Yii Framework Forum: Turkcelestirme Nasil - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Turkcelestirme Nasil

#1 User is offline   wyginwys 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 25
  • Joined: 15-February 12

Posted 20 March 2012 - 04:45 AM

Yii yi Turkcelestirmek icin ne yapmak gerekiyor?
0

#2 User is offline   armanalir 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 31-October 13
  • Location:@Ankara

Posted 28 December 2013 - 05:10 PM

View Postikizmert, on 21 March 2012 - 06:52 PM, said:

Merhaba,

config içindeki main.php dosyasını açın.
return array in içine şu kodu ekleyin.
'language'=>'tr',



Ekledim olmadı. Ayrıca return array içindeki site adı kısmında TR karakter kullanınca sitede göstermiyor. Bazı yerlerde ise kendisi otomatik ing karaktere çeviriyor.
Bunu nasıl çözebilirim?

Teşekkürler..
_jrmn_
0

#3 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 136
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 30 December 2013 - 02:50 AM

View Postwyginwys, on 20 March 2012 - 04:45 AM, said:

Yii yi Turkcelestirmek icin ne yapmak gerekiyor?


Merhaba,

config/main.php array'in içine

'language' => 'tr',


sonrasında eklediğim zip dosyasını açıp protected dizinine kopyalayınız. Hepsi bukadar.

Attached File(s)


0

#4 User is offline   nrtszr 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 27-January 14
  • Location:www.tasarimrehberi.com

Posted 27 January 2014 - 04:56 AM

türkçe yapmanın amaçı nedir acaba?
0

#5 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 136
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 27 January 2014 - 05:26 AM

View Postnrtszr, on 27 January 2014 - 04:56 AM, said:

türkçe yapmanın amaçı nedir acaba?


Garip bir soru :)

Kimse Türkçe verdiği bir hizmette, ingilizce uyarılar vermek istemez.

Örneğin: Login işlemlerinde "Yanlış kullanıcı adı veya parola" Bunun hata mesajını yii otomatik olarak ingilizce basıyor.
0

#6 User is offline   armanalir 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 31-October 13
  • Location:@Ankara

Posted 09 February 2014 - 01:13 PM

Bunlar kullanıcının siteyle etkileşiminde ortaya çıkan mesajları - hata mesajlarını vb Türkçeleştiriyor. Bu kısımda sorunum yok zaten. config/main.php içine
'language' => 'tr',
yi ekleyince mesajlar Türkçeleşti. Benim derdim <div></div> tagleri içerisinde yazdığım herhangi bir metinde geçen Türkçe karakterler bozuk çıkıyor. Bunları düzeltemedim.

view/layouts/main.php içerisine de
<html lang="tr">
eklememe rağmen Türkçe karakterler düzelmiyor.

Veritabanı karakter seti de utf8_general_ci. Veritabanından çektiğim hiçbir kayıtta bu sorun yok.
 <p class="hint"> Hint: Türkçe karakterler çalışmıyor. </p> 

Ama login.php de Hint olarak yazdığım yazıdaki Türkçe karakterler bozuk çıkıyor. ı harfini otomatik olarak i ye dönüştürüyor..
_jrmn_
0

#7 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 136
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 09 February 2014 - 04:31 PM

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />


sorunu çözebilir.
0

#8 User is offline   armanalir 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 31-October 13
  • Location:@Ankara

Posted 13 February 2014 - 02:28 PM

View PostMcQueen, on 09 February 2014 - 04:31 PM, said:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />


sorunu çözebilir.


Bunu da ekledim. Fakat sonuç değişmedi.. Görüntüyü ekte gönderiyorum.
Başka öneri var mı?

Attached File(s)


_jrmn_
0

#9 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 136
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 13 February 2014 - 03:44 PM

Db'de Collation'ın nedir?
0

#10 User is offline   armanalir 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 31-October 13
  • Location:@Ankara

Posted 15 February 2014 - 02:41 PM

View PostMcQueen, on 13 February 2014 - 03:44 PM, said:

Db'de Collation'ın nedir?


Db Collation'ım utf8_general_ci. Veritabanından çektiğim hiçbir kayıtta bu sorun yok.
_jrmn_
0

#11 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 136
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 15 February 2014 - 04:52 PM

Son olarak aklıma gelen dosyanın dil kodlamasını utf-8 olarak kayıt etmen...
0

#12 User is offline   armanalir 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 31-October 13
  • Location:@Ankara

Posted 16 February 2014 - 07:05 AM

View PostMcQueen, on 15 February 2014 - 04:52 PM, said:

Son olarak aklıma gelen dosyanın dil kodlamasını utf-8 olarak kayıt etmen...


Hangi dosyanın? ve bunu nasıl yapabilirim?
Biraz daha açık yazabilirseniz sevinirim, çünkü anlamadım ne demek istediğinizi..
Teşekkürler..
_jrmn_
0

#13 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 136
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 17 February 2014 - 08:49 AM

View Postarmanalir, on 16 February 2014 - 07:05 AM, said:

Hangi dosyanın? ve bunu nasıl yapabilirim?
Biraz daha açık yazabilirseniz sevinirim, çünkü anlamadım ne demek istediğinizi..
Teşekkürler..


bozuk textin geldiği dosyayı text editörde aç. eğer karakterler bozuksa düzeltip file save as yap.

save as ekranında character Encoding alanından utf-8 olarak seçip kaydedebilirsin. Tabi bunlar linux tabanlı sistemde. Win kullanıyorsan dosyanın character encoding yapsını nasıl değiştireceğini araştırman gerek.
1

#14 User is offline   armanalir 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 15
  • Joined: 31-October 13
  • Location:@Ankara

Posted 18 February 2014 - 04:57 PM

View PostMcQueen, on 17 February 2014 - 08:49 AM, said:

bozuk textin geldiği dosyayı text editörde aç. eğer karakterler bozuksa düzeltip file save as yap.

save as ekranında character Encoding alanından utf-8 olarak seçip kaydedebilirsin. Tabi bunlar linux tabanlı sistemde. Win kullanıyorsan dosyanın character encoding yapsını nasıl değiştireceğini araştırman gerek.



Bozuk karakterleri düzeltip dosyaları notpad te açıp character Encoding lerini utf-8 yaparak kaydedince sorun düzeldi.
Çok teşekkür ederim McQueen.
_jrmn_
0

#15 User is offline   McQueen 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 136
  • Joined: 13-August 11
  • Location:Istanbul/Turkey

Posted 19 February 2014 - 05:40 AM

View Postarmanalir, on 18 February 2014 - 04:57 PM, said:

Bozuk karakterleri düzeltip dosyaları notpad te açıp character Encoding lerini utf-8 yaparak kaydedince sorun düzeldi.
Çok teşekkür ederim McQueen.


Rica ederim :)
0

#16 User is offline   cygors 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 23-May 14

Posted 23 May 2014 - 05:05 PM

Bilgi için teşekkürler.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users