Yii Framework Forum: Zii.widget problem - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Zii.widget problem Everything works except zii.widgets Rate Topic: -----

#1 User is offline   zenith 

  • Newbie
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 06-October 10

Posted 06 October 2010 - 05:26 AM

Hi, this is my first post in this forum and i hope it goes under the right topic. Here comes the problem:
I moved Yii 1.4 content in public_html/yii and then i created project in /yii/myproject.

directory structure in webserver:

public_html/yii/framework
public_html/yii/myproject

Everything else works except zii.widgets. It gives error:

CException
Description
Alias "zii.widgets.CBreadcrumbs" is invalid. Make sure it points to an existing directory or file.

Same problem comes with CMenu. I have tried all kind of Aliases with Yii import but nothing helps. I'm really stuck in with this. Everything works in my Home computers localhost server but when i try to build project in real webserver problem occurs. I hope somebody could help me so i can continue my work, i really like Yii!
0

#2 User is offline   Maurizio Domba Cerin 

  • Yii - Yesss It Is !!!
  • Yii
  • Group: Yii Dev Team
  • Posts: 4,359
  • Joined: 12-October 09
  • Location:Croatia

Posted 06 October 2010 - 06:05 AM

Have you checked that you have a folder "zii" in yii framework?
Find more about me.... btw. Do you know your WAN IP?
0

#3 User is offline   mrk 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 33
  • Joined: 07-March 11

Posted 15 April 2011 - 08:19 AM

Have you solved this problem? Because I'm getting the same error while using zii CJuiAutocomplete. I would be glad for any hint how to fix it.
0

#4 User is offline   phtamas 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 530
  • Joined: 26-February 11
  • Location:Mezőtúr, Hungary

Posted 16 April 2011 - 10:24 AM

View Postmrk, on 15 April 2011 - 08:19 AM, said:

Have you solved this problem? Because I'm getting the same error while using zii CJuiAutocomplete. I would be glad for any hint how to fix it.



Be careful with mixed case classnames and filenames. CJuiAutoComplete.php and CJuiAutocomplete.php refers to the same file under Windows but two different files under Linux (and things can get even more complicated on Mac OSX).



0

#5 User is offline   za_al 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 53
  • Joined: 06-March 12

Posted 25 September 2012 - 05:05 AM

View Postphtamas, on 16 April 2011 - 10:24 AM, said:

Be careful with mixed case classnames and filenames. CJuiAutoComplete.php and CJuiAutocomplete.php refers to the same file under Windows but two different files under Linux (and things can get even more complicated on Mac OSX).



tanx .my problem solved by:


$this->widget('zii.widgets.CBreadCrumbs', array(
	'links' => $linksSequence,
	'homeLink' => CHtml::link('Home', Yii::app()->homeUrl),
         
      ));


rename CBreadCrumbs to CBreadcrumbs:


$this->widget('zii.widgets.CBreadcrumbs', array(
	'links' => $linksSequence,
	'homeLink' => CHtml::link('Home', Yii::app()->homeUrl),
         
      ));


Linux operating capital case sensitive.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users