Yii Rádiió

Imre összerakott egy kitűnő podcast-et.

Kitűnő kezdeményezésnek tűnik, és komoly ambíciót feltételez. :) Az avatarod is fejhallgatós, így feltételezem, nem az első alkalom, hogy ilyesmivel foglalkozol. Az én javaslatom az, hogy kicsit jobban „ereszd ki” a hangod, hogy hangszóróból is rendesen hallható legyen. (Az én saram, hogy nem hallom jól az angolt, de bizonyára nem vagyok ezzel egyedül a Yii nemzetközi vonzáskörzetében.)

Ha hangosabban beszélsz, akkor valamivel jobban is artikulálsz szerintem, úgy nem tűnik olyannak, mintha Microsoft Sam mondaná fel a szöveget. ;)

Szándékosan lett podcast screencast helyett? Mostanában mindenhol a „tévék” mennek (Wordpress tv, aptana tv, etc.), plusz van már a Yii-nek egy videója is.

Nagyon tetszik a szójáték a címben. Jó ötlet. A honlap is príma, a téma jó választás. A whitespace talán túl nagy a fejlécben, az új Yii logó talán helyet kaphatna valahol, nagy méretben.

Gratulálok a munkához! ;D

hali,

koszonom a biztatast :) ez az elso alkalom, hogy radiozassal foglalkozom szemelyesen.

mar tobb mint egy eve kovetem a ruby-s sracok radiojat es azt tapasztaltam, hogy a PHP-s kozossegnek nincs hasonlo adasa. Van masfele PHP radio, de azok tobbnyire 40-50 percesek, az embernek tenyleg le kell ulnie ahhoz, hogy vegighallgassa, es nincs bennunk zene, meg hangok, amik szerintem nagyon fontosak a musorhoz.

Miert nem video? - az otlet az arra epul, hogy kethetente fogod magad es letoltod az adast, ami kb. 10-20 perces (max) es mikozben munkaba vezetsz, metrozol, gyalogolsz stb. ertesulsz a legujabb dolgokrol (legyen az PHP vagy Yii).

Honlap: - nem vagyok designer :confused: latszik? haha [pestaa] erre probalom raeroszakolni a blogot ;)

Fejhallgato - az meg csak azert van rajtam, mert mindig zene mellett dolgozom!

Hang - arra majd jobban odafigyelek, eloszor hasznaltam audacity-t ilyen feladatra :)

koszi megegyszer,

–iM

Kis tisztáznivalód azért támadt: általános PHP-s rádiót vagy konkrét Yii-centrikus adássorozatot szeretnél szerkeszteni?

Előbbivel - tisztelettel szólva - nem lesz hatalmas sikered, hiszen az felkarolhatatlanul óriási téma. Akik általános PHP-s újdonságokról akarnak értesülni, feliratkoznak techblogokra szerintem.

Az utóbbira viszont annál nagyobb kereslet lenne, hiszen koncentráltabb a közönséged. Az általános PHP-s történeseknek itt viszont nincs hírértéke, hiszen aki mélyrehatóan foglalkozik a Yii-vel, annak már azért elég erős rálátása van a PHP fejlődésére. ;)

A rövid hangulatos átvezető zene jó ötlet, de ne legyen túl bohókás, sem túlontúl komoly. A felvezető zene előtt viszont én rámondanék egy félsoros (gyengéd aláfestő zenével megfűszerezett) ismertető mondatot, hogy az is értse a műsor lényegét, aki később kapcsolódott be a sorozatba.

("Hi, this is Yii Radiio, with insightful comments on framework core development, extensions and latest real world examples from Imre Méhész." Vagy valami hasonló.)

Részemről rendben van az audióformátum, bár a tartalom függvényében talán érdemesebb lenne képi anyagot csatolni hozzá (a pluginek és a yii-powered weboldalak mutogatása végett).

A blogos dologról jól értettem, hogy a wordpress-t akarod az én kódomra lecserélni?

hehe

az nem WP, hanem egy statikus oldal :confused: valahol talaltam a deisgn-t a neten es gyorsan atalakitottam kicsit. de egyebkent igen, a te blogod megy majd ra …

–i

Nem tudom, miért hittem wp-nek. Biztos a “design by” zavart meg. ;D

Szívesen közzédobnám a blog kódját, ha a demo nem lenne már ilyen jó.

hali,

elkeszult a Yii Radiio masodik adasa, itt is szeretnem (magyarul) megkoszonni pessta-nak a blogmotort.

[size=“5”]koszi, pessta![/size] :)

ha vannak meg otletek, johetnek nyugottan :)

http://yiiradiio.mehesz.net/

koszi a tamogatast,

–iM

Nagyon szépen köszönöm én is a linkeket, egyet sem érdemeltem ezért a spagettikódért, de kaptam hármat is. :)

hali,

itt a Yii Radiio 3. adasa! Sajnos az elore beutemezett rogzitesi napokban lerobbantam valami natha szeru valamivel, itt-ott lehet hallani is, de szerencsere hamar tultettem magam rajta es nem kellett nagyon rovidre vagni a musort :)

http://yiiradiio.mehesz.net/

koszi a tamogatast,

–iM

sziasztok,

hali,

kesz van a 4. adas. tettem bele krimit, uj hangokat meg uj zenet :) ja, es ez a leghosszabb (tobb mint 7 perc) :)

http://yiiradiio.mehesz.net/

koszi, hogy hallgatjatok

–iM

Ja, hallottam. :) Igazából nem értem, miért kapott helyet egy ruby-s fickó története a Rádiióban. De rád bízom. :)

haha, tudtam, hogy valaki megjegyzi :D

az igazsag az, hogy ez nem CSAK egy Ruby-s gyerek. Zenesz, kepregenyiro/rajzolo, filozofus, tanar, programozo … muvesz? Par evvel ezelott sokat hoborogtem, hogy manapsag mar nincsenek igazi alkotok, emlitesre melto muveszek stb es ez a gyerek valahogy kicsit visszaadta a hitemet.

