Yii Framework Forum: HELP-Line (Lépésről - Lépésre kéretik válaszolni!) - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

HELP-Line (Lépésről - Lépésre kéretik válaszolni!) Segítsd azokat is akik még egy kódot sem írtak életükben eddig:) Rate Topic: ***** 1 Votes

#1 User is offline   Janolo 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 03-May 11
  • Location:UK / Birmingham

Posted 04 May 2011 - 07:14 PM

Véleményem szerint a Yii gyenge-pontja és hátránya a kezdő és Windows-on nevelkedettek számára a parancssori utasítások.

Azért nyitottam ezt a topikot, hogy a tájékozottabbak át tudják adni tudásukat, ismereteiket.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lépésről-lépésre leírva mit, hogyan, hova, milyen útvonalon ér el parancssoron keresztül a kezdő, de Yii-lelkületűvé válni vágyó tanuló.

Sajnos a NET-en található útmutatók egyikét sem Windows-on futtatva készítették, így Mac, Unix, Linux-on futó parancssorok szerepelnek bennük, amik a Windows DOS-os parancssorában természetesen nem futnak le, pedig a felhasználók nagyobb hányada Windows-on tengődik.

*******************************************************************************************************************************************
Ezúton kérek minden gyakorlott Yii alkalmazót, tegye itt nyilvánossá a DOS-on is lefutó parancssori utasításokat LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE, hogy legalább az első lépéseket meg tudja tenni a laikus kezdő is.
******************************************************************************************************************************************

Ennek a topiknak a másik előnye az lenne, hogy a Yii-t tanulni vágyó nem kényszerülne a Yii helyett egy auto setup-al ellátott alkalmazásra (Joomla, WordPress),mert a Yii parancssoraiban csalódott és törlésre ítéli.
Én magam is a Yiic és CRUD futtatásával szenvedek, mert egy normálisan végig lefutó installálást nem tudok produkálni vele Windows 7 x64-en.
Bár el kell ismernem, ha rájössz, hogy mit és hogyan kell beírnod, akkor már pofon egyszerűnek tűnik csak sajnos a NET-en található leckék anyagait egy az egyben nem tudod Windows-on lefuttatni.
Ezen útkeresésem során összegyűjtött információkat próbálom itt megosztani veled és abban bízom, hogy nálam jóval jártasabb fórum látogató társaink is megkönyörülnek rajtunk tudatlanokon és csöpögtetnek némi infót majd.
Nem értem, egy komplett Yii-s CMS rendszert öt egyszerű lépésből lehet installálni, akkor miért nem lehet készíteni a Yii alaprendszer számára is egy könnyen használható felületet?
Vagy esetleg valaki igazán írhatna (pl.:JAVA-ban) egy kis segédprogramot a Yiic és CRUD futtatásához!!!

Felhívás a fejlesztők számára: Parancssormentes Yii-t akarunk!!!


********************************************

Ha meguntad a Windows + Yii páros szenvedését, akkor itt egy lehetőség:

WMware virtuális gép

telepítésével futtathatsz más OP rendszereket is, akár Linux Umbutu vagy Kumbutu, de MAC-et is.

Mac OS X Snow Leopard telepítése a VMware 7 Windows-os változatára
http://falu.me/2009/...-os-valtozatara

Mac OS X 10.6.2 VmWare magyarul!
http://anonimmonster...mware-magyarul/
a magyarítás innen tölthető le:
http://apcom.hu/downloads/10.6.2.dmg
0

#2 User is offline   Janolo 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 03-May 11
  • Location:UK / Birmingham

Posted 14 May 2011 - 03:39 AM

Miként HÍVhatod ÉLETRE a YiiC-et A WAMP SERVEReden.(XP/Vista és Win7)
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

alapból a yiic helye: C:\wamp\www\Yii\framework\

Ez a leírás azt feltételezi, hogy WAMP server van telepítve a gépedre és az működőképes is.
1. Töltsd le a Yii-t
2. Másold a servered könyvtárába pl.: Wamp/www/Yii vagy YiiRoot

