Yii Framework Forum: Bootstrap.widgets.tbgridview Z Filtrem Wielokrotnego Wyboru - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Bootstrap.widgets.tbgridview Z Filtrem Wielokrotnego Wyboru Rate Topic: -----

#1 User is offline   Jarek 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 06-May 13

Posted 24 November 2013 - 09:51 AM

Witam,

Wyświetlam na stronie dane z tablicy w formie bootstrap.widgets.TbGridView, chciałbym dodać możliwość wyboru(filter) w nagłówku kolumn pozwalający wybrać kilka ograniczeń (coś w stylu ext.EchMultiselect.EchMultiselect) jak to połączyć?

Pozdrawiam
Jarek
0

#2 User is offline   Jarek 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 06-May 13

Posted 25 November 2013 - 09:11 AM

Zrobiłem to tak:
$this->widget('bootstrap.widgets.TbGridView', array(
    'id' => 'lista',
    'dataProvider' => Wojewodztwa::model()->search(),
    'filter' => Wojewodztwa::model(),
    'columns' => array(        
        array(
            'name' => 'nazwa',            
            'filter' => $this->widget('ext.EchMultiselect.EchMultiselect',array(
                'model'=> Wojewodztwa::model(),
                'dropDownAttribute' => 'nazwa',
                'data' => $data,
                'options' => array('noneSelectedText'=>'' . Yii::t('EchMultiSelect.EchMultiSelect','Wybierz woj') . '','checkAllText' => Yii::t('EchMultiSelect.EchMultiSelect','Zaznacz wszystko'),'header' => Yii::t('EchMultiSelect.EchMultiSelect', 'Wybierz wojewodztwo'),'buttonWidth' => 200,'minWidth' =>250, 'ajaxRefresh' => true),// 
            ),
            true
          ),
          'value' => '$data->nazwa',
          ),
        //druga kolumna
         array(
            'name' => 'id',            
            'filter' => $this->widget('ext.EchMultiselect.EchMultiselect',array(
                'model'=> Wojewodztwa::model(),
                'dropDownAttribute' => 'id',
                'data' => $data2,
                'options' => array('selectedText' =>Yii::t('EchMultiSelect.EchMultiSelect','Wybierz'),'noneSelectedText'=>'-' . Yii::t('EchMultiSelect.EchMultiSelect','Wybierz') . '-','checkAllText' => Yii::t('EchMultiSelect.EchMultiSelect','Zaznacz wszystko'),'header' => Yii::t('EchMultiSelect.EchMultiSelect', 'Wybierz wojewodztwo'),'buttonWidth' => 100,'minWidth' =>250,'ajaxRefresh' => true),
            ),
            true
          ),
          'value' => '$data->id',
          ),
    ),    



i działa
0

#3 User is offline   Jarek 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 06-May 13

Posted 27 November 2013 - 08:32 AM

Mam jeszcze problem z uchwyceniem wyboru przez użytkownika niby w konsoli widzę że jest parametr GET Wojewodztwa[id][] 3 próbuje go złapać tak:
if (isset($_GET['Wojewodztwa']['nazwa'][]))
           echo('Ok jest dobrze!!!'); 


lecz nie jest ustawiona metoda $_GET. Jak złapać ten parametr?
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users