Yii Framework Forum: Installing Yii with 1&1 - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Installing Yii with 1&1 Rate Topic: -----

#1 User is offline   Vicki Ball 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 18-July 11

Posted 18 July 2011 - 07:39 AM

Hi! I am hoping to start building my first site using the yii framework - I'm new to all of this so you may have to bear with me!

The site I need to do is currently hosted on a 1&1 business package. Does anyone else successfully run Yii with 1and1 and if so what package would I need to upgrade to for ease of installation?

Or am i going to have to move - EEEEK!

Many thanks

Vicki
0

#2 User is offline   robregonm 

  • Expert Yii Developer
  • PipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 594
  • Joined: 30-July 09
  • Location:Colombia

Posted 18 July 2011 - 07:48 AM

Hi Vicki,
I've implemented some sites on 1&1 servers, and everything worked without any issue.

Best regards,

Ricardo
Ricardo Obregón

YiiFramework en Español - http://yiiframework.co/ - http://yiiframeworkenespanol.org/ - Yii Code Generator for Bootstrap
http://obregon.co/ - https://1server.co/
PHP 5.5+, nginx 1.7, MySQL(MariaDB & PerconaDB), PostgreSQL 9, Yii 2, CanJS
Follow me: @robregonm & @obregonco & @1ServerCo.
0

#3 User is offline   robregonm 

  • Expert Yii Developer
  • PipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 594
  • Joined: 30-July 09
  • Location:Colombia

Posted 18 July 2011 - 07:52 AM

Oh, Something to consider in 1&1 Cloud servers: Put Yii framework dir in the /var/www/yourdomain/ dir, because 1&1 implements certain restriction by default, if you don't use Plesk you can setup your website much easier (and you'll have no problems when reconfiguring the web server properties)

Best regards,


Ricardo
Ricardo Obregón

YiiFramework en Español - http://yiiframework.co/ - http://yiiframeworkenespanol.org/ - Yii Code Generator for Bootstrap
http://obregon.co/ - https://1server.co/
PHP 5.5+, nginx 1.7, MySQL(MariaDB & PerconaDB), PostgreSQL 9, Yii 2, CanJS
Follow me: @robregonm & @obregonco & @1ServerCo.
0

#4 User is offline   Vicki Ball 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 18-July 11

Posted 18 July 2011 - 09:55 AM

Many thanks Ricardo - do you mind me asking what package you used - was it one of the dual/shared host ones or a dedicated server?

Many thanks!
0

#5 User is offline   SwollenTiki 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 24-October 11

Posted 24 October 2011 - 04:00 PM

I have a 1&1 Business package. I just tried installing Yii framework and all went well. I just copied the Yii framework to my site and ran the requirements check. Only 3 Warnings - PDO PostgreSQL extension, Memcache extension, and APC extension. The demo blog worked as well.

Hope that helps.
0

#6 User is offline   Pluk 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 07-February 12

Posted 20 October 2013 - 01:28 PM

Hi! I'm having problems trying to access to any views. It has no sense because the action index run perfectly, but trying to acces to any other view it send me to a 1&1 page wich say "this domain has jast been registered"... someone can't tell me why? thanks in regards!
0

#7 User is offline   hungtran 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 3
  • Joined: 08-December 13

Posted 08 December 2013 - 01:55 PM

Hi Vicki,i'm new bie too!
I've implemented some sites on 1&1 servers, and everything worked without any issue.
Best regards,
0

#8 User is offline   Sergio_HW 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 28
  • Joined: 30-December 13

Posted 24 January 2014 - 03:21 AM

Can you please paste the Dbconnection string i am having big troubles with the database connection.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users