Yii Framework Forum: Post Verilerinin Hepsini Tek Seferde Almak - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Post Verilerinin Hepsini Tek Seferde Almak $_POST verileri

#1 User is offline   Shekercasanova 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 4
  • Joined: 23-November 13

Posted 23 November 2013 - 01:26 PM

Merhaba Arkadaslar,

Yii framework konusunda yeniyim.

    public function actionAyarUpdate(){

        $siteadres      =   Yii::app()->request->getPost('Site_Adres');
        $siteaciklama   =   Yii::app()->request->getPost('Site_Aciklama');
        $sitebaslik     =   Yii::app()->request->getPost('Site_Baslik');
        $siteanahtar    =   Yii::app()->request->getPost('Site_Anahtar');
        $sitedurum      =   Yii::app()->request->getPost('Site_Durum');
        $sitemail       =   Yii::app()->request->getPost('Site_Mail');
        $sitegoogle     =   Yii::app()->request->getPost('Site_Google');
        $post = Ayarlar::model()->findByPk(1);
        $post->Site_Adres = $siteadres;
        $post->Site_Aciklama = $siteaciklama;
        $post->Site_Baslik = $sitebaslik;
        $post->Site_Anahtar=$siteanahtar;
        $post->Site_Durum=$sitedurum;
        $post->Site_Mail=$sitemail;
        $post->Site_Google=$sitegoogle;
        $post->save();
        $guncel = $post->save();


// geldigi actiona yada sayfaya yonlenmeli


    }



Post verilerini kullandigim bir formdan bu sekilde alip guncelletebildim. ancak bu konunun daha kisa ve guvenilir bir versiyonunun yii de oldugunu dusunuyorum.
Aydinlatirsaniz sevinirim.

Save yaptiktan sonra geldigi yere yonlenmesi icinde bir redirect olmali denedim ama bulamadim yardimci olursaniz sevinirim.
0

#2 User is offline   Umut Gundogdu 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 104
  • Joined: 27-November 08
  • Location:Ankara

Posted 23 November 2013 - 02:21 PM

$post = Ayarlar::model()->findByPk(1);
$post->attributes=$_POST['Site'];
if($post->save()){
$this->redirect(array('view','id'=>$post->id));
}
0

#3 User is offline   Shekercasanova 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 4
  • Joined: 23-November 13

Posted 23 November 2013 - 02:25 PM

View Postumutau, on 23 November 2013 - 02:21 PM, said:

$post = Ayarlar::model()->findByPk(1);
$post->attributes=$_POST['Site'];
if($post->save()){
$this->redirect(array('view','id'=>$post->id));
}



Cevap icin tesekkurler $_POST['Site']; kisminda bulunan Site tam olarak nedir?

Form id

Submit name

Form name

bu kismi cozemedim.
0

#4 User is offline   Yahya Sönmez 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 49
  • Joined: 26-October 11
  • Location:Ankara

Posted 25 November 2013 - 02:28 AM

$_POST['Site'] : Site isimli modelinizin ismidir.

yani /protected/models/Site.php dosyanız.

burada yapmanız gereken database de site isimli tablo oluşturmalısınız ya da Site.php içerisinde kendi config tablonuzun ismini belirtmelisiniz.

public function tableName() {
        return 'AYARLARINIZIN OLDUĞU TABLO İSMİ';
    }

her iki şekilde de kullanabilirsiniz ama doğru olanı model ismiyle tablo isminin aynı olmasıdır.

kodu şu şekilde güncelleyebilirsiniz.
$post = Ayarlar::model()->findByPk(1);
$post->attributes=$_POST['Ayarlar'];
if($post->save()){
$this->redirect(array('view','id'=>$post->id));
} 

~ α ѕєηισя ѕoғтwαяє dє√єʟσρєя ~
0

#5 User is offline   Shekercasanova 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 4
  • Joined: 23-November 13

Posted 25 November 2013 - 02:39 AM

View PostYahya Sönmez, on 25 November 2013 - 02:28 AM, said:

$_POST['Site'] : Site isimli modelinizin ismidir.

yani /protected/models/Site.php dosyanız.

burada yapmanız gereken database de site isimli tablo oluşturmalısınız ya da Site.php içerisinde kendi config tablonuzun ismini belirtmelisiniz.

public function tableName() {
        return 'AYARLARINIZIN OLDUĞU TABLO İSMİ';
    }

her iki şekilde de kullanabilirsiniz ama doğru olanı model ismiyle tablo isminin aynı olmasıdır.

kodu şu şekilde güncelleyebilirsiniz.
$post = Ayarlar::model()->findByPk(1);
$post->attributes=$_POST['Ayarlar'];
if($post->save()){
$this->redirect(array('view','id'=>$post->id));
} 




Ilginiz icin tesekkur ederim aslinda model ismi oldugunu buradaki bilgilere bakarak cikardim ancak veritabaninda tablo ismini ayarlar olarak girmisim dosya ismi Ayarlar.php olmasina ragmen. Bu sekilde deneyecegim. Tesekkurler.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users