Sziasztok!
Most ismerkedek a Yii frameworkel. Próáltam pár tutorialt végigvinni (blog, pár youtube video), de mindig elakadok, mert olyan hibát kapok ami nincs részletezve a tutorialban, így sosem jutok a végére.
Legutóbb ezt próbáltam: [www].youtube[.]com/watch?v=58LjNDXY-PE de 'Trying to get property of non-object ' hibát kapok.
Egyenlőre cak annyit szeretnék, hogy egy albumlistát megjelenítsek.
Van 3 táblám:
tbl_categories: id, categoria
tbl_Authors: id, name
tbl_Albums: id, albumName, authorname, categoria
Mindhárom táblában az id a PK. tbl_Albums.authorName=tbl_Authors.id, tbl_Albums.categoirra=tbl.Categories.id
Biztos nem lehet nehéz, csak nem jövök rá hogy hol akadok el.
Megköszöném, ha tudna valaki segíteni.
Page 1 of 1
Kezdő Kérdés
Posted 10 November 2012 - 06:06 AM
Comal, on 09 November 2012 - 01:44 PM, said:
Sziasztok!
Most ismerkedek a Yii frameworkel. Próáltam pár tutorialt végigvinni (blog, pár youtube video), de mindig elakadok, mert olyan hibát kapok ami nincs részletezve a tutorialban, így sosem jutok a végére.
Legutóbb ezt próbáltam: [www].youtube[.]com/watch?v=58LjNDXY-PE de 'Trying to get property of non-object ' hibát kapok.
Üdv a fórumon!
A hibaüzenetben nincs semmi Yii-specifikus, sima PHP hiba. Yii::trace() vagy var_dump() segítségével meg tudod nézni, hogy mit tartalmaz a vátozód (vagy milyen eredményt ad vissza a kifejezésed) aminek az objektumpéldányt kellene.
Ha bemásolod a hibás kódrészletet és a stack trace-t, akkor valószínűleg többet is tudok segíteni.
Comal, on 09 November 2012 - 01:44 PM, said:
Biztos nem lehet nehéz, csak nem jövök rá hogy hol akadok el.
Amig te nem jöttél rá, hogy hol akadtál el, addig segíteni is nagyon nehéz
Posted 10 November 2012 - 01:17 PM
phtamas, on 10 November 2012 - 06:06 AM, said:
Üdv a fórumon!
A hibaüzenetben nincs semmi Yii-specifikus, sima PHP hiba. Yii::trace() vagy var_dump() segítségével meg tudod nézni, hogy mit tartalmaz a vátozód (vagy milyen eredményt ad vissza a kifejezésed) aminek az objektumpéldányt kellene.
Ha bemásolod a hibás kódrészletet és a stack trace-t, akkor valószínűleg többet is tudok segíteni.
Kicsit több infó kellene arról, hogy hogyan próbáltad eddig, és meddig jutottál.
Csináltam magamnak egy példát, és annyit szeretnék, hogy ahol kell megjelenjenek a zenekar nevei, ill. a stílusok neve, ne az id-k jelenjenek meg.
az aulbums modelben csináltam egy relációt:
'authors'=>array(self::BELONGS_TO, 'Authors', 'id'),
A youtube példában a szerző hasonló módon jelenítette meg az adatokat:
_view.php: <?php echo CHtml::encode($data->authors->name); ?>
Az eredményemet az index.html fájlban látjátok.
Mellékeltem a táblákat is.
Attached File(s)
-
index.html (33.6K)
Number of downloads: 3 -
albums.txt (3.31K)
Number of downloads: 3
Posted 12 November 2012 - 03:30 PM
Comal, on 10 November 2012 - 01:17 PM, said:
az aulbums modelben csináltam egy relációt:
'authors'=>array(self::BELONGS_TO, 'Authors', 'id'),
Ez így biztosan nem lesz jó. A reláció-definícióban mindig az idegen kulcsot tartalmazó oszlop nevét kell megadni. Az "id" nyilvánvalóan nem az, viszont a "tbl_albums" tábládban nem is látok ilyen idegen kulcsot, úgyhogy azt előbb hozzá kellene adni. Ezek után valahogy így fog kinézni a reláció:
'author' => array(self::BELONGS_TO, 'Authors', 'authorId'),
Posted 14 November 2012 - 12:27 PM
phtamas, on 12 November 2012 - 03:30 PM, said:
Ez így biztosan nem lesz jó. A reláció-definícióban mindig az idegen kulcsot tartalmazó oszlop nevét kell megadni. Az "id" nyilvánvalóan nem az, viszont a "tbl_albums" tábládban nem is látok ilyen idegen kulcsot, úgyhogy azt előbb hozzá kellene adni. Ezek után valahogy így fog kinézni a reláció:
'author' => array(self::BELONGS_TO, 'Authors', 'authorId'),
Bent van, csak véletlenül kitöröltem azt a sort. :S
Köszi, Átnézem mégegyszer.
Share this topic:
Page 1 of 1

Help