıyı veriyor. Eğer siz tema yükleme işlemi gibi bir şey istiyorsanız bu yapıyı fonksiyonları oluşturmanız gerekir. tabi yii ile hangi uygulamayı geliştirdiğinize bağlı blog , e-ticaret gibi uygulamar. Bunlarda öncelikle sistemi siz tasarlayıp düzenlemeniz gerekiyor.

Kısaca isterseniz yii kullanarak bir wordpress magento yapabilirsiniz.:-)

ufak bir çalışmam olmuştu bunun için fırsat bulursam yüklerim.
0

#12 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 141
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 07 February 2014 - 03:02 AM

View PostCihan Ozturk, on 06 February 2014 - 06:24 PM, said:

Aslında yii sadece temel yapıyı veriyor. Eğer siz tema yükleme işlemi gibi bir şey istiyorsanız bu yapıyı fonksiyonları oluşturmanız gerekir. tabi yii ile hangi uygulamayı geliştirdiğinize bağlı blog , e-ticaret gibi uygulamar. Bunlarda öncelikle sistemi siz tasarlayıp düzenlemeniz gerekiyor.

Kısaca isterseniz yii kullanarak bir wordpress magento yapabilirsiniz.:-)

ufak bir çalışmam olmuştu bunun için fırsat bulursam yüklerim.


İşte arkadaşın bahsettiğide buydu. Yapıyı kendin oluşturmadan, bir plugin yükler gibi görünümü değiştirmek istemiş.

Olsaydı iyiydi aslında :)
0

#13 User is offline   Yahya Sönmez 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 47
  • Joined: 26-October 11
  • Location:Ankara

Posted 12 February 2014 - 04:51 AM

Merhaba Arkadaşlar,

Yii Framework te temaları (her sistemde olduğu gibi) önceden oluşturduktan sonra (örneğin 10 tane temamız olsun tema1, tema2,.. tema10) Yii::app()->theme değiştirerek istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz.
..
Yii::app()->theme=$model->TEMA-ADI;
..


işin özü plugin yükler gibi temayı yükleyip yüklediği temayı seçerek görünümü değiştirmek mümkün.

temalarla ilgili detaylı bilgi içeren bir yazı yazmak isterdim ama malesef yeterli vakit bulamıyorum.
~ α ѕєηισя ѕoғтwαяє dє√єʟσρєя ~
0

#14 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 141
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 12 February 2014 - 06:47 AM

View PostYahya Sönmez, on 12 February 2014 - 04:51 AM, said:

Merhaba Arkadaşlar,

Yii Framework te temaları (her sistemde olduğu gibi) önceden oluşturduktan sonra (örneğin 10 tane temamız olsun tema1, tema2,.. tema10) Yii::app()->theme değiştirerek istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz.
..
Yii::app()->theme=$model->TEMA-ADI;
..


işin özü plugin yükler gibi temayı yükleyip yüklediği temayı seçerek görünümü değiştirmek mümkün.

temalarla ilgili detaylı bilgi içeren bir yazı yazmak isterdim ama malesef yeterli vakit bulamıyorum.


Merhaba Yahya,

Yii'de anlayamadığım tek şey tema kullanımı... plug'in yükler gibi demişsin ama ayrı ayrı viewler oluşturmak gerekmiyormu?
0

#15 User is offline   selo 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 54
  • Joined: 08-November 13

Posted 22 September 2014 - 02:56 AM

bu başlık bence biraz zenginleşip en üste zımbalanabilir. cok muhim bir konu.
0

#16 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 141
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 23 September 2014 - 05:23 PM

View Postselo, on 22 September 2014 - 02:56 AM, said:

bu başlık bence biraz zenginleşip en üste zımbalanabilir. cok muhim bir konu.


Şu sıralar biraz vaktim var. Buna güvenerek konuları toparlamak adına formda bir kaç değişiklik yapmayı planlıyorum.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users