na wstępie chciałbym przywitać całą polską społeczność Yii, jestem nowym użytkownikiem i mam nadzieje, że będę mógł dołożyć do projektu pare swoich cegiełek.
----GORZKIE ŻALE----
Jedyny FW na jakim pracowałem i miałem styczność to CodeIgniter. Mimo tego zrozumienie Yii, zwłaszcza w mojej sytuacji sprawia mi pewne trudności. Zostałem wrzucony do projektu, który został ukończony w ok. 60%. Muszę sprawić aby wszystko działało, a z Yii żadnego kontaktu wcześniej nie miałem. Aby nie wyszło, że są to same gorzkie żale, przyznam że dzięki temu mam przyjemność zapoznać się z frameworkiem i wcale z tego powodu nie płacze
---------------------
---PROBLEM---
Zaczynając od prostych rzeczy, chciałbym zedytować pare plików css, ponieważ tego wymaga moje pierwsze zadanie. Pliki css znajdują się w folderze yiiroot/css. Przy tworzeniu nowego pliku i dołączaniu go do sekcji nagłówkowej zmiany są widoczne, jednak przy edycji już istniejących arkuszy na serwerze - żadne modyfikacje nie przynoszą skutku. Istnieją jako kod w plikach, ale nie widać żadnych rezultatów w przeglądarce. Zakładam(chyba słusznie), że sprawę psują assety. Na początku myślałem, że proste usunięcie zawartości tego folderu powinno załatwić sprawę. Niestety rozczarowałem się i nadal stoję w miejscu.
Czy ktoś uprzejmy mógłby mi wskazać gdzie jest błąd w moim rozumowaniu, ewentualnie wytłumaczyć zasadę działania Yii w takich przypadkach? W pliku css dana klasa jest zawarta, tak samo w strukturze, jednak style nie są aprobowane przez przeglądarke. Dodam, że żadnych literówek, błędnych deklaracji itp. nie ma. Przejrzałem materiał dostępny w internecie, jednak nadal nie mogą popradzić sobię z tym problemem.
Pozdrawiam, MHuh

Help