Yii Framework Forum: Przycisk Submit [Przekierowanie Na Akcje] - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Przycisk Submit [Przekierowanie Na Akcje] Rate Topic: -----

#1 User is offline   kopecldz 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 86
  • Joined: 20-February 13

Posted 20 May 2013 - 07:36 AM

Witam, mam pewien problem, potrzebuje przycisku "submit" który po wciśnięciu w widoku, przekieruje mnie na daną akcję którą chcę.

Problem jest w tym że nie chcę przycisku "Yii" typu "CHtml::Button" tylko "<input type="submit">"
Który po kliknięciu przerzuci mi do danej akcji dla danego kontrolera.

Jak to ugryźć?
0

#2 User is offline   Baranek 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 38
  • Joined: 19-July 11

Posted 20 May 2013 - 07:40 AM

masz kilka mozliwosci,

ale wysylasz jakies dane czy cos? Jesli tak mozesz w kontrolerze zrobic
$this->redirect('adres')

po dodaniu danych czy co tam robisz. Mozesz javascrptem przekierowac. Jesli nie ma to nic wykonywac to czego nie moze byc linkiem?
0

#3 User is offline   kopecldz 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 86
  • Joined: 20-February 13

Posted 20 May 2013 - 07:45 AM

Kwestura jest taka.

Przesyłam tym przyciskiem dane do kontrolera w którym jest akcja, i ona wrzuca mi do bazy dane .

Ale mam walidacje przed przyciskiem submit, po stronie Jquery. I dopiero możliwość przesłania danych po przycisku "Submit" pozwala wysłać dane. Tylko przycisk "Submit" wysyła w kosmos dane, a ja potrzebuje do kontrolera danego.

a:
$this->redirect('adres')


Musiał by i tak iść po jakimś przekierunkowaniu w kontrolerze.
0

#4 User is offline   mirunho 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 170
  • Joined: 19-December 12
  • Location:Gdansk, Poland

Posted 20 May 2013 - 08:24 AM

Rozumiem ze dane z formularza (CActiveForm) ? Dlaczego wysyla te dane w kosmos ?
Jezeli uzywasz CActiveForm to mozesz zdefiniowac akcje:
'action' => Yii::app()->createUrl('contr/action')


To czy uzyjesz "CHtml..." czy "<input type="submit">" nie ma znaczenia bo to jest dokladnie to samo :D
Mozesz tez submita zrobic ajaxowo i na success, chociaz z tego co napisales ja juz nie wiem czy potrzebujesz wogole redirecta.
0

#5 User is offline   kopecldz 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 86
  • Joined: 20-February 13

Posted 20 May 2013 - 09:16 AM

Tak masz racje to jest to samo, problem w tym, że nawet gdy mam zdefiniowane w "main" layoucie scieżke do biblioteki JQ, + do skryptu , to wypluwa mi że nie mam obiektu w bibliotece "tej pierwszej, nie tej do skryptu" <-- pomija tą bibliotekę wtedy jak daje "chtml::button"
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users