Yii Framework Forum: Yiic: I Keep Getting An Error... - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Yiic: I Keep Getting An Error... Rate Topic: -----

#1 User is offline   cp11 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 11
  • Joined: 25-September 12

Posted 14 October 2012 - 06:18 PM

I am trying to install Yii in localhost (i'm using xamp). And I've been following the tutorial on the site, but now I'm stuck on this page:
http://www.yiiframew...start.first-app

On that page is says:

Quote

Run yiic on the command line as follows:
% YiiRoot/framework/yiic webapp WebRoot/testdrive


I assume I have to enter my own paths there, here's what I did... please tell me if I did something wrong, I keep getting an annoying error...

My framework folder is located at: C:\xampp\htdocs\yii\framework (and I'm very sure this is right) and my webroot is: C:\xampp\htdocs\ - So now what I do is, I click on start (in winXP), then run, then I type in "cmd" which then gives me a black screen.
There I paste:
"C:\xampp\htdocs\yii\framework\yiic webapp C:\xampp\htdocs\testdrive"
but then I get this error:
"php.exe is not recognized as an internal or external command, operable program, or batch file". Did I do something wrong?
0

#2 User is offline   cp11 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 11
  • Joined: 25-September 12

Posted 15 October 2012 - 02:04 PM

Solved It!

If anyone else stumbles upon this topic who doesn't understand that step, or who is running into problems. This video below shows what to do clearly. The guy speaks a different language, but I could figure out what to do by looking at the screen.

The official YII tutorials unfortunately doesn't really explain what to do there... So hope that helps!


1

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users