Yii Framework Forum: Iliskili tablodan alan cagirmak - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Iliskili tablodan alan cagirmak

#1 User is offline   wyginwys 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 25
  • Joined: 15-February 12

Posted 16 February 2012 - 04:44 AM

Merhaba
Ilk postumun konusu Iliskili tablodan alan cagirmak olsun.
Sorun su. Larry Ullman Department ve Employee tablolarini kullaniyorum.
Employee detaylarini gormek icin View Employee #2 gibi bir sayfa var
localhost/site/index.php/employee/2
view.php adinda CRUD islemi sayfasi.
Bu sayfada Employee nin Departmen ID si cikiyor. Onun yerine Department Name cikmasini
nasil saglarim?
echo $model->department->name deyince ad geliyor. Fakat view.php de CDetailView widget
kullanildigi icin o widget da boyle bir degisiklik yapilabilir mi?
Bunu icin yeni bir modelle mi beslemeliyim CDetailView i?
0

#2 User is offline   Cihan Ozturk 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 38
  • Joined: 02-June 10
  • Location:İstanbul

Posted 16 February 2012 - 08:15 AM

View Postwyginwys, on 16 February 2012 - 04:44 AM, said:

Merhaba
Ilk postumun konusu Iliskili tablodan alan cagirmak olsun.
Sorun su. Larry Ullman Department ve Employee tablolarini kullaniyorum.
Employee detaylarini gormek icin View Employee #2 gibi bir sayfa var
localhost/site/index.php/employee/2
view.php adinda CRUD islemi sayfasi.
Bu sayfada Employee nin Departmen ID si cikiyor. Onun yerine Department Name cikmasini
nasil saglarim?
echo $model->department->name deyince ad geliyor. Fakat view.php de CDetailView widget
kullanildigi icin o widget da boyle bir degisiklik yapilabilir mi?
Bunu icin yeni bir modelle mi beslemeliyim CDetailView i?



Model gösterirsen yardımcı olalım
0

#3 User is offline   wyginwys 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 25
  • Joined: 15-February 12

Posted 17 February 2012 - 08:36 AM

View PostCihan Ozturk, on 16 February 2012 - 08:15 AM, said:

Model gösterirsen yardımcı olalım



Buyrun

http://www.larryullm...rollers-in-yii/


Asagidaki yontemle department modelinden name alanini CDetailView icine alabiliyorum.
(CDetailView de kullanilan model employee modeli.)


<?php $this->widget('zii.widgets.CDetailView', array(
'data'=>$model,
'attributes'=>array(
'id',
'departmentId',
array('label'=>'BolumAdi','type'=>'raw','value'=>$model->department->name),

'firstName',
'lastName',
'email',
'ext',
'sinif',
'hireDate',
'leaveDate',
),
));


Fakat istedigim sey direkt $data icerisine Department modelini de gonderebilmek. Dokumantasyonda $datanin bir assoc array olabilecegi yaziyor. Ama bir ornek bulamadim.
0

#4 User is offline   wyginwys 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 25
  • Joined: 15-February 12

Posted 17 February 2012 - 08:53 AM

View Postwyginwys, on 17 February 2012 - 08:36 AM, said:



Fakat istedigim sey direkt $data icerisine Department modelini de gonderebilmek. Dokumantasyonda $datanin bir assoc array olabilecegi yaziyor. Ama bir ornek bulamadim.


Su adreste cozum varmis dun gorememisim. Ama yine de sizin diyecekleriniz olabilir.

http://www.yiiframew...post__p__139021

You should also be able to do it without creating an array, just by:

$this->widget('zii.widgets.CDetailView', array(
'data'=>$profile,
'attributes'=>array(
'fname',
'sname',
'user.username', //buradaki gibi yazinca oluyor. Benim ornek icin department.name olmali
),
));
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users