Yii Framework Forum: Formatter - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Formatter

#1 User is offline   alper 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 53
  • Joined: 12-November 10

Posted 10 December 2010 - 03:39 AM

Selam arkadaşlar, benim firebird dbim var ve içinde isk_orn diye alanım var türü de double.
DB yi değiştiremiyorum çünkü delphide yazılmış bir programın dbsi. Ben öğrenmek için web versiyonunu yazıyorum.

Sorunumda şudur bu alan "1.000", "2.000" gibi değerler tutuyor.
ben bunları listelerken
<?php echo $form->textField($model,'isk_orn');?> kullanıyorum CActiveform widget kullanarak.
Doğal olarak yii de listelerken "1.000" ... vb şekilde listeliyor.

Delphide sadece bu verilerin tam kısımları gösteriliyor ve işliyor .
Ben bu verilerin sadece tam kısımlarını nasıl gösterebilirim. CFormatter classını veya nuber classını nasıl buna entegre edip kullanabilirim. Hiçbir fikrim yok bu konuda. Yardımlarınızı bekliyorum...
0

#2 User is offline   Umut Gundogdu 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 103
  • Joined: 27-November 08
  • Location:Ankara

Posted 12 December 2010 - 10:12 PM

Number formatter kullanabilirsin,
$numberFormatter= new CNumberFormatter(Yii::app()->getLocale());
echo $numberFormatter->format('#',$value);



veya

echo Yii::app()->numberFormatter->format('#',$value);


0

#3 User is offline   alper 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 53
  • Joined: 12-November 10

Posted 13 December 2010 - 01:47 AM

@umutau çok teşekkür ederim cevap için. Fakat benim sorunum CActiveform üzerinde bunu nasıl birleştirebilirm kısmı.

<?php
echo $form->textField($model,'isk_orn');
echo Yii::app()->numberFormatter->format('#',$model->isk_orn);
?>

CActiveform dan bağımsız aynı name ile bir input oluşturup, value kısmına da modeldeki veri çekerek mi yapabiliyorum sadece bu var olan "$form->textField()" şekili kulllanıp sonucu formatter'a bağlayamıyormuyum ?
0

#4 User is offline   Cihan Ozturk 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 39
  • Joined: 02-June 10
  • Location:İstanbul

Posted 13 December 2010 - 03:34 AM

View Postalper, on 13 December 2010 - 01:47 AM, said:

@umutau çok teşekkür ederim cevap için. Fakat benim sorunum CActiveform üzerinde bunu nasıl birleştirebilirm kısmı.

<?php
echo $form->textField($model,'isk_orn');
echo Yii::app()->numberFormatter->format('#',$model->isk_orn);
?>

CActiveform dan bağımsız aynı name ile bir input oluşturup, value kısmına da modeldeki veri çekerek mi yapabiliyorum sadece bu var olan "$form->textField()" şekili kulllanıp sonucu formatter'a bağlayamıyormuyum ?



Şöyle bir denesen belki olur

<?php
echo $form->textField($model,'isk_orn',array('value'=>Yii::app()->numberFormatter->format('#',$model->isk_orn)));

?>
1

#5 User is offline   alper 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 53
  • Joined: 12-November 10

Posted 13 December 2010 - 09:52 AM

Cihan Ozturk çok sağol oldu tabiki. Bu kadar basit aslında değil mi.. :)
0

#6 User is offline   Umut Gundogdu 

  • Standard Member
  • PipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 103
  • Joined: 27-November 08
  • Location:Ankara

Posted 13 December 2010 - 05:31 PM

Eger Model da afterFind function i kullanman daha guzel bi cozum olacagi kanisindayim.

Tekrar database e kayit yaparkende beforeSave function ni kullanman gerekiyor

public function afterFind(){
    $this->isk_orn= Yii::app()->numberFormatter->format('#',$this->isk_orn); 
}

1

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users