3. Nyisd meg a Windows "Rendszerváltozók"-at a:
3/1. Jobb klikk a "Számítógép"-en
3/2. Tulajdonságok (ha ott nem találod akkor "Kezelés"re) nekem W7 van bocs)
3/3. Kattints a "Rendszerváltozók" fülre
3/4. Szerkesztés

3/5. Windows7-nél nyomj a WIN (startmenü) gombra és írd be (bal lent) a keresőbe
" env " majd előugrik a kontrolpanel és ott az alsó ablakban

3/6. válaszd ki a "PATH" nevűt, majd klikk szerkesztés
(Ha itt nem tudod szerkeszteni akkor görgess lejjebb és
olvasd el a "Környezeti változók kezelése Windows-ban")

!!!(FIGYELEM SEMMIT KI NE TÖRÖLJ ami már ott van!!!
Ha véletlenül megtetted azonnal nyomj a mégse gombra és kezd előröl)

3/7. Írd be a következőket de Válaszd el az egyes path-eketet " ; " pontosvesszővel így:

;C:\wamp\bin\php\php5.2.8
és
;C:\wamp\www\framework

Az előbbi útvonal vezet, ahol a php.exe lakik, és az utóbbi esetben a yiic.bat lakik.
[figyelj a PHP-d verziószámára (és elérési útvonalára),
mert olyan könyvtárba települt a telepítés során!]
3/8. Majd OK-zd le

(ha kérdésed van 3/1 - 3/2 és stb -vel hívatkozz)

4. Írd be a Startmenü keresőjébe "cmd" (ez a DOS-os parancssori ablak)és írd be a path-eket
5. Ajánlott újraindítani a gépet eme műveletet kővetően, mert elképzelhető,
hogy nélküle nem aktivizálódik az új utasításod.
6. Yii webapp mywebsite létrejött, generálni fog a Yii keret a te web alkalmazásodon belül
egy "mywebsite" nevű könyvtárat a
WAMP root könyvtárában. Egy indok amiért maradj a WAMP webroot könyvtárában,
mert amikor írsz yiic parancsokat, nem kell megadni, hol szeretné, hogy a webes alkalmazás keletkezzen.
7. Ezek után már van neked webapp. és használhatod yiic command shell-t generálni
model classes és használni a CRUD funkcióit.
8. Ezért menj el a "C:\wamp\www\mywebsite\protected" (vagy ahova telepítetted)
Az ok meg kell állni az, hogyha szeretnéd használni a local yiic parancsot az alkalmazáshoz.
Ez szükséges ha készíteni akarsz modelleket és a CRUD -t használsz az adatbázis sémához,
mint egy sablon. yiic parancssor konfigurálni fogja a webes alkalmazást!
yiic shell .. \ index.php
(Ez a parancs elindítja a helyi yiic shell, amely hozzáférést biztosít a szifilisz parancsokat,
és még a parancsokat, hogy építsen be webapp. (ezt fordította a Google :)

Ne felejtse el beállítani az adatbázis beállításokat, a protected\config\console.php

------ - -------

Kiegészítés, ha fentiek nem segítettek:
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Navigálj ide: \yii\framework\yiic.bat (ms dos batch file)
Nyisd meg editorral és cseréld le ezt a sort:

if "%PHP_COMMAND%" == "" set PHP_COMMAND=php.exe
ezzel
if "%PHP_COMMAND%" == "" set PHP_COMMAND=c:\wamp\bin\php\php5.3.0\php.exe

(or whatever the FULL path to your php.exe file is)

Mentsd le, majd nyisd meg és írd be ezt:
cd c:\wamp\www\framework
(írd át, ha más az elérési útvonalad)

Ez beállítja a könyvtárat, mint a "framework" könyvtára. Majd írd ezt:

c:\wamp\www\framework>c:\wamp\www\testing (or whatever path you would like to use)

Ezekután elméletileg ezt fogod látni:
The following commands are available: -message -shell -webapp

Good luck!
0

#3 User is offline   Janolo 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 03-May 11
  • Location:UK / Birmingham

Posted 14 May 2011 - 08:00 AM

Ha nem indul el Windows 7 alatt a WampServer... vagy úgy általában az Apache service...
forrás: http://nyukapiszka.b...ws-7-alatt.html

3-4 napja írtam a WampServer-ről... Nos. Azóta felraktam a Windows 7-hez néhány frissítést és ezek után az eddig jól működő Apache nem volt hajlandó többé elindulni.

