Yii Framework Forum: Problem with login in ie 8 - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Problem with login in ie 8 Problem with standard login in internet explorer 8 Rate Topic: -----

#1 User is offline   Jacek 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 09-August 11

Posted 04 January 2012 - 02:49 PM

Hi,

I've got strange problem with login from in internet explorer 8. Authentication works from localhost - i.e. localhost/mysite/site/login, but it doesn't works from domain mysite/site/login.

In another browsers it works ok. Whats the problem? How can I fix it?

Thanks,
Jacek
0

#2 User is offline   Joshua Conner 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 21
  • Joined: 07-November 11
  • Location:Flagstaff, AZ

Posted 04 January 2012 - 06:34 PM

Hello,

I think you're going to have to be more specific. What exactly happens in IE8? Do you get an error?
0

#3 User is offline   jacmoe 

  • Elite Member
  • Yii
  • Group: Moderators
  • Posts: 2,601
  • Joined: 10-October 10
  • Location:Denmark

Posted 04 January 2012 - 06:34 PM

Chrome and IE restricts auth/cookies from localhost.
Set up a virtual host, or use another browser.
"Less noise - more signal"
0

#4 User is offline   junxiong 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 540
  • Joined: 21-June 10

Posted 04 January 2012 - 07:45 PM

View Postjacmoe, on 04 January 2012 - 06:34 PM, said:

Chrome and IE restricts auth/cookies from localhost.
Set up a virtual host, or use another browser.


I found this post. It said by design the domain name must contain two dots, or it will be regarded as invalid by the browsers. So use "127.0.0.1" instead of "localhost" might solve the problem
“The most likely way for the world to be destroyed, most experts argue, is by accident. That’s where we come in; we’re computer professionals. We cause accidents.” - Nathaniel Borenstein

Yii Playground : Collaborative demo apps. You can join to improve it too!
My Team's Blog: In Indonesian.
0

#5 User is offline   Joshua Conner 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 21
  • Joined: 07-November 11
  • Location:Flagstaff, AZ

Posted 04 January 2012 - 07:46 PM

View Postjunxiong, on 04 January 2012 - 07:45 PM, said:

Never knew this before. But I found this post. It said by design the domain name must contain two dots, or it will be regarded as invalid by the browsers. So use "127.0.0.1" instead of "localhost" might solve the problem


It sounds like it works fine from localhost, but breaks when moved to a remote server, not the other way around, I think.
0

#6 User is offline   junxiong 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 540
  • Joined: 21-June 10

Posted 04 January 2012 - 07:57 PM

View PostJoshua Conner, on 04 January 2012 - 07:46 PM, said:

It sounds like it works fine from localhost, but breaks when moved to a remote server, not the other way around, I think.


@Joshua
After read it for while, it seems you are right...

@Jacek
Since it is not on the localhost, I am not sure too about this login problem in IE8. But usually in the browser based problem, there is big probability the problem caused by cookie.

What the login problem exactly? Does the problem occurred when the user login with "remember me" signed?
“The most likely way for the world to be destroyed, most experts argue, is by accident. That’s where we come in; we’re computer professionals. We cause accidents.” - Nathaniel Borenstein

Yii Playground : Collaborative demo apps. You can join to improve it too!
My Team's Blog: In Indonesian.
0

#7 User is offline   Jacek 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 09-August 11

Posted 05 January 2012 - 04:04 AM

All right I've solved it.
You are right - it isn't YII problem, and yes - it is problem with session cookie.
I've had domain name with underscore (site_dev.com). IE has problems accepting cookies from subdomain's that dont follow the URI RFC. (ietf.org/rfc/rfc2396.txt).

Thanks for all raeplys.

Jacek
1

#8 User is offline   Rockstar 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 22-March 13

Posted 22 March 2013 - 01:18 AM

hi everyone,
I have same problem Jacek . I developed shopping cart application. in that I use Yii login process.it running good in firbox and chrome but could not able to login in Internet Explorer (IE). when use IP address and folder name I can able to login but when I use domain name I cannt able to login in IE. I dont know what is the problem please help me .
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users