Yii Framework Forum: Yii Booster I Okno Z Tab? - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Yii Booster I Okno Z Tab? Rate Topic: -----

#1 User is offline   Jarek 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 06-May 13

Posted 09 October 2013 - 02:31 AM

Witam,
Wrzuciłem rozszerzenie booster do projektu yii/extension, chciałbym klikając na tabelkę aby pojawiła się okno modalne, okno się pojawia ale nie można go zamknąć, poniżej widok index.php:

<code>
<!-- View Popup -->
<div id="myModal" class="modal hide">
<div class="modal-header">
<button class="close" data-dismiss="modal">&times;</button>
<h3>Title</h3>
</div>
<div class="modal-body">
<div id="modalContent" style="display:none;">

</div>
</div>
<div class="modal-footer">
<a href="#" class="btn btn-info" data-dismiss="modal" >Close</a>
</div>
</div>
<!-- View Popup ends -->
</code>

oraz metoda wywołująca okno:
<code>
<script>

$('table tbody td').click(function()
{
var data = "nazwa=" + ($(this).text());
$.ajax({
cache: false,
type: 'POST',
url: "<?php echo $this->createUrl('site/viewOkno') ?>",
data: data,
success: function(data)
{
$('#myModal').show();
$('#modalContent').show().html(data);
}
});
});

</script>
</code>

a w kontrolerze SiteController mam metodę:

<code>
public function actionViewOkno()
{
$dana = $_POST['nazwa'];
$this->renderPartial('view'); //ok
}
</code>

chciałbym w oknie wykorzystać bootstrap.widgets.TbTabs, robię to w oddzielnym widoku view.php ale nie mogę wybrać dowolnego tabs, widzę tylko aktywne tabs i brak reakcji na zmiane na oknie:
<code>
<?php $this->widget('bootstrap.widgets.TbTabs', array(
'type'=>'tabs',
'tabs'=>array(
array('label'=>'Zagłosuj', 'content'=> 'Tab1'),
array('label'=>'Dostosuj ranking','content'=>'Cos tam','active'=>true),
array('label'=>'Pokaż miejsce'),
),
))
?>
</code>

Jak rozwiązać ten problem z oknem modalnym?Przeczytałem kilka tutoriali odnośnie okien i tabs ale nie znalazłem rozwiązania,czy może użyć innego rozszerzenia?

Pozdrawiam
Jarek
0

#2 User is offline   aztech 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 206
  • Joined: 12-December 08
  • Location:Poland

Posted 10 October 2013 - 02:11 AM

Zastosuj rozwiązanie opisane tutaj: http://stackoverflow...-confirm-to-url
Jeżeli korzystasz z Yii Boostera, to gotowca masz na stronie projektu, http://yiibooster.cl...view/modal.html


I'm not complete idiot... some parts are missing!
0

#3 User is offline   Jarek 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 06-May 13

Posted 10 October 2013 - 04:35 AM

Dzięki za odpowiedź już jestem bliski rozwiązana tylko że przeszedłem na zwykłe okna(prawdopodnie coś mam źle ustawione w aplikacji że nie korzysta w pełni z yii-boostera) i chciałbym do zii.widgets.jui.CJuiDialog przesłać parametr, robię to tak:
$("#dialog-animation").data('nazwa1', 'cos').dialog("open");

ale nie wiem jak złapać ten parametr w oknie np:
$zmienna = data['nazwa1'];

nie działa. Jak złapać taką zmienna?

Pozdrawiam
Jarek
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users