Bevallom, mondtam egy-két-há nagyon csúnya szavat... Elkezdtem keresni a Nagybetűs Okot... Nem kellett sokáig kutatnom, a Windows logok közt ezt az üzenetet találtam:

"The Apache service named reported the following error:
>>> (OS 10048)Only one usage of each socket address (protocol/network address/port) is normally permitted. : make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80 ."

Ezek után halk sóhajjal megnyitottam az Apache httpd.conf fájlt és megkerestem benne ezt a sort:

Listen 80

Ezt átjavítottam erre:

Listen 82

És minden megjavult...

u.i.:
A Webszervert így eléred a http://localhost:82/ és a http://localhost címeken is.
0

#4 User is offline   Janolo 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 03-May 11
  • Location:UK / Birmingham

Posted 14 May 2011 - 09:34 AM

Környezeti változók kezelése Windows-ban
----------------------------------------------------

forrás: http://www.softwareo...k+kezelese.html
(sajnos ez a lap már nem elérhető el ezen a címen, nekem is csak a Google tárolt változata dobta ki)

Több példán keresztül bemutatjuk a Windows környezeti változóinak kezelését.
A példák alapján programból, batch fájlból vagy szkriptekből megvalósítható az olvasásuk és módosításuk.

Cikkünkhöz mellékelve megtalálhatók a példákban szereplő szkriptek:

"SetVariable.vbs" - "%systemroot%\Temp\temp2"-re módosítja a TEMP környezeti változó értékét.
"Variable.vbs" - Kiírja a PATH változó értékét.
"VariableList.vbs" - Kilistázza az összes környezeti változót máshonnan el nem érhető tulajdonságokkal is. Figyelem! A szkriptet a "CSCRIPT fájlnév.VBS" utasítással parancssorból futtassuk, mert listaszerűen jeleníti meg a kimenetét.

A környezeti változókkal végzett leggyakoribb művelet az olvasás szokott lenni, amikor egy programnak egy átmeneti mappára van szüksége, hogy kicsomagolja a fájljait, általában lekérdezi a TEMP könyvtár helyét, ha a Windows rendszermappájának helyére kíváncsi a WINDIR változóhoz fordul. De természetesen előfordulhat, hogy írni is kell: például a PATH változó tartalmához hozzá kell fűzni az újonnan telepített alkalmazás elérési útját, hogy bárhonnan futtatható legyen, stb.

Több módon is írhatjuk és olvashatjuk a környezeti változókat:

1. Grafikus felületről a WIN+PAUSE > Speciális > Környezeti változók (WIN+PAUSE > Advanced > Environment Variables)
(Windows7 esetén WIN+PAUSE>Speciális rendszerbeállítások> új ablak ugrik fel>Speciális lapfülre kat>jobb alsó sarokban találod a "Környezeti Változók" gombját>)

oldalon két csoportra osztva jelennek meg: felhasználói változók az aktuálisan bejelentkezett felhasználóhoz és rendszerváltozók, amelyek minden felhasználó esetében ugyanazok. Minden változóhoz tartozik egy érték, amit szabadon lehet szerkeszteni. Ehhez kattintsunk a nevére, majd a "Szerkesztés" ("Edit") nyomógombra. A "Törlés" ("Delete") gombbal törölhető a kijelölt változó, az "Új" ("New") gombbal pedig készíthetünk egy újat. Ez eddig egyszerű és ha csak időnként kell apróbb változtatásokat eszközölnünk, ebben az ablakban megtehető. De mi a helyzet, akkor ha például egy hálózat minden gépén át kell írni a PATH keresési útvonalat? Ekkor már nagyon időigényes ennek az ablaknak a használata. Kell keresni egy hatékonyabb megoldást.

