Yii Framework Forum: Ckeditor Doesn't Do Well With Table - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Ckeditor Doesn't Do Well With Table Rate Topic: -----

#1 User is offline   Trinh Duy Hung 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 73
  • Joined: 26-October 12

Posted 04 December 2012 - 06:25 AM

Hello everybody!

I'm using CKEditor to create content of my page.

I realize that CKEditor doesn't do well on table. I mean (look at picture below), I can't resize column'width to fit well the text inside. So the table look quite big than needed.

Attached File  ckeditor.PNG (19.81K)
Number of downloads: 7

So question here is: is there a way to avoid this unpleasurable behavior. Do you recommend something better instead of CKEditor. Just because there are many tables in my page view.

Thank you for your time!
0

#2 User is offline   robregonm 

  • Expert Yii Developer
  • PipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 594
  • Joined: 30-July 09
  • Location:Colombia

Posted 04 December 2012 - 11:39 AM

Hi Trinh,
Two things:
1. Are you using an extension for creating ckeditor? or are you creating manually?
2. If you are using a certain extension, please post to the creator of the extension. Otherwise, could you please post more details about the bug. It is not clear enoght of what is going on (at least for me).

Regards.
Ricardo Obregón

YiiFramework en Español - http://yiiframework.co/ - http://yiiframeworkenespanol.org/ - Yii Code Generator for Bootstrap
http://obregon.co/ - https://1server.co/
PHP 5.5+, nginx 1.7, MySQL(MariaDB & PerconaDB), PostgreSQL 9, Yii 2, CanJS
Follow me: @robregonm & @obregonco & @1ServerCo.
0

#3 User is offline   Trinh Duy Hung 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 73
  • Joined: 26-October 12

Posted 04 December 2012 - 08:31 PM

View Postrobregonm, on 04 December 2012 - 11:39 AM, said:

Hi Trinh,
Two things:
1. Are you using an extension for creating ckeditor? or are you creating manually?
2. If you are using a certain extension, please post to the creator of the extension. Otherwise, could you please post more details about the bug. It is not clear enoght of what is going on (at least for me).

Regards.

I'm using CKeditor as an extension and this is the way I'm using it
            <?php $this->widget('application.extensions.fckeditor.FCKEditorWidget',array(
                'model'     =>  $model,
                'attribute' => 'hotel_promotion_info',
                'height'    =>  '600px',
                'width'     =>  '100%',
                'fckeditor' =>  dirname(Yii::app()->basePath).'/fckeditor/fckeditor.php',
                'fckBasePath' => Yii::app()->baseUrl.'/fckeditor/')
            ); ?>

I've followed the instruction here.

The problem is it's very difficult to adjust the column's width. In MS Word you can adjust every column's width. Here with CKeditor you can just adjust the width of whole table. Very often the width of every column on the website looks bigger than it when we're editing.
Here is the picture in editor mode: (first I created table from MSWord editor than copied to CKEditor)
Attached File  table1.PNG (36.92K)
Number of downloads: 2
Here is the picture of that table in website after I published it. It looks bigger too much.
Attached File  table2.PNG (9.89K)
Number of downloads: 2

Now another problem. The table created from CKEditor has no border (even I chosen border size)
Please see the difference in 2 pictures below:
Attached File  table3.PNG (32.86K)
Number of downloads: 2
Attached File  table4.PNG (2.62K)
Number of downloads: 1
That is it.

Thank you for replying!
Regards
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users