Yii Framework Forum: Form validálása számokkal - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Form validálása számokkal Rate Topic: -----

#1 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 08 April 2012 - 04:39 AM

Adott egy ilyen form:

	<div class="row">
		<?php echo $form->labelEx($model,'telszam'); ?>
		+36/<?php echo $form->dropDownList($model,'telszam[]',
                            array(20=>20,30=>30, 70=>70 ),
                            array('prompt'=>Yii::t('layout',''))
                            ); ?>
                <?php echo $form->textField($model,'telszam[]',array('size'=>3,'maxlength'=>3)); ?> -
                <?php echo $form->textField($model,'telszam[]',array('size'=>4,'maxlength'=>4)); ?>
		<?php echo $form->error($model,'telszam'); ?>
	</div>


A modellben csak annyi van, hogy integeronly.
Hiába írok be bármilyen számot azt írja, hogy csak egész szám lehet, holott az egész...erre van valami megoldás?


Szerk.: Így már majdnem...csak validálni nem tudom még. :D
Ha a modell-be bírom, hogy telszam_0, telszam_1, akkor az ajax error500-at dob, hogy a Hirdetes.telszam_0(1)(2) nincs definiálva., de ha nem írom be akkor meg nem validálja. :)
A tulajdonság "Hirdetes.telszam_0" nincs definiálva


	<div class="row">
		<?php echo $form->labelEx($model,'telszam'); ?>
		+36/<?php echo $form->dropDownList($model,'telszam[0]',
                            array(intval(20)=>20,intval(30)=>30, intval(70)=>70),
                            array('prompt'=>Yii::t('layout',''))
                            ); ?>
                <?php echo $form->textField($model,'telszam[1]',array('size'=>3,'maxlength'=>3)); ?> -
                <?php echo $form->textField($model,'telszam[2]',array('size'=>4,'maxlength'=>4)); ?>
		<?php echo $form->error($model,'telszam[0]'); ?>
                <?php echo $form->error($model,'telszam[1]'); ?>
                <?php echo $form->error($model,'telszam[2]'); ?>
	</div>

This post has been edited by Speeedfire: 08 April 2012 - 06:46 AM

0

#2 User is offline   Rajcsányi Zoltán 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 46
  • Joined: 10-November 09
  • Location:Hungary, Zalaegerszeg

Posted 23 April 2012 - 06:11 AM

Vagy külön néven veszed fel a telefonszámokat és nem tömbként, azaz több beviteli mezőben (phone_part1, phone_part2, phone_part3). Vagy írsz egy saját rulet, amiben lekezeled, hogy tömb típusú POST változóról van szó. $this->phone[$i] ...
---
Zoltan Rajcsanyi
homepage: http://ezmegaz.hu
skype: zolones7666

1

#3 User is offline   Speeedfire 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 192
  • Joined: 02-March 12

Posted 23 April 2012 - 06:20 AM

View PostRajcsányi Zoltán, on 23 April 2012 - 06:11 AM, said:

Vagy külön néven veszed fel a telefonszámokat és nem tömbként, azaz több beviteli mezőben (phone_part1, phone_part2, phone_part3). Vagy írsz egy saját rulet, amiben lekezeled, hogy tömb típusú POST változóról van szó. $this->phone[$i] ...


A saját rule-al próbálkoztam már, de kudarc lett a vége. :)
Most egy félig-meddig saját van, de ajax validálás nélkül. :(
0

#4 User is offline   Rajcsányi Zoltán 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 46
  • Joined: 10-November 09
  • Location:Hungary, Zalaegerszeg

Posted 23 April 2012 - 06:36 AM

View PostSpeeedfire, on 23 April 2012 - 06:20 AM, said:

A saját rule-al próbálkoztam már, de kudarc lett a vége. :)
Most egy félig-meddig saját van, de ajax validálás nélkül. :(


Küld át a rule, view és saját validálás részleteit, ami a kérdésedre vonatkozik, hogy tudjak segíteni.
---
Zoltan Rajcsanyi
homepage: http://ezmegaz.hu
skype: zolones7666

0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users