Yii Framework Forum: Not Between - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Not Between Rate Topic: -----

#1 User is offline   mnivo 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 10
  • Joined: 04-March 11

Posted 13 October 2011 - 01:24 PM

Witam

Potrzebuję użyć w zapytaniu not between jest taka możliwość w yii?

Z góry dzięki za pomoc:)
0

#2 User is offline   aztech 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 206
  • Joined: 12-December 08
  • Location:Poland

Posted 13 October 2011 - 08:00 PM

Ponieważ w Yii jest tylko metoda addBetweenCondition to możesz:
a) zastosować w zamian metodę addCondition
B) założyć ticketa z prośbą o dodanie tej konstrukcji
I'm not complete idiot... some parts are missing!
0

#3 User is offline   mnivo 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 10
  • Joined: 04-March 11

Posted 14 October 2011 - 12:51 AM

To może pomożecie mi w sposób doraźny. Potrzebuję wykonać zapytanie które będzie sprawdzać zakres wprowadzonych godzin z istniejącymi rekordami, zakres godzin nie może na siebie nachodzić ani obejmować istniejące rezerwacje.

Każda sugestia mile widziana:)
0

#4 User is offline   sidewinder 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 218
  • Joined: 08-July 09
  • Location:Poland

Posted 14 October 2011 - 01:30 AM

Witam,
wspomniana funkcja addBetweenCondition() posiada kilka parametrów z czego jeden jest bardzo interesujący w tym przypadku.
$operator = 'AND'
Wywołaj tą funkcję z czwartym parametrem ustawionym na 'AND NOT' pamiętając, że operator ten będzie użyty tylko jeżeli to nie jest pierwszy warunek. Więc musisz mieć przed tym mieć coś innego.
---------------------------------------------------------------------
"Never memorize what you can look up in books."
Albert Einstein
0

#5 User is offline   JoomlaJingle 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 13-May 12

Posted 18 June 2012 - 03:35 AM

You could try to add NOT at the end of the column name, since the column name is not validated
0

#6 User is offline   mucha1306 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 9
  • Joined: 08-July 09
  • Location:Poland/Katowice

Posted 18 June 2012 - 04:56 AM

View Postsidewinder, on 14 October 2011 - 01:30 AM, said:

Witam,
wspomniana funkcja addBetweenCondition() posiada kilka parametrów z czego jeden jest bardzo interesujący w tym przypadku.
$operator = 'AND'
Wywołaj tą funkcję z czwartym parametrem ustawionym na 'AND NOT' pamiętając, że operator ten będzie użyty tylko jeżeli to nie jest pierwszy warunek. Więc musisz mieć przed tym mieć coś innego.

tego rozwiązania nie próbowałbym...

addCondition i normalnie wpisać
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users