Yii Framework Forum: How To Run Giix ? - Yii Framework Forum

Jump to content

  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

How To Run Giix ? Rate Topic: -----

#1 User is offline   hameedhamdani 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 82
  • Joined: 20-October 12
  • Location:Islambad,Pakistan

Posted 19 November 2012 - 06:51 AM

Dear all members,
i have instatlled the giix.but its not running .Gii runs like localhost/.../index.php/r=gii but how to run the Giix ??
plz help

thanks
0

#2 User is offline   Rodrigo Coelho 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 665
  • Joined: 05-August 10
  • Location:Rio de Janeiro, Brazil

Posted 19 November 2012 - 10:29 AM

The giix generators are on the Gii page. Please check the readme file for instructions.
0

#3 User is offline   hameedhamdani 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 82
  • Joined: 20-October 12
  • Location:Islambad,Pakistan

Posted 20 November 2012 - 01:19 AM

View PostRodrigo Coelho, on 19 November 2012 - 10:29 AM, said:

The giix generators are on the Gii page. Please check the readme file for instructions.

my code for main.php
'import'=>array(
'application.models.*',
'application.components.*',
),
'gii' => array(
'class' => 'system.gii.GiiModule',
'password'=>'.......',
'generatorPaths' => array(
'ext.giix.generators', // giix generators
),
),
'components'=>array(
'ext.giix.components.*',
'messages' => array ( // giix messages directory,giix is and extension.
'extensionBasePaths' => array(
'ext.giix.messages', // giix messages directory.
),
),
),
it run Only gii not the generators??plz help in config file.
thanks
0

#4 User is offline   Rodrigo Coelho 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 665
  • Joined: 05-August 10
  • Location:Rio de Janeiro, Brazil

Posted 20 November 2012 - 02:28 AM

I'm sorry for confusing you sending you the wrong file for reference. Please check the instruction files on your downloaded package for instructions. The changes you need to do:

View Posthameed, on 20 November 2012 - 01:19 AM, said:

'components'=>array(
'ext.giix.components.*',
'messages' => array ( // giix messages directory,giix is and extension.
'extensionBasePaths' => array(
'ext.giix.messages', // giix messages directory.
),
),
),


The line 'ext.giix.components.*', shouln't be under "components", but under "import". Check the step 3 of the install file.

The messages configuration has extra requirements and is available only on the development version (the file I mistankenly sent you). You can remove the entire "messages" array.

Please let me know if it works with these changes.
0

#5 User is offline   hameedhamdani 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 82
  • Joined: 20-October 12
  • Location:Islambad,Pakistan

Posted 20 November 2012 - 04:45 AM

View PostRodrigo Coelho, on 20 November 2012 - 02:28 AM, said:

I'm sorry for confusing you sending you the wrong file for reference. Please check the instruction files on your downloaded package for instructions. The changes you need to do:



The line 'ext.giix.components.*', shouln't be under "components", but under "import". Check the step 3 of the install file.

The messages configuration has extra requirements and is available only on the development version (the file I mistankenly sent you). You can remove the entire "messages" array.

Please let me know if it works with these changes.

thanks for your reply..i updated my code as per your settings.

my new changes as per your updates, but only Gii run wity yii code generators not the giix ?

'import'=>array(
'application.models.*',
'application.components.*',
'application.vendors.*', //file for bcrypt of password in client.php
'ext.giix.components.*', // giix components ,giix is and extension.
),


'modules'=>array(
'gii'=>array(
'class'=>'system.gii.GiiModule',
'password'=>'123456789',
'generatorPaths' => array(
'ext.giix.generators', // giix generators
),
// If removed, Gii defaults to localhost only. Edit carefully to taste.
'ipFilters'=>array('127.0.0.1','::1'),
),


'components'=>array(
'extensionBasePaths' => array(
'giix' => 'ext.giix.messages', // giix messages directory.

),
0

#6 User is offline   Rodrigo Coelho 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 665
  • Joined: 05-August 10
  • Location:Rio de Janeiro, Brazil

Posted 20 November 2012 - 05:45 AM

You should have removed the entire "messages" array. Including its contents.

giix generators appear on the Gii page. They start with "Giix".
0

#7 User is offline   hameedhamdani 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 82
  • Joined: 20-October 12
  • Location:Islambad,Pakistan

Posted 20 November 2012 - 08:29 AM

View PostRodrigo Coelho, on 20 November 2012 - 05:45 AM, said:

You should have removed the entire "messages" array. Including its contents.

giix generators appear on the Gii page. They start with "Giix".



I remove all messages array and contents and try these

with this url

http://localhost/demo/index.php?r=giix

Result:

Welcome to Yii Code Generator!


Problem: Generator not stating with Giix.?
sorry for disturbance again.

You may use the following generators to quickly build up your Yii application:

with this url

http://localhost/demo/index.php?r=gii

Result:

Welcome to Yii Code Generator!
0

#8 User is offline   Rodrigo Coelho 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 665
  • Joined: 05-August 10
  • Location:Rio de Janeiro, Brazil

Posted 20 November 2012 - 08:41 AM

View Posthameed, on 20 November 2012 - 08:29 AM, said:



This URL is wrong.
The giix generators are on the same page (with the same URL) as the Gii generators. Please check the readme file, under the "using" heading.

The correct URL is:

View Posthameed, on 20 November 2012 - 08:29 AM, said:


0

#9 User is offline   hameedhamdani 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 82
  • Joined: 20-October 12
  • Location:Islambad,Pakistan

Posted 22 November 2012 - 01:45 AM

View PostRodrigo Coelho, on 20 November 2012 - 08:41 AM, said:

This URL is wrong.
The giix generators are on the same page (with the same URL) as the Gii generators. Please check the readme file, under the "using" heading.

