Yii Framework Forum: Yii2 Debugger In Action - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Yii2 Debugger In Action

#1 User is offline   samdark 

  • Having fun
  • Yii
  • Group: Yii Dev Team
  • Posts: 3,308
  • Joined: 17-January 09
  • Location:Russia

Posted 08 July 2013 - 05:43 PM


Yii 1.1 Application Development Cookbook

Enjoying Yii? Star us at github: 1.1 and 2.0.
4

#2 User is offline   Rodrigo Coelho 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 664
  • Joined: 05-August 10
  • Location:Rio de Janeiro, Brazil

Posted 08 July 2013 - 06:05 PM

Awesome! Congratulations and thanks for the great work!
0

#3 User is offline   Wanderson 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 69
  • Joined: 20-February 09
  • Location:Rio de Janeiro, Brazil

Posted 08 July 2013 - 08:17 PM

This is great.


Posted Image
0

#4 User is offline   Jaggi 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 90
  • Joined: 05-September 11

Posted 10 July 2013 - 04:52 AM

Just looking at the SQL tab, looks like the SQL outputted is the query before it runs through the placeholders so you don't actually get the query as its run. This would be a huge issue if this is the case as its very often that these queries are copied into a sql admin tool to play around with.

Also at the risk of repeating features that might already be in progress (might be worth posting a list), It would be nice to see variables in yii->app() (e.g. config options loaded) and also all views/partials loaded. These might be on the configuration page but you didn't show that in the video.

Basically porting over the features from yii-debug-toolbar would be great start ;)

If I've got this wrong just ignore me :rolleyes:.Great work so far.
See my development site @ www.CodeTheInter.net (BETA)

Posted Image Posted Image

Quote

If you make it idiot proof, they'll build a better idiot
0

#5 User is offline   Ben 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 266
  • Joined: 15-March 09

Posted 10 July 2013 - 06:03 AM

Another idea for an improvement: Keep the currently active tab open when browsing through latest requests. Don't reset the view to "Request" every time.
Don't like ads in my sig...
1

#6 User is offline   qiang 

  • Yii Project Lead
  • Yii
  • Group: Yii Dev Team
  • Posts: 5,871
  • Joined: 04-October 08
  • Location:DC, USA

Posted 10 July 2013 - 10:20 AM

@Jaggi: I just fixed the SQL display. Could you please summarize the missing features?

@Ben: done.
1

#7 User is offline   jellysandwich 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 86
  • Joined: 03-May 11

Posted 11 July 2013 - 05:46 PM

How difficult is it to extend/style the debugger? I prefer something more compact than the default full-screen style.
0

#8 User is offline   qiang 

  • Yii Project Lead
  • Yii
  • Group: Yii Dev Team
  • Posts: 5,871
  • Joined: 04-October 08
  • Location:DC, USA

Posted 11 July 2013 - 10:45 PM

You can use the theming feature in Yii 2 which allows you to replace any view file with your own version.
0

#9 User is offline   schmunk 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 566
  • Joined: 02-November 08
  • Location:Stuttgart, Germany

Posted 14 July 2013 - 07:53 AM

Very nice, I updated my Admin-Panel a few days ago, also located at the bottom ;)
It's available in the frontend and backend.

Could we get a component in Yii2, where you can register/add additional menu items?


Posted Image
Phundament - Yii Application Boilerplate with composer support
Fork on github

Follow phundament on Twitter

DevSystem: Mac OS X 10.7 - PHP 5.3 - Apache2 - Yii 1.1 / trunk - Firefox or Safari
0

#10 User is offline   Onman 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 175
  • Joined: 26-December 09
  • Location:The Netherlands

Posted 19 July 2013 - 05:14 AM

How do I use this debug module?
I've added the module in my config file, but when I choose the route 'debug' it complains about a missing tag parameter. But how or where do I get this tag?
0

#11 User is offline   CeBe 

  • Advanced Member
  • Yii
  • Group: Yii Dev Team
  • Posts: 469
  • Joined: 16-July 10
  • Location:Berlin. Germany

Posted 19 July 2013 - 06:51 AM

Onman: check out basic app config: https://github.com/y...nfig/web.php#L6
it is added as a module and also put in preload.
0

#12 User is offline   Onman 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 175
  • Joined: 26-December 09
  • Location:The Netherlands

Posted 21 July 2013 - 01:46 PM

View PostCeBe, on 19 July 2013 - 06:51 AM, said:

Onman: check out basic app config: https://github.com/y...nfig/web.php#L6
it is added as a module and also put in preload.


Thanks! I overlooked the preload config.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users