a youtube-on hallgattam nehany eloadasat es beszelt tobbek kozott JavaSript-rol HTML-rol CCS-rol de meg PHP-rol is neha neha, es nem negativ tonusban, mint ahogyan azt mas Ruby-soktol megszokhattuk. (Azt nem tudom, hogy otthon mennyire megy a Ruby meg a PHP harca de itt sajna eleg komoly -> ezert is tettem a musorba, mert nem akarok "olyan" lenni.)

hogy miert tunt el, azt senki nem tudja, nevet sem lehet(ett) tudni (allitolag valaki kitalalta, erre megsertodott :) )

most olvasom a konyvet, mondom ha mar eltunt, akkor megnezem mit irt :)

Egyebkent azt mondjak, hogy ha az ember jo programozo akar lenni evente mindig tanul egy uj nyelvet :) van egy par. En meg marhara le vagyok maradva :)

–iM

Gotcha! Szép gesztus. :) Csak nehogy kárörömnek fogják fel, mert akkor fordítva sül el! :D

Idehaza még nem tört be a ruby. Épp ma kerestem hozzá hostingot, de komolytalan mind.

Ez már döfi. Ha annyi évet élnék, ahány programnyelv van, bizisten bemagolnám mindet!

sziasztok,

Fenn az 5. adas. Szerintem ennek lett a legjobb minosege, azt hiszem minden fontos gombot megtalaltam a programon amit hasznalok :) (audacity)

Ezuton is szeretnek gratulalni [size="5"]pestaa[/size]-nak aki bekerult a Yii fejlesztoi csapataba!

http://yiiradiio.mehesz.net/

koszi, hogy hallgatjatok

–iM

Köszi. :))

haliho,

Elkeszult a 6. adas. "sajnos" nagyon ugy tunik, hogy elertem a max minoseget az "occso" berendezesemmel. Persze a kesobbiekben ezen probalok majd javitani (uj mikrofon, kevero stb)

http://yiiradiio.mehesz.net/

koszi, hogy hallgatjatok

–iM

ui: pestaa, boldog szulinapot innen is!

Sziasztok,

Itt a 7. adas!

Javitottam egy kicsit a honlap kinezeten es hozzaadtam egy orszag szamlalot az oldalhoz: http://yiiradiio.mehesz.net

Jelenleg 81 orszagbol latogatjak a Yii Radiio oldalait es szeretnem ha az ev vegere elernenk a 100-at :) (a vilagon 195 orszag van!)

Csirip: http://vurl.me/BFN

koszi, hogy hallgatjatok

–iM

Szívből gratulálok Imre! :)

Ez aztán a látványos eredmény. :) Esetleg egy közelítő letöltési szám is megtudakolható, csak úgy a skálázódási szemszögből? ;)

Csak így tovább!

szia(sztok),

nos, a letoltesi szamlalokrol itt a velemenyem:

  • ahhoz, hogy az adas "versenykepes" legyen es tobb emberhez eljusson sajnos, nem sajnos de fel kellett, hogy tegyem az iTunes-ra. Az Apple (olyan amilyen) semmifele statisztikat nem ad arrol, hogy hanyan toltottek le a musort (tehat innen 0 hallgato jon)

  • ha valaki egy RSS olvasobol hallgatja (pl: google reader, stb) onnan sincs statisztikam :confused:

  • ha minden igaz, a jovo heten probalok betenni egy flash lejatszot az oldalra, tehat akiknek nem sikerul letolteni valamiert, azok egybol az oldalon is meghallgathatjak (sajna en annyira nem ertek Flash-hez) de szerintem onnan se lenne lejatszasi darabszam (meg mi van, ha valaki tobbszor hallgatja meg :)

Szoval ezek miatt ugy dontottem, hogy nem is eroltetem magam egyelore :) majd talan kesobb.

–iM

ui: Mondjuk lehet, hogy egy Apache LOG-bol valahogy ki lehetne halaszni …

Sziasztok,

Ugy latom ide mar reg nem irtam, ugyhogy ezt most gyorsan potolom is.

Felkerult a 10. es 11. adas is, bar a 10. mar fennt volt 2 hettel ezelott.

Elfogytak az otleteim az Amateur Hour (Amator Ora) reszre, ugyhogy ha szerintetek egy tema emlitesre melto, akkor kuldjetek egy emailt.

Tweet (Csirip): http://vurl.me/BVY

Koszi,

–iM

haliho,

fent van az uj (es egyben az utolso ebben az evben) 12. resz

Innen is Kellemes Karacsonyi Unnepeket es Boldog Uj evet kivanok mindenk[size=“4”]ii[/size]nek :D

Hallgasd: http://yiiradiio.mehesz.net

Tweet: http://vurl.me/CAM

koszi,

–iM