Yii Framework Forum: form elemanlarını kaydetmeden işlemek değiştirmek - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

form elemanlarını kaydetmeden işlemek değiştirmek

#1 User is offline   aatlikan 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 5
  • Joined: 25-November 11

Posted 10 December 2011 - 02:34 PM

elimde ki tabloya formdan gelen veriler gii ile üretilmiş sayfalardan kayıt oluyor.
benim istediğim bu form elemanlarının değerlerini başka veriler ile hesaplama işlemlerine katıp, form üzerinden gelmeyen fakat tabloda olan field lara göndermek /kaydetmek..

çok araştırmadım ama direk sormuş oldum.
0

#2 User is offline   Umut Gundogdu 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 104
  • Joined: 27-November 08
  • Location:Ankara

Posted 11 December 2011 - 05:32 AM

Ornek bi kod yolluyurum,


if(isset($_POST['User'])){
			$model->attributes=$_POST['User'];
			if($model->createUsername=='No'){
				$model->email='NO EMAIL REQUIRED';
				$model->password='NO PASSWORD REQUIRED';
			}
			if($model->save()){
				$this->redirect(...................);
			}
		}

0

#3 User is offline   aatlikan 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 5
  • Joined: 25-November 11

Posted 12 December 2011 - 03:08 AM

View Postumutau, on 11 December 2011 - 05:32 AM, said:

Ornek bi kod yolluyurum,


if(isset($_POST['User'])){
			$model->attributes=$_POST['User'];
			if($model->createUsername=='No'){
				$model->email='NO EMAIL REQUIRED';
				$model->password='NO PASSWORD REQUIRED';
			}
			if($model->save()){
				$this->redirect(...................);
			}
		}



çok teşekkürler...
0

#4 User is offline   Cihan Ozturk 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 39
  • Joined: 02-June 10
  • Location:İstanbul

Posted 13 December 2011 - 04:56 AM

View Postaatlikan, on 12 December 2011 - 03:08 AM, said:

çok teşekkürler...


if(isset($_POST['User'])){
                        $model->attributes=$_POST['User'];
                        if($model->createUsername=='No'){
                                $model->email='NO EMAIL REQUIRED';
                                $model->password='NO PASSWORD REQUIRED';
                        }
                        if($model->save()){
                                $this->redirect(...................);
                        }
                }



Eğer veritabanında olmayan bir alan kullanıp hesaplama yapmak istiyorsan model içerisine public olarak tanımlayabilirsinz.

örn : $repassword gibi bir değişken


belki faydası olur
0

#5 User is offline   erkasoft 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 13
  • Joined: 24-December 11
  • Location:turkey

Posted 14 January 2012 - 08:56 AM

View Postaatlikan, on 10 December 2011 - 02:34 PM, said:

elimde ki tabloya formdan gelen veriler gii ile üretilmiş sayfalardan kayıt oluyor.
benim istediğim bu form elemanlarının değerlerini başka veriler ile hesaplama işlemlerine katıp, form üzerinden gelmeyen fakat tabloda olan field lara göndermek /kaydetmek..

çok araştırmadım ama direk sormuş oldum.


Model üzerinde tanımlama ile validation öncesi hesaplatma yapabilirsin. Form veya CRUD işlemleri farketmez.

class MyModel extends CActiveRecord
{
 public function beforeValidate()
        {
            if($this->getIsNewRecord())
            {
                $this->add_date = date('Y-m-d h:m', time());
                $this->add_usr = Yii::app()->getModule('user')->user()->username;
            }
            
            $this->upd_date = date('Y-m-d h:m', time());
            $this->upd_usr = Yii::app()->getModule('user')->user()->username;
            
            
            return parent::beforeValidate();
        }
 }       

Ertan Kayalar
PHP, Yii, Wordpress, MySQL
http://www.ertankayalar.com
Followme: @24saat
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users