2. Ami itt megjelent, az megtalálható a regisztrációs adatbázisban is a
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Session Manager\Environment\

kulcs alatt felsorolva. Indítsuk el a REGEDIT nevű programot (WIN+R > regedit), tallózzunk el a fenti helyre. Válasszuk ki az átszerkesztendő változót, kattintsuk rá kétszer, végezzük el a változtatásokat, kattintsunk az "OK" gombra. Ezután a Rendszerleíró adatbázis > Rendszerleíró adatbázis exportálása (Registry > Export Registry File) menüvel elmenthetjük egy REG állományba. Arra figyeljünk, hogy az "Exportálandó tartomány" ("Export range") alatt a "Kijelölt ág" ("Selected branch") rádiógomb legyen bekapcsolva, különben az egész Registry kiíródik a fájlba. Ebben az esetben viszont csak a környezeti változók. Ha ezt az állományt egy másik gépen az Intézőben (Explorer) futtatjuk, a benne foglalt beállítások felülírják az ottani gép Registry-jének egyező bejegyzéseit. De mi van, ha ez nekünk nem jó és csak és kizárólag a PATH értékét akarjuk módosítani? Át kell szerkesztenünk az exportált REG állományt: Kattintsunk rá a jobb oldali egérgombbal és válasszuk a "Szerkesztés" ("Edit") menüt. Alapesetben a Jegyzettömb (Notepad) nyitja meg, ezután töröljünk minden sort az alábbiak kivételével:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Session Manager\Environment]
"Path"=hex(2):45,00,3a,00,5c,00,50,00,52,00,4f,00,47,00,52,00,41,00,7e,00,31,\
00,5c,00,42,00,6f,00,72,00,6c,00,61,00,6e,00,64,00,5c,00,44,00,65,00,6c,00,\
00,5c,00,70,00,69,00,63,00,00,00

Már csak a PATH maradt benne és az eléréséhez szükséges Registry útvonal. Mentsük el az állományt. Felhasználása után a másik gépen kizárólag a PATH fog megváltozni.
Ha programból vagy batch fájlból akarjuk a REG állományt érvényesíteni, a következő parancsot kell meghívni:
regedit /i filename.reg

Ahol a "filename.reg" az importálandó REG fájl neve. Mielőtt ténylegesen végbemenne a változtatása, a rendszer egy megerősítést kér tőlünk, ami biztonsági szempontból hasznos, de egy batch fájlnál feleslegesen megszakítja a futást. Ilyenkor praktikusabb a /s (silent = csendes) kapcsolót használni:
regedit /s filename.reg

3. A környezeti változók lekérdezésére VBScript-ből is lehetséges. A WMI (Windows Management Instrumentation) szolgáltatás /roor/cimv2 névterében található "Win32_Environment" osztály felelős mindezért. Megtudhatunk olyan tulajdonságokat, amit máshonnan nem érünk el. Egy ciklusból egyszerűen lekérdezhető minden eleme az alábbiak szerint (1 elem = 1 környezeti változó):
for each Env in GetObject ("winmgmts:{impersonationLevel = impersonate}").InstancesOf
("Win32_Environment")

A környezeti változó nevének megjelenítése:
WScript.Echo "Név: " & Env.Name

A "feliratának" (második név) megjelenítése (egysoros sztring).
WScript.Echo "Leírás: " & Env.Caption

Megjegyzés:
WScript.Echo "Megjegyzés: " & Env.Description

Állapot.
Itt a következő eredményt láthatjuk: "OK", "Error", "Degraded", "Unknown" ,"Pred Fail", "Starting", "Stopping", "Service"
WScript.Echo "Állapot: " & Env.Status

Alapvető rendszerváltozóról van-e szó? Pl.: PROCESSOR_REVISION, PROCESSOR_LEVEL
WScript.Echo "Rendszerváltozó? : " & Env.SystemVariable

A létrehozó, tulajdonos felhasználó neve:
WScript.Echo "Felhasználó: " & Env.Username

A változó értéke:
WScript.Echo "Érték: " & Env.VariableValue
WScript.Echo
Next

A szkriptet parancssorból a
cscript fájlnév.vbs

utasítással futtatva felsorolja a változókat és tulajdonságaikat.

