Yii Framework Forum: Problems creating my first webapp - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Problems creating my first webapp Rate Topic: -----

#1 User is offline   Gianni 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 3
  • Joined: 02-May 09

Posted 02 May 2009 - 12:03 PM

Hi,

i checked the requirements and they seem to be fine. Everytime i try to create a new webapp with this command:
/home/Yii/framework/yiic webapp /home/ovh/www/test

These errors appear:
shell www # /home/Yii/framework/yiic webapp /home/ovh/www/test
PHP Warning:  mime_magic: type regex            BEGIN[[:space:]]*[{]    application/x-awk invalid in Unknown on line 0
PHP Warning:  mime_magic: type search/400      \\input        text/x-tex invalid in Unknown on line 0
PHP Warning:  mime_magic: type search/400      \\section      text/x-tex invalid in Unknown on line 0
PHP Warning:  mime_magic: type search/400      \\setlength    text/x-tex invalid in Unknown on line 0
PHP Warning:  mime_magic: type search/400      \\documentstyle text/x-tex invalid in Unknown on line 0
PHP Warning:  mime_magic: type search/400      \\chapter      text/x-tex invalid in Unknown on line 0
PHP Warning:  mime_magic: type search/400      \\documentclass text/x-tex invalid in Unknown on line 0
X-Powered-By: PHP/4.4.8_pre20070816-pl1-gentoo
Content-type: text/html

<br />
<b>Parse error</b>:  syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in <b>/home/Yii/framework/YiiBase.php</b> on line <b>49</b><br />


Maybe someone could help me?

Greetings

i solved this one by using php5 /path/to/yiic webapp /home/...
Now the following errors occurs:
X-Powered-By: PHP/5.2.5-pl1-gentoo
Content-type: text/html

