Yii Framework Forum: New to yii , Let us explore - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

New to yii , Let us explore

#1 User is offline   V Srinivasa Raju 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 9
  • Joined: 11-January 11
  • Location:Visakhapatnam, India

Posted 19 March 2011 - 08:58 PM

I am new to Yii started exploring,
0

#2 User is offline   k42ban 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 22
  • Joined: 04-October 11

Posted 12 October 2011 - 10:38 AM

Welcome !! :)
0

#3 User is offline   Pravin Gajera 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 137
  • Joined: 25-October 11
  • Location:India

Posted 21 November 2011 - 01:53 AM

Let me know if need help :rolleyes:
0

#4 User is offline   vidhi 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 9
  • Joined: 25-November 11

Posted 25 November 2011 - 07:40 AM

im new to yii plz help me to know how can i create ma first simple application in yii... plz do explain briefly
0

#5 User is offline   akshay 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 24-November 11

Posted 25 November 2011 - 07:44 AM

View Postvidhi, on 25 November 2011 - 07:40 AM, said:

im new to yii plz help me to know how can i create ma first simple application in yii... plz do explain briefly



Please go through with below link...

http://www.yiiframew...start.first-app

If you still don't understand then watch videos on you tube.. Everything is explained very clearly..
0

#6 User is offline   vidhi 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 9
  • Joined: 25-November 11

Posted 06 January 2012 - 11:52 PM

please anybody help me out wid ma query.

For creating an yii application, i have created the database first and then using gii tool i have created the models, controllers, etc. which are related to the database i have created. Now my question is, if now i have to make some changes in the database and want that there should be change in models, controllers too i.e; according to the change in the database. Now how can i overcome this problem.. or is there any other method to create an application in which we can make changes in database and automatically there is change in models, controllers, etc. . please do reply im new to yii.
0

#7 User is offline   Dhaval Bhavnagari 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 8
  • Joined: 14-December 11

Posted 17 January 2012 - 06:15 AM

View Postvidhi, on 06 January 2012 - 11:52 PM, said:

please anybody help me out wid ma query.

For creating an yii application, i have created the database first and then using gii tool i have created the models, controllers, etc. which are related to the database i have created. Now my question is, if now i have to make some changes in the database and want that there should be change in models, controllers too i.e; according to the change in the database. Now how can i overcome this problem.. or is there any other method to create an application in which we can make changes in database and automatically there is change in models, controllers, etc. . please do reply im new to yii.



If you are changing the rows or columns that is adding a new row or column or even deleting them then I think making the relative changes in the model file of the table is the only way. Like if you make a new column then add it to each and every function of the model. I think that should do the trick but I have not tried it myself. You could also create the whole table using gii all over again.
0

#8 User is offline   Dhaval Bhavnagari 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 8
  • Joined: 14-December 11

Posted 17 January 2012 - 06:16 AM

Vidhi if you try it let me know if adding it to the model works :rolleyes:
0

#9 User is offline   mastermunj 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 34
  • Joined: 12-July 11

Posted 23 January 2012 - 03:54 AM

I feel one may directly assign value to a column from table without being defined into Model.

Yii beautifully reads table schema and identifies attributes.
0

#10 User is offline   Kollipara Rama Krishna 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 16
  • Joined: 12-May 12

Posted 16 May 2012 - 07:53 AM

View Postvidhi, on 25 November 2011 - 07:40 AM, said:

im new to yii plz help me to know how can i create ma first simple application in yii... plz do explain briefly



download the books on yii framework and follow the wiki on yiiframework
0

#11 User is offline   shantanu 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 3
  • Joined: 11-September 12

Posted 05 October 2012 - 12:22 AM

I am very new to Yii. I want to pull data from database and show it as dropdown list.. help please...
0

#12 User is offline   maheshml 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 6
  • Joined: 22-June 13

Posted 28 November 2013 - 11:05 PM

View Postshantanu, on 05 October 2012 - 12:22 AM, said:

I am very new to Yii. I want to pull data from database and show it as dropdown list.. help please...


Try this one..
<?php echo $form->dropDownList($model,'StudentId', CHtml::listData(Student::model()->findAll(), 'StudentId', 'StudentName'), array('empty'=>'--Student Name*--')); ?>
Yii Developer
Yii Labz Site
Yii Blog
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users