Yii Framework Forum: Yii - Nie Startuje - Biała Strona. - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Yii - Nie Startuje - Biała Strona. Rate Topic: -----

#1 User is offline   extremesoft 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 26-November 13

Posted 26 November 2013 - 02:53 AM

Witam

Mam pewien problem , po przeniesieniu aplikacji na nowy serwer VPS - Yii nie startuje , brak błędu jedynie czysta biała strona. Scieżki konfiguracyjne poprawne.

Proszę o wsparcie gdzie może leżeć problem. Czy ktoś się już spotkał z podobną sytuacją ?


Dodam że wersje demo z defult Yii odpalają.

Pozdrawiam
0

#2 User is offline   .viktor. 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 88
  • Joined: 25-August 10
  • Location:Sokołów Podlaski, Poland

Posted 26 November 2013 - 03:06 AM

Witam
1. po przeniesieniu na nowy serwer sprawdź prawa do katalogu /assets i do katalogu /protected/runtime powinny mieć prawo do zapisu (755)
2. w runtmie trzymane są dane aplikacji, więc jeżeli pkt 1 jest ok, wywaliłbym wszystko z runtmia i asseta.
3. Włącz wyświetlanie błędów w index.php, jeżeli masz dostęp do shela sprawdź logi z apacha,

daj znać jak poszło :)
0

#3 User is offline   extremesoft 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 26-November 13

Posted 26 November 2013 - 03:52 AM

View Post.viktor., on 26 November 2013 - 03:06 AM, said:

Witam
1. po przeniesieniu na nowy serwer sprawdź prawa do katalogu /assets i do katalogu /protected/runtime powinny mieć prawo do zapisu (755)
2. w runtmie trzymane są dane aplikacji, więc jeżeli pkt 1 jest ok, wywaliłbym wszystko z runtmia i asseta.
3. Włącz wyświetlanie błędów w index.php, jeżeli masz dostęp do shela sprawdź logi z apacha,

daj znać jak poszło :)



Dzięki za szybka odpowiedź.

Twoje informację okazały się pomocne w kwesti poprawnego wyświtlania oraz rozruchu aplikacji.
Za co wielkie dzięki.

Główną przyczyną okazały sie jednak błędne dane połączenia z bazą.
Dziwi mnie tylko fakt iż nie otrzymałem żadnego błędu , choć uruchomiony jest debug.
Aplikacja moim zdaniem o ile pamiętam i tak powina wystartować z informacją o braku połączenia.


Pozdrawiam.
0

#4 User is offline   nineinchnick 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 622
  • Joined: 12-September 11
  • Location:Bialystok, Poland

Posted 26 November 2013 - 10:47 AM

Najwidoczniej masz wyłączone wyświetlanie błędów PHP. Sprawdź, czy zalogowało coś do error loga serwera http i/lub loga aplikacji.
Don't be a dick.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users