Yii Framework Forum: Site/index' Den Div Içine Başka Controlden Sayfa Çağırma? - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Site/index' Den Div Içine Başka Controlden Sayfa Çağırma?

#1 User is offline   delete10 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 30
  • Joined: 09-May 12

Posted 28 December 2012 - 04:34 AM

arkadaşlar merhaba

site/index view dosyamın içinde

<div class="kullanicilar">


</div>



bu div içine KullanicilarControllerin/index ni include etmem göstermem gerekiyor nasıl yaparım ?
0

#2 User is offline   Yahya Sönmez 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 41
  • Joined: 26-October 11
  • Location:Ankara

Posted 28 December 2012 - 07:05 AM

Merhaba @delete10,

yanlış anlamadıysam; aşağıda verdiğim örneği inceledikten sonra, kodlarınızı aşağıdaki şekilde uyarlayabilirsiniz.

controller/SiteController içerisi
..
public function actionIndex(){

$dataList='site controller bilgileriniz';

$kullaniciList = Kullanici::model()->findAll();  // kullanici tablonuzdaki tüm bilgiler

$this->render('index',array('dataList'=>$dataList,'kullaniciList'=>$kullaniciList));

}
..


view/site/index içerisi
<div class="kullanicilar">
<?php 
foreach($kullaniciList as $kullanici){
  echo $kullanici->name;
  echo $kullanici->attribute2;
  echo $kullanici->attribute3;
}
?>
</div>


iyi çalışmalar.
~ α ѕєηισя ѕoғтwαяє dє√єʟσρєя ~
0

#3 User is offline   delete10 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 30
  • Joined: 09-May 12

Posted 07 January 2013 - 04:32 AM

merhaba yahya yapmak istediğim sqlden gelen verileri göstermek değil. Action içinde action gösterme. actionIndex içindeki divde actionDestek göstermek mesala. iframe ile gösterebilirim ama iframe kullanmakdan çözmek gerekiyor bunu.
0

#4 User is offline   delete10 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 30
  • Joined: 09-May 12

Posted 07 January 2013 - 04:40 AM

sanırım çözdüm. Sizlerle paylaşmak istedim

//controller
public function partialindex(){
    $this->renderPartial('index');
}



//view

<div class="index">

<?PHP SiteController::partialindex()?>

</div>


0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users