Ha nem vagyunk kíváncsiak az összesre, mert nekünk csak egyre van szükségünk a programunkban, kicsit egyszerűsödik a helyzet az előzőhöz képest. Kérdezzük le csak a PATH értékét:
for each Env in GetObject ("winmgmts:{impersonationLevel=impersonate}").ExecQuery ("select * from
Win32_Environment where Name='path'")
WScript.Echo "Érték: " & Env.VariableValue
Next

(A szkript grafikus felületen az Intézővel (Explorer) megnyitva is jól látható kimenetet eredményez.)

Nem csak olvasni, hanem írni is lehet szkriptből. Például a TEMP értékét így lehet módosítani "%systemroot%\Temp\temp2"-re:

Set Sh = CreateObject("WScript.Shell") key =
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment\"
Sh.RegWrite key + "TEMP", "%systemroot%\Temp\temp2"

Attached File(s)


0

#5 User is offline   Janolo 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 03-May 11
  • Location:UK / Birmingham

Posted 14 May 2011 - 11:34 AM

Az alábbiakban bemutatom az első sikeresen irányított Yii project generálását.

A Total Commander >parancsok/ DOS parancssor ablakát nyitottam meg a
D:\wamp\www\YiiRoot\framework\ könyvtárban állva

Követve a Testdrive / Az első Yii alkalmazás létrehozása című leírás lépéseit
elkövettem 1-2 hibát, mert nem megfelelő utasítások vannak leírva benne a DOS-os parancssorhoz.

lásd:
Futtassuk a `yiic`-t parancssorból a következők szerint:

~~~
% YiiRoot/framework/yiic webapp WebRoot/testdrive
~~~

> Note|Figyelem: A `yiic` futtatásakor Mac OS, Linux vagy Unix rendszereken
> szükség lehet a `yiic` fájl jogosultságainak módosítására, hogy futtatható legyen.
> Alternatívaként az eszköz a következőképpen is futtatható:
>
> ~~~
% cd WebRoot/testdrive
% php YiiRoot/framework/yiic.php webapp WebRoot/testdrive
> ~~~

Ezáltal létrehoztunk egy Yii alkalmazás-vázat a `WebRoot/testdrive` könyvtárban.

:( - nos ez egyáltalán nem működöt nálam, mert erre ezeket a hibaüzeneteket kaptam :(
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Copyright © 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.

D:\wamp\www\YiiRoot\framework>%cd WebRoot/testdrive
A megadott nevet (%cd) a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső
parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként.

D:\wamp\www\YiiRoot\framework>php yiiroot/framework/yiic.php webapp WebRoot/testdrive
Could not open input file: yiiroot/framework/yiic.php

D:\wamp\www\YiiRoot\framework>yiic webapp WebRoot/testdrive
Error: The directory 'www\ademos\testdrive' is not valid. Please make sure the p
arent directory exists.

USAGE
yiic webapp <app-path>

DESCRIPTION
This command generates an Yii Web Application at the specified location.

PARAMETERS
* app-path: required, the directory where the new application will be created.
If the directory does not exist, it will be created. After the application
is created, please make sure the directory can be accessed by Web users.





******************************************************************
:) - Láss csodát, íme az a variáns ami nálam bevált: :)
******************************************************************
(megjegyzés: A "yiic webapp D:\wamp\www\--utáni (al)könyvtárak megnevezése tetszőleges lehet, ami neked tetszik)


D:\wamp\www\YiiRoot\framework>yiic webapp D:\wamp\www\aDemos\testdrive
Create a Web application under 'D:\wamp\www\aDemos\testdrive'? [Yes|No] y

mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/assets
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/css
generate css/bg.gif
generate css/form.css
generate css/ie.css
generate css/main.css
generate css/print.css
generate css/screen.css
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/images
generate index-test.php
generate index.php
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected
generate protected/.htaccess
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/commands
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/commands/shell
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/components
generate protected/components/Controller.php
generate protected/components/UserIdentity.php
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/config
generate protected/config/console.php
generate protected/config/main.php
generate protected/config/test.php
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/controllers
generate protected/controllers/SiteController.php
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/data
generate protected/data/schema.mysql.sql
generate protected/data/schema.sqlite.sql
generate protected/data/testdrive.db
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/extensions
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/messages
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/migrations
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/models
generate protected/models/ContactForm.php
generate protected/models/LoginForm.php
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/runtime
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/tests
generate protected/tests/bootstrap.php
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/tests/fixtures
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/tests/functional
generate protected/tests/functional/SiteTest.php
generate protected/tests/phpunit.xml
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/tests/report
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/tests/unit
generate protected/tests/WebTestCase.php
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/views
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/views/layouts
generate protected/views/layouts/column1.php
generate protected/views/layouts/column2.php
generate protected/views/layouts/main.php
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/views/site
generate protected/views/site/contact.php
generate protected/views/site/error.php
generate protected/views/site/index.php
generate protected/views/site/login.php
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/protected/views/site/pages
generate protected/views/site/pages/about.php
generate protected/yiic
generate protected/yiic.bat
generate protected/yiic.php
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/themes
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/themes/classic
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/themes/classic/views
generate themes/classic/views/.htaccess
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/themes/classic/views/layouts
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/themes/classic/views/site
mkdir D:/wamp/www/aDemos/testdrive/themes/classic/views/system

Your application has been created successfully under D:\wamp\www\aDemos\testdrive.

D:\wamp\www\YiiRoot\framework>^A^A

:):) Happy Day :):)
0

#6 User is offline   Janolo 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 03-May 11
  • Location:UK / Birmingham

Posted 14 May 2011 - 12:00 PM

:) Ez a Testdrive nyitó oldala - az első botladozó lépesek jutalma :)

Na akkor most jöhet a CRUD műveletek megvalósítása az adatbázis generálása és azt követően a phundament-2.1-b9 CMS telepítése, bár e kettő nincs összefüggésben egymással. Csupán kíváncsi vagyok egy Yii-s CMS-re.

Attached File(s)


0

#7 User is offline   Janolo 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 03-May 11
  • Location:UK / Birmingham

Posted 16 May 2011 - 10:29 PM

Csináltam egy apró segítséget magamnak és talán te is tudod használni.

Mint fentebb írtam nálam ez a Yiic elérési útvonala:
D:\wamp\www\YiiRoot\framework\

Meguntam, hogy állandóan- könyvtármélységig kell kattogtatnom és klónoztam a "yiic.php) a "www" főkönyvtárba.
Azért a biztonság kedvéért átneveztem "yiic_to.php, hogy nehogy valaha is felülírhassam vele az eredetit.

Szóval az eredetiben ezt találod:

// fix for fcgi
defined('STDIN') or define('STDIN', fopen('php://stdin', 'r'));

defined('YII_DEBUG') or define('YII_DEBUG',true);

require_once(dirname(__FILE__).'/yii.php');

if(isset($config))
{
$app=Yii::createConsoleApplication($config);
$app->commandRunner->addCommands(YII_PATH.'/cli/commands');
$env=@getenv('YII_CONSOLE_COMMANDS');
if(!empty($env))
$app->commandRunner->addCommands($env);
}
else
$app=Yii::createConsoleApplication(array('basePath'=>dirname(__FILE__).'/cli'));

$app->run();

***********************************************************************************************
Amit én így írtam át, hogy a www könyvtárból is elérjem a yiic-et:
***********************************************************************************************

// fix for fcgi
defined('STDIN') or define('STDIN', fopen('php://stdin', 'r'));

defined('YII_DEBUG') or define('YII_DEBUG',true);

require_once(dirname(__FILE__).'/yiiroot/framework/yii.php');

if(isset($config))
{
$app=Yii::createConsoleApplication($config);
$app->commandRunner->addCommands(YII_PATH.'/yiiroot/framework/cli/commands');
$env=@getenv('YII_CONSOLE_COMMANDS');
if(!empty($env))
$app->commandRunner->addCommands($env);
}
else
$app=Yii::createConsoleApplication(array('basePath'=>dirname(__FILE__).'/cli'));

$app->run();
0

#8 User is offline   Janolo 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 03-May 11
  • Location:UK / Birmingham

Posted 01 June 2011 - 03:37 PM

Yii Video tutorial - Yii and Webapp Installation



Alkalmazás generálása már kész adatbázisból generálva


0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users