Yii Framework Forum: Wyświetlenie podstron w głównym widoku - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Wyświetlenie podstron w głównym widoku Rate Topic: -----

#1 User is offline   SPdesign Piotr Święch 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 4
  • Joined: 03-October 10
  • Location:Bydgoszcz

Posted 28 December 2011 - 04:29 PM

Witajcie mam pewien problem.

Posiadam napisany system CMS w YII.
Standardowo w themes/nazwa/views są eleganckie pliczki view oraz _view które trzymają cały układ.

Aktualnie tworzę stronę która ma miec efekt "przejezdzania" do kolejnych podstron (taki bajerek w jquery).

Chciałbym zrobic po kilka divów z id np: home, ofirmie, rezerwacje do nich wrzucić kod strony i ostylować to wszystko cssem.

Tylko jest problem, jak wrzucic do jednego pliku (np. main.php) kod wszystkich podstron, jak w odpowiednim miejscu wyświetlić konkretną strone tekstową (slug) ?
0

#2 User is offline   Mariusz W. 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 24
  • Joined: 15-December 11
  • Location:Poland/Warsaw

Posted 28 December 2011 - 05:08 PM

Hmmm... Ten efekt "przejeżdżania" podstron - masz tu na myśli ładowanie treści kolejnych podstron za pomocą ajax?
Czy chcesz po prostu załadować treści podstron do niewidocznych div a potem pokazywać odpowiednie divy.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale możesz do jednego widoku wrzucić inne widoki za pomocą np renderPartial()
jeżeli nie o to chodzi to wrzuć kod jaki odpowiada za wyświetlanie podstron.
Posted Image
Posted Image
0

#3 User is offline   SPdesign Piotr Święch 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 4
  • Joined: 03-October 10
  • Location:Bydgoszcz

Posted 29 December 2011 - 11:04 AM

Czy ajaxem czy normalnie to już nie wielka różnica.

Chodzi o to że chce w main wyświetlić wszystkie strony jakie są.
Umieścić je w odpowiednim divie, wyświetlić jeden, ukryć resztę, po przejściu na inną podstronę ukryje pierwszy, wyświetle drugi itd.

Zrobiłem coś takiego:
w layouts utworzyłem plik event.php tam mam kod: <?php echo $content; ?>
W controller / event - layout = "event".

w pliku main wrzuciłem: <?php echo $this->renderPartial('//layouts/event'); ?>

Ale niestety nic.

EDIT:
Np po dodaniu:
<?php echo $this->renderPartial('/gallery/index'); ?>

Mam error: The "dataProvider" property cannot be empty.

A np po wrzuceniu do pliku layouts/event.php kodu
<?php $this->widget('zii.widgets.CMenu',array(
			'items'=>array(
				array('label'=>'Home', 'url'=>array('/site/index')),
				array('label'=>'About', 'url'=>array('/site/page', 'view'=>'about')),
				array('label'=>'Contact', 'url'=>array('/site/contact')),
				array('label'=>'Login', 'url'=>array('/site/login'), 'visible'=>Yii::app()->user->isGuest),
				array('label'=>'Logout ('.Yii::app()->user->name.')', 'url'=>array('/site/logout'), 'visible'=>!Yii::app()->user->isGuest)
			),
		)); ?>


i w main:
<?php echo $this->renderPartial('//layouts/event'); ?>


Na stronie głównej menu elegancko się wyświetla.
0

#4 User is offline   mucha1306 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 9
  • Joined: 08-July 09
  • Location:Poland/Katowice

Posted 31 December 2011 - 05:28 AM

Jeśli chcesz wyświetlić wszystkie strony, to musisz widoki wypełnić danymi.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users