próbowałem przenieś aplikację z zewnętrznego serwera na lokalny.
Po konfiguracji skopiowanej aplikacji, ustawiłem połączenie z bazą danych, jednak każdorazowo podczas uruchomienia wyświetla się poniższy komunikat:
CDbException CDbCommand nie zdołał wykonać polecenia SQL: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE code = 'pl' LIMIT 1' at line 1
Poniżej przesyłam zawartość application.log dotyczącej powyżej opisywanej sytuacji:
2011/10/20 13:13:51 [error] [system.db.CDbCommand] Error in querying SQL: SHOW COLUMNS FROM `Language`
2011/10/20 13:13:51 [error] [exception.CDbException] exception 'CDbException' with message 'Tabela "Language" dla bieżącego rekordu klasy "Language" nie została znaleziona w bazie danych.' in C:\Xampp\htdocs\testpage.pl\yii\db\ar\CActiveRecord.php:2244
Stack trace:
#0 C:\Xampp\htdocs\testpage.pl\yii\db\ar\CActiveRecord.php(656): CActiveRecordMetaData->__construct(Object(Language))
#1 C:\Xampp\htdocs\testpage.pl\protected\models\Language.php(18): CActiveRecord::model('Language')
#2 C:\Xampp\htdocs\testpage.pl\protected\components\TpController.php(113): Language::model()
#3 C:\Xampp\htdocs\testpage.pl\protected\components\TpController.php(28): TpController->setLangId()
#4 C:\Xampp\htdocs\testpage.pl\yii\web\CWebApplication.php(405): TpController->__construct('site', NULL)
#5 C:\Xampp\htdocs\testpage.pl\yii\web\CWebApplication.php(326): CWebApplication->createController('')
#6 C:\Xampp\htdocs\testpage.pl\yii\web\CWebApplication.php(120): CWebApplication->runController('')
#7 C:\Xampp\htdocs\testpage.pl\yii\base\CApplication.php(135): CWebApplication->processRequest()
#8 C:\Xampp\htdocs\testpage.pl\index.php(12): CApplication->run()
#9 {main} REQUEST_URI=/
2011/10/20 13:13:51 [error] [system.db.CDbCommand] Error in querying SQL: SELECT * FROM WHERE code = 'pl' LIMIT 1Będę wdzięczny za ewentualne rady w rozwiązaniu niedogodności.

Help