Create a Web application under '/home/ovh/www/test'? [Yes|No] PHP Error[2]: fgets(): supplied argument is not a valid stream resource
in file /home/Yii/framework/cli/commands/WebAppCommand.php at line 57
#0  CConsoleApplication->displayError(2, fgets(): supplied argument is not a valid stream resource, /home/Yii/framework/cli/commands/WebAppCommand.php, 57) called at [/home/Yii/framework/base/CErrorHandler.php:175]
#1  CErrorHandler->handleError(CErrorEvent Object (
 => 2,[message] => fgets(): supplied argument is not a valid stream resource,[file] => /home/Yii/framework/cli/commands/WebAppCommand.php,[line] => 57,[sender] => CConsoleApplication Object ([commandMap] => Array (),[] => /home/Yii/framework/cli/commands,[] => CConsoleCommandRunner Object ([commands] => Array ([webapp] => /home/Yii/framework/cli/commands/WebAppCommand.php,[shell] => /home/Yii/framework/cli/commands/ShellCommand.php,[message] => /home/Yii/framework/cli/commands/MessageCommand.php),[] => /home/Yii/framework/yiic,[] => ,[] => ),[name] => My Application,[charset] => UTF-8,[sourceLanguage] => en_us,[] => ,[] => /home/Yii/framework/cli,[] => ,[] => ,[] => ,[] => ,[] => ,[] => ,[preload] => Array (),[behaviors] => Array (),[] => ,[] => ,[] => ,[] => ,[] => ,[] => Array (),[] => Array (),[] => Array ([errorHandler] => CErrorHandler Object ([maxSourceLines] => 25,[adminInfo] => the webmaster,[discardOutput] => 1,[behaviors] => Array (),[] => 1,[] => ,[] => )),[] => Array ([coreMessages] => Array ([class] => CPhpMessageSource,[language] => en_us,[basePath] => /home/Yii/framework/messages),[db] => Array ([class] => CDbConnection),[messages] => Array ([class] => CPhpMessageSource),[securityManager] => Array ([class] => CSecurityManager),[statePersister] => Array ([class] => CStatePersister)),[] => ,[] => ),[handled] => 1,[] => ,[] => )) called at [/home/Yii/framework/base/CErrorHandler.php:87]
#2  CErrorHandler->handle(CErrorEvent Object ([code] => 2,[message] => fgets(): supplied argument is not a valid stream resource,[file] => /home/Yii/framework/cli/commands/WebAppCommand.php,[line] => 57,[sender] => CConsoleApplication Object ([commandMap] => Array (),[] => /home/Yii/framework/cli/commands,[] => CConsoleCommandRunner Object ([commands] => Array ([webapp] => /home/Yii/framework/cli/commands/WebAppCommand.php,[shell] => /home/Yii/framework/cli/commands/ShellCommand.php,[message] => /home/Yii/framework/cli/commands/MessageCommand.php),[] => /home/Yii/framework/yiic,[] => ,[] => ),[name] => My Application,[charset] => UTF-8,[sourceLanguage] => en_us,[] => ,[] => /home/Yii/framework/cli,[] => ,[] => ,[] => ,[] => ,[] => ,[] => ,[preload] => Array (),[behaviors] => Array (),[] => ,[] => ,[] => ,[] => ,[] => ,[] => Array (),[] => Array (),[] => Array ([errorHandler] => CErrorHandler Object ([maxSourceLines] => 25,[adminInfo] => the webmaster,[discardOutput] => 1,[behaviors] => Array (),[] => 1,[] => ,[] => )),[] => Array ([coreMessages] => Array ([class] => CPhpMessageSource,[language] => en_us,[basePath] => /home/Yii/framework/messages),[db] => Array ([class] => CDbConnection),[messages] => Array ([class] => CPhpMessageSource),[securityManager] => Array ([class] => CSecurityManager),[statePersister] => Array ([class] => CStatePersister)),[] => ,[] => ),[handled] => 1,[] => ,[] => )) called at [/home/Yii/framework/base/CApplication.php:552]
#3  CApplication->handleError(2, fgets(): supplied argument is not a valid stream resource, /home/Yii/framework/cli/commands/WebAppCommand.php, 57, Array ([this] => WebAppCommand Object ([] => /home/ovh/www/test,[] => webapp,[] => CConsoleCommandRunner Object ([commands] => Array ([webapp] => /home/Yii/framework/cli/commands/WebAppCommand.php,[shell] => /home/Yii/framework/cli/commands/ShellCommand.php,[message] => /home/Yii/framework/cli/commands/MessageCommand.php),[] => /home/Yii/framework/yiic,[] => ,[] => ),[] => ,[] => ),[args] => Array ([0] => /home/ovh/www/test),[path] => /home/ovh/www/test,[dir] => /home/ovh/www))
#4  fgets(STDIN) called at [/home/Yii/framework/cli/commands/WebAppCommand.php:57]
#5  WebAppCommand->run(Array ([0] => /home/ovh/www/test)) called at [/home/Yii/framework/console/CConsoleCommandRunner.php:62]
#6  CConsoleCommandRunner->run(Array ([0] => /home/Yii/framework/yiic,[1] => webapp,[2] => /home/ovh/www/test)) called at [/home/Yii/framework/console/CConsoleApplication.php:88]
#7  CConsoleApplication->processRequest() called at [/home/Yii/framework/base/CApplication.php:133]
#8  CApplication->run() called at [/home/Yii/framework/yiic.php:30]
#9  require_once(/home/Yii/framework/yiic.php) called at [/home/Yii/framework/yiic:15]

0

#2 User is offline   ORey 

  • Elite Member
  • PipPipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 1,701
  • Joined: 20-April 09
  • Location:Moscow, Russia

Posted 02 May 2009 - 12:53 PM

Sounds like you're using php4.
0

#3 User is offline   Gianni 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 3
  • Joined: 02-May 09

Posted 02 May 2009 - 12:54 PM

yes i updated my post with php5 another errors occurs
0

#4 User is offline   Gianni 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 3
  • Joined: 02-May 09

Posted 02 May 2009 - 05:25 PM

I just installed debian now and it works fine
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users