Yii Framework Forum: [solved] labels with special characters - Yii Framework Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

[solved] labels with special characters simple HTML highliting doesnt work Rate Topic: -----

#1 User is offline   sermon 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 83
  • Joined: 02-August 10
  • Location:Bielefeld

Posted 11 August 2010 - 06:54 AM

hello all.

is there a posibility to give the labels in the menu or for example the name in the main.php special characters? I'm from Germany and had to know this.

array('label'=>'├╝ber uns', 'url'=>array('site/page', 'view'=>'about')),

that doesnt work.

'basePath'=>dirname(__FILE__).DIRECTORY_SEPARATOR.'..',
	'charset'=>'iso-8859-1',
	'name'=>'St├╝hrenberg GmbH',

tried also with the charset. but no luck. :(

anyone got maybe an idea?
0

#2 User is offline   Mike 

  • Elite Member
  • PipPipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 3,013
  • Joined: 06-October 08
  • Location:Upper Palatinate

Posted 11 August 2010 - 07:22 AM

Check all steps described in this cookbook:
http://www.yiiframew...oc/cookbook/16/
0

#3 User is offline   sermon 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 83
  • Joined: 02-August 10
  • Location:Bielefeld

Posted 11 August 2010 - 07:34 AM

ok Mike. I remember you ;)
where must the htacces be placed?
0

#4 User is offline   Mike 

  • Elite Member
  • PipPipPipPipPip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 3,013
  • Joined: 06-October 08
  • Location:Upper Palatinate

Posted 11 August 2010 - 07:39 AM

Usually in your webroot folder. Note that .htaccess files are an Apache specific feature, that allows for custom settings per directory. It's not guaranteed to work on all setups by default.

Check the Apache documentation to find out more. There are too many configuration options for Apache, so we can't go into detail here.
0

#5 User is offline   sermon 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 83
  • Joined: 02-August 10
  • Location:Bielefeld

Posted 11 August 2010 - 07:45 AM

now it also works on my web server!
but had to change .htacces into
ISO-8859-1

Big thanks again Mike! :)
0

#6 User is offline   moisty70 

  • Junior Member
  • Pip
  • Yii
  • Group: Members
  • Posts: 58
  • Joined: 23-December 09

Posted 22 October 2010 - 11:52 AM

View Postsermon, on 11 August 2010 - 07:45 AM, said:

now it also works on my web server!
but had to change .htacces into
ISO-8859-1

Big thanks again Mike! :)


Some people say it works with utf-8, but could not get it myself.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users