The correct URL is:


Sir, i have used this url http://localhost/dem...ex.php?r=giigii page open and i run the model generators and CRUD generators. but no model class with name giix....., is created .so what the problem may be??
0

#10 User is offline   Rodrigo Coelho 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 665
  • Joined: 05-August 10
  • Location:Rio de Janeiro, Brazil

Posted 22 November 2012 - 03:09 AM

Can you zip and upload/attach your project so I can take a look at it?
0

#11 User is offline   hameedhamdani 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 82
  • Joined: 20-October 12
  • Location:Islambad,Pakistan

Posted 22 November 2012 - 03:15 AM

View PostRodrigo Coelho, on 22 November 2012 - 03:09 AM, said:

Can you zip and upload/attach your project so I can take a look at it?


sir,plz see my demo.zip file as attachement.


thanks
Attached File  demo.zip (955.34K)
Number of downloads: 2
0

#12 User is offline   Rodrigo Coelho 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 665
  • Joined: 05-August 10
  • Location:Rio de Janeiro, Brazil

Posted 22 November 2012 - 03:44 AM

Thanks. I'll take a loot at it.
0

#13 User is offline   Rodrigo Coelho 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 665
  • Joined: 05-August 10
  • Location:Rio de Janeiro, Brazil

Posted 22 November 2012 - 06:47 AM

Ref the first step of the instructions:

Quote

1) Extract the directories "giix-core" and "giix-components" from the
downloaded archive into your application's protected/extensions directory.


You created an additional "giix" directory under "extensions".
The directories "giix-core" and "giix-components" should be directly under "extensions".

Please test and let me know if this is enough.
0

#14 User is offline   hameedhamdani 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 82
  • Joined: 20-October 12
  • Location:Islambad,Pakistan

Posted 23 November 2012 - 01:27 AM

View PostRodrigo Coelho, on 22 November 2012 - 06:47 AM, said:

Ref the first step of the instructions:



You created an additional "giix" directory under "extensions".
The directories "giix-core" and "giix-components" should be directly under "extensions".

Please test and let me know if this is enough.

sir, i have updated as per your instructions and uder extensions, i unzipped the giix-core and giix-components directorires. i open the url localhost/demo/index.php?r=gii and this page opens correctly.But when i create model or crud Generators , these is no giix---- prefix with name of activerreord or model or controller.it treat it as created by gii not by giix?

Welcome to Yii Code Generator!

You may use the following generators to quickly build up your Yii application:

Controller Generator
Crud Generator
Form Generator
Model Generator
Module Generator
0

#15 User is offline   Rodrigo Coelho 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 665
  • Joined: 05-August 10
  • Location:Rio de Janeiro, Brazil

Posted 23 November 2012 - 05:37 AM

Ok, there's still something wrong. Let mecheck again.
0

#16 User is offline   Rodrigo Coelho 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 665
  • Joined: 05-August 10
  • Location:Rio de Janeiro, Brazil

Posted 24 November 2012 - 04:45 PM

Done, sorry for the delay.

Please redo the configuration for giix, copying and pasting the code from the INSTALL file bundled with your download.
There are a few typos on the configuration of your application for giix. If you copy and paste the code it should be fixed.

Please let me know if this works.
0

#17 User is offline   hameedhamdani 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 82
  • Joined: 20-October 12
  • Location:Islambad,Pakistan

Posted 25 November 2012 - 10:32 AM

View PostRodrigo Coelho, on 24 November 2012 - 04:45 PM, said:

Done, sorry for the delay.

Please redo the configuration for giix, copying and pasting the code from the INSTALL file bundled with your download.
There are a few typos on the configuration of your application for giix. If you copy and paste the code it should be fixed.

Please let me know if this works.

sorr i coul'd not understand well.what i have to do no??
0

#18 User is offline   Rodrigo Coelho 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 665
  • Joined: 05-August 10
  • Location:Rio de Janeiro, Brazil

Posted 25 November 2012 - 02:38 PM

The configuration is wrong. For example, you used dots where the instructions request dashes.
Please just copy and paste the configuration from the instructions and it should work.
0

#19 User is offline   Rodrigo Coelho 

  • Master Member
  • PipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 665
  • Joined: 05-August 10
  • Location:Rio de Janeiro, Brazil

Posted 25 November 2012 - 02:40 PM

Here are the pieces you have to change:

'modules' => array(
	...
	'gii' => array(
		'class' => 'system.gii.GiiModule',
		...
		'generatorPaths' => array(
			'ext.giix-core', // giix generators
		),
	),
),


'import' => array(
	...
	'ext.giix-components.*', // giix components
),

0

#20 User is offline   hameedhamdani 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 82
  • Joined: 20-October 12
  • Location:Islambad,Pakistan

Posted 26 November 2012 - 04:20 AM

View PostRodrigo Coelho, on 25 November 2012 - 02:40 PM, said:

Here are the pieces you have to change:

'modules' => array(
	...
	'gii' => array(
		'class' => 'system.gii.GiiModule',
		...
		'generatorPaths' => array(
			'ext.giix-core', // giix generators
		),
	),
),


'import' => array(
	...
	'ext.giix-components.*', // giix components
),



yes Now the giix model genrator run but for Base Class it gives error:
Class 'GxActiveRecord' does not exist or has syntax error.

This post has been edited by hameed: 27 November 2012 - 06:34 AM

0

Share this topic:


  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users